follow me

Friday, August 12, 2016

KL TOUR


Assalammualaikum..
Selamat pagi..
Salam jumaat..
Selamat bekerja bagi yang bekerja..
Selamat bercuti bagi yang bercuti..
Especially mereka yang saje2 cuti arini nak g holiday aka dating..haha!
Disebabkan esok kena kerja..
Kita kna on mood keje tu mulai arini..
Then abes keje jer.. kita lari dari negeri ni laju2.. haha! (pastu balik semula)
Semalam balik Johor jap..
Dapat makan masakan mak n lepak2 kat umah..
Ok now back to story..
Pada 30 julai lepas..
Aku n kakak aku secara xsengaja terjalan2 area KL..
Kami ni jarang kalo nak twun KL..
So kali ni.. tujuan awalnya kami nak pg cari ubat jerawat kat Brickfield Kuala Lumpur..
So alang2 tu try laa tengok wayang..
Kononnya nak tengok citer Now You See Me 2..
Tapi citer tu citer lama..
Cekidout punya cekidout..
Yang ditayangkan hanya di KLCC jer..
tu pon pkl 12am (31 July)
So kami pon ape lg..
Macam biasa.. aku n kakak aku ni.. jadik jer kalo bt keje gler..
So aku terus booking on9 pagi sabtu tu..
Before kami gerak ke Brickfield..
Now malas nak berceloteh panjang..
Kita citer guna pic pulak yer..
1 2 3 ACTION!!

Ok.. b4 share pic jalan2 kat KL..
28 julai aritu aku dapat lawatan dari kawan2 kat shah alam..
Terima kasih invite breakfast kat hotel swiss garden..

Lepas pg Brickfield aku n kakak aku lalu depan pasar seni..
Dengan tanpa melengahkan masa..
Kami yg xde arah tujuan terus menyinggah di sana..


Depan pasar seni..
Mcm biasa sisfren & adekfren

Jalan punya jalan dalam pasar seni tu..
Tengok jam masih ade masa lagi..
Kami ilang arah tujuan lagi..
Aku pernah ckp dgn kakak nk bwk dia pg tengok hutan kat KL..
Akhirnya dapat jugak bawak kakak pg sane..
Nama tempat tu TAMAN ECO RIMBA BUKIT NANAS..
Tempat tu dekat dengan KL TOWER..
So view kat sane adalah KL Tower..

Dia ni mmg model KL Tower..
WARNING!!
memang banyak pic dia dr aku..hehe

Map kat dalam tu..

r u ready?? lets go bebeh!

Banyak betol tangga kat cni..
Aduhaii.. ponat ceq..
Abes kalo xguna tangga camne plk nk nek ats kn?? (bodoh)

kakak..

Fotogenik dia ni..

Budak ni gayat.. iollss ketaq lutut baq hang.. haha!

Tapi peace wajib buat k! hahaha

Semoga Allah permudahkan urusan kakak dengan dia.. Amin..

Adek nampak kakak bahagia dgn dia.. tengok senyum tu :)

Duda dia bajet pro.. yang ni bajet kerek.. hahaha!

Dah2 laa tu tgk menara tu,, bila pulak nk bawak adek g atas tu?? sob sob sob..

Cube teka ada ape dalam mulut kakak saya tu???
A-YM!!!

S.D.T (xpaham sudah! hahaha)

Tengok lagi..

Cube cari mne kakak saya??? hehe

Tarammmmmmmmmmmmmmm!!
im flying without wings...
Masa ni dah nak maghrib..
Kami twun cepat..
Then meneruskan perjalanan seterusnya..
Nak tau p mne??
Kami ke Cheras!!
Ada ape kat Cheras tu??
Ape lagi kalo bukan.. IKEA!! haha!
Shopping time!!!
Alang2 shopping mestilah singgah dinner kat ctu skaly..

Our dinner~

Menu wajib makan kat IKEA!
Dalam kol 10.30pm aku n kakak aku kuar dari IKEA tu..
Then kami terus menuju ke KLCC!!
Jangan lupe yer kami ade booking tiket wayang pkl 12am..
So movie time!!
Sampai sane dalam kol 11pm..
Kami parking terus masuk dalam KLCC..
Tapi ade sejam lagi...
Ape lagi carik port tuk lepak laa..
Pg laa kat luar KLCC tu jap..

Kamera depan mmg xcantik.. huhu

Nampak laa jugak muka kami dr yg td.. hehe

Ptg KL TOWER mlm turn KLCC plk yer.. (adil kn??)

Layan jelaa ngok ngek bdk ni..hehe

Ok dah time! JOM BERMOVIE!!
Abes jer movie kami terus gerak balik Shah Alam..
Sampai uamh dalam pkl 3am..
Balik2 terus boommmm!!!
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (lg2 my sisfren) hahahaha!
Soknya kami ade plan lain plk..
Open house kawan kakak..
So balik open house pg laa mne2..
Itu sje laa citernya...

Dah xtau nk jalan mne.. Dia ootd rare.. dia pg tgh jalan raya!
Terbaik kakak!
I LIKEEEE!!!

GAMBAR PALING WIN!!
ni pon I LIKEEEEE (like laju2 k)

THE END


Thursday, August 11, 2016

Gold Cost International Morib


Assalammualaikum..
Hye uoolllsss..
Lama seh xupdate blog..
Yela yela.. kita update yer..
Kita update kisah bulan lepas..
Akhir bulan lepas 23-24hb aku diberi rezeki untuk sama2 ikut kakak aku pergi kursus kat Gold Cost International Morib..
Yeahhhhh kita pergi bercuti.. eh!
Before pg Gold Cost Morib aku balik Johor skjp..
Then esoknya aku gerak dari Johor ke Morib!
Dah laa xtau jalan.. Waze laa peneman aku sepanjang perjalanan..
Sambil menikmati perjalanan menuju kesana cam biasa laa lagu2 dalam pendrive menghiburkan hati ini..
Jomblo happy.. memang pilihan hati.. bukan karna xmampu.. utk cari kekasih.....hahaha!
Lebih kurang 3 jam perjalanan aku sampai juga di sana!
Alhamdulillah..
Kakak pon btau yang petang tu dia free..
So kami bole jalan2 sekitar ctu!! yeahhhh!!!
Rehat sekejap kat bilik kakak..
Then kami pg ke pekan Morib!
Kononnya pada awalnya nak kuar carik hotel yang berdekatan..
Tapi orang dah cakap tu memang rezeki kita..
Aku dioffer untuk duduk sama2 dengan bilik kakak sebab ade 1 katil kosong..
Alhamdulillah..
So kami terus berjalan2 ke pantai Morib lepak kat sane..
Malas dah nak taip..
Now biar gambar yang bercerita...

Bismillahirahmannirrahim.. Jom gerak!

Sampai bilik kakak! mane kakak??

Cuaca panas pekena ABC123

Kakak... tengok ape tu???

Tengok tugu pantai morib rupe2nya.. hahahaha!

model wajib!

Jadik model jela kakak..

Model gincu merahhh~

Bemdera kedah dekat Morib! hahaha!

takde air..

the view

sisfren & adekfren

traffic light..

Pose..

Bini tarzan..

Oooooooooooooooooooo..

Selamat datang~

Welcome!

Aishhh.. dia ni mmg suke berangan ea..

Kita balik semula ke gold cost morib! Jom ke pantai!

Amboi mak cik.. lajunya..

Maaf yer patung dia ni mmg suke cium.. pipi kanan.. pipi kiri.. dahi.. muluttt.. mmmuahhhhhhhhh!!!

Sian ko asyik amek pic org jer.. meh ak tulun amek pic ko.. hehe
The pier! 

amek feel cuti kat Bali.. hahaha

Cakkk!! kakak...

Tengok! dia mmg suke buat mulut! ciummm jer tahu! hahaha

Lepas dah jalan2 tengok kawasan gold cost.. kami main benda alah ni!!

Jom beroller blade!! sllu men ice skating jer.. now try men atas jalan..

Meh cni kakak! adek pegang tangan kakak.. hehe

Juara ice skating xbole balance untuk roller blade..

lets go kakak! kita try slow2 yer..

peace!!

Budak bilik kakak..

Dia terrer men roller blade..
Flying fox tutup! xde rezeki..

The view lagi..

Terima kasih kakak kasik adek menumpang percutian singkat ni.. :)

Dengan budak bilik kakak..

Gambar kenang-kenangan..

The view lagi..

lagi..
Dia ni mmg gler.. suke mencuba benda2 rare!

Tengok! tinggi mne dia panjat pokok mati ni.. 

Tak terasa nak men air kat cni.. nnt kita men kat sunway lagoon ea kakak.. 

Lepas dinner aku g pantai jap.. tgk view ni..

Mencari ketenangan..

view lagi..

OK takleh lama nnt ade org ikut balik.. ioollss takut.. kakak srh balik blik cepat!

Esoknya lepas module last kakak.. tghari kami balik semula ke shah alam terus pg ke setia city mall.. lepak time!

video


Habissss sudahhh..
Maaf laa yer update lambat..
Kemalasan ckit nak taip..
Lg 1 sebab susah nak tranfer pic..
Lepas ni ade 1 entry lagi yer..
Aku n kakak pi mne??
Tunggu...
Tataa.. Jumpe lagi..

8share