follow me

Friday, January 15, 2016

JJCM: 83 Cafe


Assalammualaikum..
Sory dah 2 ari ilang..
Emm..
Takde mood nak update blog..
Ntah la..
Hati ni tak sedap btol..
Malas layan..
Jom akak belanja coffee nak.. hehe..
Minggu lepas aku n my sisfren g lepak kat 83 Cafe..
Pernah dgr takkk??
Aku pon dgr dr my staff..
Maklum laa..
Dah xmain FB..
So ade one day tu..
Dia tnjk dengan aku artikel dalam FB..
Cik Ilya dah pernah pg 83 Cafe??
Aku pon cakap tak pernah..
Dia ckp kat Shah Alam..
So malam ahad lepas aku n my sisfren pg ke kedai ni..
Jangan lengahkan masa (pdhl dh xde idea nk ckp ape)
Jom tgk gambar!

depan kedai!

pintu masuk kedai!

the arts!

kaunter!

sisfren n mocca ice!

haa.. ni 83 coffee! siap ade brownies kat ats.. try laa yer!

ingt xlh abeskan.. abes ok!
Lepas lepak..
Chit Chat Chit Chat..
Kami pon pulang ke rumah..
Badan dah letih kot..
Petang tu kami g men ice skating kat sunway pyramid..
So abes laa citer mggu lepas..
Sehingga kita berjumpe lagi..
Tataaaaaaaaa

Tuesday, January 12, 2016

Extreme Park Seksyen 13 Shah Alam: Wall Climbing


Assalammualaikum..
Hye mind spoken..
Dengan ko jelaa aku bole borak
Tu pon ko bisu..
Aku jer yang nak kena cakap.. haha
Bole laa.. Bole laa..
Dari takde kan??
So arini aku jz nak share aktiviti hujung minggu aku aritu..
If org tgk aku ni..
Mesti diorg akan cakap aku ni asyik jalan jer..
Emm..
Malas nak cakap..
Malas nak explain..
Orang takkan pernah nak paham..
So i jz do it wat i want..
Yes i do..
Im lonely person..
Boring person..
Nothing person..
Nobody..
Bukan siapa2 pon..
Hanya insan biasa sahaja..
So dengan aktiviti2 ni laa..
Aku dapat release my mind untuk seketika..
Bersyukur walaupon hanya seketika..
So what i do last weekend??
WALL CLIMBING!!
Dengan sape lg..
Dengan my sisfren laa..
Dah lama dah kami survey wall climbing ni..
Cuma blm ade kesempatan nak naik..
Kakak laa nak challenge diri naik benda alah ni..
Dulu-dulu aku pernah try naik wall climbing..
U know what??
Aku xlh angkat badan aku sendiri panjat dinding tu..
So bla nak nek wall climbing aritu..
Siyes aku nervus..
Aku takut xlh nek langsung..
Dah laa aku ni penggayat orgnya..
Bedal laa labu..
So i challenge myself!
Alhamdulillah..
We did it!
Kami berjaya challenge diri kami..
Untuk pengetahuan korang..
Bagi yg ingin mencuba wall climbing di sini..
Korang kena bayar sebanyak RM15 utk 4 kali naik..
So ape lg..
Challenge urself!
Jom tengok gambar pulak..

Before nek kena isi borang ni dulu yer..


di hadapan extreme park

Extreme park!

Bole sewa roller blade jugak.. RM10 (1 jam)

Paling ramai org main skateboard..

sisfren + adekfren

sisfren nek dulu

go kakak go!!

kling kling kling.. yeah u did it! 

turun time..

wa ckp lu.. nk cecah kaki kat tanah lutut keletaqq..

Ok my turn!

nervus baq hang.. 

tinggi dah.. mcm xcaya jer aku kt ats tu.. haha

kling kling kling.. yeahhh!! i did it!
twun twun.. ceq gayat..

the wall!

our trainer! thank you so much.. 

EXTREME PARK SHAH ALAM

Alamat: Jalan Lompat Pagar 13/37, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia

No HP: 012- 2878787,  012- 2617033



Habis sudahhh..
Inilah aktiviti kami petang sabtu aritu..
Alhamdulillah..
Seronok..
Aku suggestkan korang pg mencuba..
Tak cuba tak tahu bole buat or x..
Yedokkk..
Ok laa..
Tataaaaaaaaaaaaaaa

Monday, January 11, 2016

JJCM: Foodsbury


Assalammualaikum..
Hello Monday!
See u again..
Emm..
Bosannya..
Weekend dah abes..
Kena naik koje laa..
Arini aku nak bwk korang jalan2 carik makan di Foodsbury!!
Korang pernah dgr nama Foodsbury ni?
1st time aku dgr n tengok kat Insta Hanez Suraya..
Aku peminat Hanez Suraya & Romie Razin Adilha OK....
So lepas tau ade kedai nama tu..
Citer laa dgn sisfren..
Then ktorg ade laa 2-3 kali survey guna WAZE..
Tapi xjumpe2..
Last2 kakak kandung sisfren tunjuk kedai tu dgn sisfren..
Baru laa tau katne..
Terima kasih kakak bawak adek pg mencuba makanan kat sane!
Ok jangan melengahkan masa..
Jom kita tengok view kedai n ape yg kami makan..
Kalo korang nak makan..
Korang p laa sane yer..
Nanti cheq share alamat dekat korang..
Lets go bebeh!

Menu (kalo ade pic lg best)

view dalam kedai

Pilihan ok!

Lepas dah pilih nk makan ape.. korg kna g counter tuk order n pay!

my sisfren

kakak makan mushroom soup with garlic bread n root beer float

Ni makanan aku.. yg dsuggestkan oleh my sisfren.. Spaggeti Beef Olio (Spicy) with Vanila coke float..

Adekfren

The one of arts

Foodsbury

Alamat: Wisma Faizazrina. No. 24, Jalan Tengku Ampuan Zabedah A9/A, Seksyen 9, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

No HP: 013-3861848

Email: foodsbury@gmail.com

Selamat mencuba yer..
Makanlah selagi ade gigi..
hehehe..
Tataaaaaaaaaaa

Friday, January 8, 2016

Taman Botani Negara Shah Alam Part 2


Assalammualaikum..
Jumpe lagi uollsss..
Kita sambung entry yg sblm ni yer..
So ari sabtu yg lepas aku n my sisfren pg laa ke Taman Botani Negara Shah Alam..
Kami sampai sane lebih kurang kol 9.30am kot..
Nak masuk Taman Botani ni kena bayar RM3 untuk parking..
Then bla korang plk nak masuk dalam tu..
Korang kena byr RM3 untuk org dewasa..
RM1 tuk kanak2..
Dah byr baru laa korg bole masuk utk start mengembara dalam tu..
Dalam tu ade macam2 tau..
Ada bahagian pertanian (padi), perikanan, rumah 4 musim, taman haiwan, buah-buahan, taman kaktus, dll..
Selain tu, korg bole berbasikal or cabar diri kat Skytrex Adventure!
So aritu.. kami hnya bole berbasikal jer..
Nak berskytrex dah penuh ler...
So xpe la.. Next time yer kakak..
So berbasikal ak rase hrga sewa basikal ni mahal laa..
RM15 utk jam pertama..
Jam seterusnya tambah RM1..
RM15 untuk basikal baru..
RM10 untuk basikal lama..
So pilih laa mane korang nak..
Aku n kakak aku mst laa amek yang baru.. hehe..
Lama laa jugak ktorg kat dalam Taman Botani tu..
Kol 2 lebih bru balik umah..
So malas taip panjang..
Jom tengok gambar sepanjang kami kat dalam tu..
Layannnnnnnnnnnnnn

selamat datang

pintu masuk utama

tiket parking

map

bus nk pusing2 dalam ni

excited bdk tu!

budak ni mmg gorjess

sila beratur yer..

Gerakkkkkk

sonoknyaa

penumpang

adek sesat ke? xtau jalan pulang? ikut bus dek.. haha

lokasi pertama

ade mcm2 tempat dalam ni

kita enjoyyyy

have fun bebeh

umh pilihan kakak

umh pilihan adek

skrg musim sejuk..

nk p paris ker istanbul? pilih pat!

jom masuk!

jadual pertukaran musim

skrg tgh musim sejuk!

tapi xlh masuk.. salji blm ade sgt..sob sob..

tengok dr luar jer kkk.. haha

exercise!

tinggi2 n besar2 pokok kat cni..

alamak.. gelap laa kakak.. sory..

budak ngeng!

menung ape tu kakak?

suke berbeno main boyan..

alamak.. salah pilih pic.. maap..

adek pon slh.. hahaha

smile.. :)

spek kita ni ober kn.. dh laa senget.. ahaha

merak~

jambatan gantung

jambatan goyang2 ku takut tenggelam.. lalu aku tenggelam.. abes basah baju ku.. ku tanggal semua.. haha

kuda or keldai?

itu kwn sya.. haha

r u ready kakak?

lets go!

singgah cni jap..

Haa Saaaatuuuuuuuuuu Malaysia

Jom!!

Mak.. kami dah balik!! haha

Lama gler xkayuh basikal.. nseb bole kayuh lg.. hehe

hollaaaaaaaaaa

banyak btol selamat datang.. yg pntg kami kayuh jauh gler!

sampai kat skytrex adeventure..

xdpt join tengok dulu jela..

haa.. ni dh hjg2 ke jln mati..taman buah-buahan n taman kaktus..

taman buah-buahan..

taman kaktus.. kakak.. adek penat.. jom balik.. haha
Habis sudah pengembaraan kami..
Penat!
Tapi seronok dapat berbasikal!
Walaupon terbakar laa jugak kulit kami..
Tapi kami puas!
Untuk maklumat lebih lanjut bole ke Website Taman Botani Negara Shah Alam..
Ok Tataaa semua..

SAYS.MY