follow me

Wednesday, March 23, 2016

AEON Shah Alam


Assalammualaikum..
Hye uollss..
Hujung minggu lepas aku n kakak pg ker AEON baru kat Shah Alam..
Gler ramai orang kat sane..
Takyah cakap laa..
Mne2 jalan2 sume jem..
So nak jadik kn citer..
Malam Jumaat aku n kakak kuar nak carik makan..
Tapi mcm biasa laa..
Tak tahu nak makan katne..
So decide dalam kete nk pg ke night circle kat TTDI Jaya..
Tapi time odw ke sana..
Ktorg ternampak pulak AEON  Shah Alam..
So kat traffic light kakak bg signal kanan terus masuk dalam AEON..
Naseb baik pg waktu malam..
So xla panas sangat..
Kami parking kat roof top..
Disebabkan AEON ni baru bukak.. 
Ramailah orang serbu kan..
Lagi2 ade buat sale sempena hari pembukaan kan..
So kami carik laa makan dalam tu..
Before carik makan.. 
Kami jalan2 cuci mata laa dulu.. hehehe..
Kami survey2 ape2 yg patut (Survey ape tu??)
Rahsia...
Ok not bad.. 
Memang besar..
Banyak kedai..
Then dah puas window shopping kami carik laa tempat makan..
Jumpe Boat Noodle..
Rase mcm nk mencuba..
Tapi malangnya..
Kedai dh penuh and nak tutup..
Mostly sume kedai dah nak tutup..
So kami decide pg makan KFC kat luar..
Utk hari sabtu..
Aku jz duduk lepak kat umah kakak..
Kakak kuar dari pagi sampai petang..
So ahad laa baru bole lepak dengan kakak..
So ahad tu..
Kami kuar dalam kol 3 lebih..
Kami pg ke AEON Shah Alam semula..
Ade laa beli barang ckit..
Then kami lepak kat Laboheme Cafe..
Ok not bad..
Best..
Kedai roti ade cafe diorg sendiri..
Itu shj aktiviti kami hjg mggu lepas..
Disebabkan cuaca panas kami prefer bt aktiviti indoor..
Ok now waktu rehat..
I jz want to rest my mind..
Tataa Mind Spoken..
Take ur rest..
Take care..


Map

Laboheme Cafe

:)

Tuesday, March 15, 2016

Johor Darul Takzim (JDT)


Assalammualaikum..
Minggu lepas aku n kakak balik Johor!!
Kami gerak masuk Negeri Johor pada hari khamis..
Kami masuk daerah Ledang (Tangkak) dulu..
Then ape lagi kalo bukan Segamat!!
Sebelum menuju ke Segamat kami singgah di Jementah..
My hometown..
Pg ke klinik tempat mak keje..
Sebab kat rumah xde orang..
Jumpe mak jap..
Then kami menuju ke UiTM Segamat!
Kami amek adek boboy (adek kandung kakak)..
Kemudian kami singgah bandar segamat makan KFC jap..
Kemudian kami menuju ke Labis, Chaah, Yong Peng sebelum masuk highway semula..
Nak pg mne??
Kami ke JB uolssss..
So kali ni aku pg bercuti di kawasan kakak plk..
Dah lama jugak xmelawat family kakak..
Last bulan Ogos 2015..
Selepas melintasi daerah Batu Pahat, Kluang, Simpang Renggam, Sedenak, Kulai, akhirnya kami sampai di Skudai Johor Bahru!!
Alhamdulillah kami selamat sampai dalam pkl 2pm..
Kami rehat dulu di rumah kakak..
Sebab petang dalam kol 5pm kami nak anta abg ipar kakak pg airport Senai..
Next aku cerita guna gambar plk yer..

Jalan Tangkak

adek boboy & kakak

kakak & adek

Gerbang Mahkota Segamat

Cube tgk pic ni btol2.. pelik x?? kenapa kete kami kat line bertentangan?? 

abg ngah & angah

adek beradek..

simpan beg!

abg peluk adek..

susah nak amek pic abg ni..

tengok.. adek jugak yg senang.. adekkkkk.. hehe

family angah..

salam before abg ngah naik belon..

selamat pergi n selamat pulang abg ngah..

itu ayah.. bye bye..

adek beradik kakak.. (sweets)

Airport Senai

1st time sampai cni.. tm ksh family kakak.. beri peluang adek sampai cni..

Habis cerita utk day 1..
Malam tu kami tdo d rumah mama (angah-kakak kandung kakak)..
Malam jz rehatkan diri xde g mne2..
Soknya kami hanya duduk rumah layan anak2 buah kakak..
Petang kami kuar pg ke Pasar Malam..
Malam pulak kami pg ronda2 bandar JB..

Adek g mne tu?? Pasar malam!

Jaga anak masing2 yer.. hehe

Amek gambar dgn org dh lama xpkai tudung ariani.. hehe

Tunggu mak ude beli yong tau fu (btol ker eja)

Malam kami jalan2 pg bandar!

Yeahhh sampai jugak kat cni..

Adek tu asyik tdo jer.. bangun2.. hahaha

Gerbang Mahkota Johor!!

Mahkota Johor!

Im proud to be Johorean!

Walaupon gelap senyum jelaa.. hehe

Penjaga Istana (Kira mcm guard laa kan)

Abg ni.. senyum laa ckit.. hehe

Pagar depan Istana!

Kami anak jati Johor!

Pose ape laa tuu?? haha

Pandangan dari bawah Mahkota

Testing!

Jadik laa.. hahaha! 

Mari sume.. kita pose camni.. haha!

Lagi!!

Ok last2.. sabar yer abg.. susah btol nak ajak amek gmbr.. haha

Eh askar pulak..

tuka shift laaa.. dah malam..

Yeahhh.. sampai jugak kat cni..

Jalan bercahaya!

Bendera  Johor!

JDT!

Peace!!!

Peace lagi!!

Girls only.. adek tepi.. hahaha!

Only me!

Only you!

Anak buah dgn mak ude kesayangan..

Fun Fair Danga Bay

Yes you are.. Bangsa Johor!

Kami Bangsa Johor!

Ingat nak naik.. tp xjadik plk..

Kami naik roller coster pusing 3 kali.. (xde pic sbb sebok jerit! hahaha)

Naik cawan! (Permintaan abg)
Ok! Habis day 2!
Hari dah lewat malam..
Kami kena pulang..
Kang ibu ayah bising pulak.. hehe..
Untuk day 3..
Kami xde g mane2..
Jz tghari tu kami siap2 utk pg ke Giant Tampoi..
Teman mama beli barang rumah..
Then ingat nak teman mama urut kaki..
Tapi adek xbpe nak sehat..
Kami pulang ke rumah..
Kemas2 beg angkut g umh kakak..
Malam tu kami tdo umah kakak plk..
Sebab soknya dah nak balik Shah Alam..
Before g Giant ptg tu..
Kami ade g kedai kek..
Kakak n mama tempah kek untuk sambut befday ayah..
Then malam tu dalam kol 8pm..
Aku, adek boboy, angah, n 2 org askar kuar g beli Pizza Hut..
Before g Pizza kami amek dulu kek yg kami order ptg td..
So malam tu ade makan2 ckit sempena befday ayah kakak..

Kek pilihan abg utk tok didy!

Happy Befday in advance ayah!

Makan malam kami.. Alhamdulillah.. 
Habis utk day 3!
Siap2 makan sume..
Kemas..
Then aku naik ats untuk mandi n kemas2 beg..
Sebab sok nak balik dah..
Soknya kami gerak dalam kol 10.30am..
Kami masuk Segamat dul;u anta adek boboy..
Kemudian Singgah Jementah Potong Rambut..
Odw nak pg ke Jementah..
Kami nampak asap tebal warna itam..
Aku n kakak mmg dh agak ade kebakaran..
Nak tau katne?
Gudang Eco Shop terbakar..
My adek no.3 n no.4 keje kat ctu..
Alhamdulillah..
Masing2 selamat..
Cuma kena mengganggur 2 bulan..
Rambut dah pendek kami meneruskan perjalanan pulang ke Shah Alam..
Emm..
Jem plk jalan area Pedas, Senawang, Seremban, Putrajaya sampai laa ke Shah Alam..
So sampai lewat petang jugak laa..
Kami kepenatan..
Malas nk kuar malam..
So kami terus pg makan kat Hayaki sek. 13..
Dah kenyang kami balik rumah rehat..
Soknya aku balik Melaka..

Terbakar 1
Terbakar 2

Terbakar 3

Terbakar 4
Sampai cni shj entry kali ni..
Ade citer kita jumpe lagi..
Tataaa..

8share