follow me

Wednesday, September 21, 2016

Terengganu (Kuala Terengganu)


Assalammualaikum..
kita jumpe lagi dalam rancangannnnnnnnnnnnn
ATEN DI MANA, ATEN DI SINI!
Eh! merepek pulak!
Ok jom sambung entry semalam..
Alhamdulillah kami selamat sampai ke bumi Terengganu..
Lepas balik hotel maghrib tu..
Kami merehatkan diri jer malam tu..
Esok paginya kami plan nak ke Kuala Terengganu (KT)..
Kokkkokokokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk (konon bajet ayam berkokok)
Yeahhh dah pagi!!
Kami siap2 terus menuju ke KT!
Driver kita sepanjang di Terengganu masih lagi cik aDila(kakak)..
Tanpa melengahkan masa mari laa kita bercerita sambil tengok gambar.. hehe..

Ke KT Ke Kita!

Jalan lurus menuju ke KT!

Eh ade le tour de Terengganu ker?

Driver kita sepanjang di Terengganu..
Sape tau ni jalan ke mana??

Tarammmm!! UiTM Terengganu kampus chendering!! (tempat bljr kakak dulu)

Akhirnya dpt tgk tmpt kakak kita bljr..

sukenya dia..

kita amek gmbr dgn library jela.. hehe

Pakai baju pon dh warna UiTM! UiTM Di Hatiku!
Replika batu bersurat Terengganu!

Kita lunch dulu kat cni! kat mne tu??

Chicken cottage! dlm Malaysia katanya hnya ade di KT! Ok jom kita cube!
(maaf pic makanan xde..hehe)
Dah kenyang jom lepak kat Pantai Batu Buruk jap..

Model Terengganu.. hehe

Lariiiii!!

Lompat!!!

Lari lari anak!!

Pastu bt lompatan selipar putus!! haha

sisfren & adekfren

Kalo dh pg KT mst la kna singgah umh mak cik jap..

Model qu puteh mungkin.. hehe.. (jgn marah)

Kononnya b4 nk balik Dungun nak singgah pg pantai pandak ni..Tapiiiiiii

Dia ttp sbb ade pembinaan.. xpe laa.. xde rezeki..
Sampai Dungun kami lalu depan UiTM Dungun then tengok tasik kering ni.. cantikkk..
Sampai Dungun pon dah lewat petang..
Kami balik hotel rehat kn diri jap..
Sebab malam tu ada malam pakai inai..
So sampai cni dulu yer..
Nanti kita sambung tau tau tau..
Jumpe lagi..

Tuesday, September 20, 2016

JOHOR - TERENGGANU


Assalammualaikum..
Holaa!!
Im back!
Seronoknya laaahaiiii bla dapat cuti panjang..
Bayangkan cuti dari 10hb - 18hb..
Sonok sonok sonok..
Beronok ronok laa kita..
Cuti aritu aku balik segamat laa..
Mcm biasa..
Beraya haji disana..
Raya biasa2 jer..
Takde meriah mne pon..
Then petang raya aku shoot ke JB!
Tdo JB 1 malam then pg tu aku amek kakak kesayangan kat umah dia..
Eh kakak kesayangan?
Nak btpe amek dia?
Kami nak ke TERENGGANU!!
Our plan!! akhirnya tiba jua masa kami untuk ke TERENGGANU..
Cewahhh.. bajet baq hang!
Tp before kami gerak..
Kami singgah umh mama..
Jumpe anak tembuah kakak..
Abang long & dik dik..
Setel jer sume..
Kami pon menuju ke Segamat!!!
Kami lalu jalan segamat menuju ke Pahang..
Sampai Pahang masuk LPT2 terusssssssssssssss (melambung lambung) sampai ke EXIT 851..
Ke mana tu???
KUALA DUNGUN!!!
First time lalu LPT2..
Kuar jer dari tol kami lost..

adek: Kita kat mane ni kakak??
kakak: Jap.. Alaa dik npe kita xlalu jalan yg lalu kertih.. chendor.. etc..
adek: Mne adek tau.. kakak ckp dgn adek exit 851.. adek pon exit laa.. tettttt (bunyi smart tag)

Nak jadik kn citer minyak dah kelip2..
Pdhl bole jer jalan dalam 40km lagi..
Saje bt suspen..
Sampai jer hujung jmpe traffic light ade kedai kami tnya org kampung kat ctu..
Dia ckp dalam 10KM akan jumpe Petronas..
Petronas Pak Sabah (pernah singgah?)
Lorr depan ckit dah sampai bandar Dungun laa..
Rpe2nya kami keluar arah lain..
Patut laa xfamiliar jalan tu..
Dah nampak bandar mst lah kakak aku segar biji mata..
Ingtlah kembali sume jalan n kenangan dia sepanjang dekat Terengganu aritu..
Sampai2 jer kami terus ke rumah kawan kami di Nibong..
Maghrib baru kami balik ke Hotel (ptg tu dh check in)..
Rehat time!!
Panjang lebar dah citer ni.. gambo mne gambo?? hahahaha

untung laa balik Johor naik flight.. kita naek kete jer..
Beraya haji di Segamat dulu.. pastu kakak nk ikut korg balik JB yer..

Petang raya shoot to JB!

Abg long n dik dik

odw ke Pahang!

Exit 851!

Dah nampak laut!!!!

Ok tu jer nak share..
Boring????
Lek lu...
Baru intro..
Nanti kita sambung entry Terengganu yer..
Tataaa..
See you again..

Friday, August 12, 2016

KL TOUR


Assalammualaikum..
Selamat pagi..
Salam jumaat..
Selamat bekerja bagi yang bekerja..
Selamat bercuti bagi yang bercuti..
Especially mereka yang saje2 cuti arini nak g holiday aka dating..haha!
Disebabkan esok kena kerja..
Kita kna on mood keje tu mulai arini..
Then abes keje jer.. kita lari dari negeri ni laju2.. haha! (pastu balik semula)
Semalam balik Johor jap..
Dapat makan masakan mak n lepak2 kat umah..
Ok now back to story..
Pada 30 julai lepas..
Aku n kakak aku secara xsengaja terjalan2 area KL..
Kami ni jarang kalo nak twun KL..
So kali ni.. tujuan awalnya kami nak pg cari ubat jerawat kat Brickfield Kuala Lumpur..
So alang2 tu try laa tengok wayang..
Kononnya nak tengok citer Now You See Me 2..
Tapi citer tu citer lama..
Cekidout punya cekidout..
Yang ditayangkan hanya di KLCC jer..
tu pon pkl 12am (31 July)
So kami pon ape lg..
Macam biasa.. aku n kakak aku ni.. jadik jer kalo bt keje gler..
So aku terus booking on9 pagi sabtu tu..
Before kami gerak ke Brickfield..
Now malas nak berceloteh panjang..
Kita citer guna pic pulak yer..
1 2 3 ACTION!!

Ok.. b4 share pic jalan2 kat KL..
28 julai aritu aku dapat lawatan dari kawan2 kat shah alam..
Terima kasih invite breakfast kat hotel swiss garden..

Lepas pg Brickfield aku n kakak aku lalu depan pasar seni..
Dengan tanpa melengahkan masa..
Kami yg xde arah tujuan terus menyinggah di sana..


Depan pasar seni..
Mcm biasa sisfren & adekfren

Jalan punya jalan dalam pasar seni tu..
Tengok jam masih ade masa lagi..
Kami ilang arah tujuan lagi..
Aku pernah ckp dgn kakak nk bwk dia pg tengok hutan kat KL..
Akhirnya dapat jugak bawak kakak pg sane..
Nama tempat tu TAMAN ECO RIMBA BUKIT NANAS..
Tempat tu dekat dengan KL TOWER..
So view kat sane adalah KL Tower..

Dia ni mmg model KL Tower..
WARNING!!
memang banyak pic dia dr aku..hehe

Map kat dalam tu..

r u ready?? lets go bebeh!

Banyak betol tangga kat cni..
Aduhaii.. ponat ceq..
Abes kalo xguna tangga camne plk nk nek ats kn?? (bodoh)

kakak..

Fotogenik dia ni..

Budak ni gayat.. iollss ketaq lutut baq hang.. haha!

Tapi peace wajib buat k! hahaha

Semoga Allah permudahkan urusan kakak dengan dia.. Amin..

Adek nampak kakak bahagia dgn dia.. tengok senyum tu :)

Duda dia bajet pro.. yang ni bajet kerek.. hahaha!

Dah2 laa tu tgk menara tu,, bila pulak nk bawak adek g atas tu?? sob sob sob..

Cube teka ada ape dalam mulut kakak saya tu???
A-YM!!!

S.D.T (xpaham sudah! hahaha)

Tengok lagi..

Cube cari mne kakak saya??? hehe

Tarammmmmmmmmmmmmmm!!
im flying without wings...
Masa ni dah nak maghrib..
Kami twun cepat..
Then meneruskan perjalanan seterusnya..
Nak tau p mne??
Kami ke Cheras!!
Ada ape kat Cheras tu??
Ape lagi kalo bukan.. IKEA!! haha!
Shopping time!!!
Alang2 shopping mestilah singgah dinner kat ctu skaly..

Our dinner~

Menu wajib makan kat IKEA!
Dalam kol 10.30pm aku n kakak aku kuar dari IKEA tu..
Then kami terus menuju ke KLCC!!
Jangan lupe yer kami ade booking tiket wayang pkl 12am..
So movie time!!
Sampai sane dalam kol 11pm..
Kami parking terus masuk dalam KLCC..
Tapi ade sejam lagi...
Ape lagi carik port tuk lepak laa..
Pg laa kat luar KLCC tu jap..

Kamera depan mmg xcantik.. huhu

Nampak laa jugak muka kami dr yg td.. hehe

Ptg KL TOWER mlm turn KLCC plk yer.. (adil kn??)

Layan jelaa ngok ngek bdk ni..hehe

Ok dah time! JOM BERMOVIE!!
Abes jer movie kami terus gerak balik Shah Alam..
Sampai uamh dalam pkl 3am..
Balik2 terus boommmm!!!
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (lg2 my sisfren) hahahaha!
Soknya kami ade plan lain plk..
Open house kawan kakak..
So balik open house pg laa mne2..
Itu sje laa citernya...

Dah xtau nk jalan mne.. Dia ootd rare.. dia pg tgh jalan raya!
Terbaik kakak!
I LIKEEEE!!!

GAMBAR PALING WIN!!
ni pon I LIKEEEEE (like laju2 k)

THE END


8share