follow me

Thursday, November 3, 2016

Terengganu: Tunang & Nikah


Assalammualaikum..
Hello silent readers!
Ya Allah kemalasan sungguh nak update blog sekarang..
Malas nak berceloteh panjang..
Aku nak update citer Terengganu aku yang dah basi ni..
Emm..
Entry sebelum ni aku dah citer malam pakai inai kan..
Keesokkan harinya aku n kakak siap2 ke rumah pengantin dengan pakaian yang sedondon..
Arini kawan kami tu akan bertunang kemudian akan dinikahkan terus..
Dah jom tgk gambar jer..
Biar gambar jer yang bercerita sepanjang majlis itu berlangsung..

Bakal pengantin tgk siap.. Bakal bridesmaid pon tgh siap blkg tu.. HAHAHA

We are bridesmaid

Our henna

selfie time..

We r ready!

Ready for Tunang..

Bride to be..

Sarung cincin tunang..

bakal mak mertua..

Ready for nikah..

Nervus... (nak tuka title laa katakan)

Pengantin lelaki (akad nikah)

Pengapit yg cun!

kakak with the bride

Kami

kami lagi..

lagi..

dan lagi...

ok2.. bg can kat pengantin laki plk..

pengantin dah bla.. bg can kt kakak plk..

u r beautiful kakak.. (ikhlas)

budak ni mmg cmni..

Gaya xlh nak balada sgt.. sume ciki cikiboommm

we r always fight!

we r crazy together!

kasih syg kita hnya masing2 tau..

But for me.. kakak.. u r my only 1 sisfren.. i do i love u so much! 

Gambar kenang-kenangan

with all bridemaids

Jom outdoor photoshoot!

bagi can kat pengantin lagi..

pose!

candid!

Now bg can kat bridemaids!

Comel x kami? hahaha


Jemah sangatttt


candid!

Gambar ramai2..


Pengntin & bridemaids


Tengok diorg jelaaa..

Ok sampai sini saje entry kali ni..
Mood xbpe nak ok..
Tak sedap hati..
Next time update lagi..
Tataaa

Tuesday, September 27, 2016

Terengganu: Malam Berinai


Assalammualaikum..
Emm.. xde masa pulak nak update blog ni..
Ni ak curi2 masa ckit update blog before ade kelas kol 11 nanti..
Walaupon dah basi citer Terengganu ni..
Aku tetap nak share..
Sebagai memori..
Selepas puas berjalan di Kuala Terengganu..
Aku n kakak balik semula ke Dungun ptg tu jugak..
Malam tu kami diajak untuk pakai inai..
So xyah nak taip panjang2..
Aku share pic sekitar malam pakai inai tu..

Pengantin

Its starting..

L.O.V.E.

On progress..

Berseni btol lahaiiii

Kalo ak memang tak laa.. aku lumur jer hjg jari.. abes citer.. haha

enjoy d inai..

Tarammmm! siap dahh..

Tangan sape tu???

Tangan sape ni??
Siap dah! 
Ni 1st time aku pakai inai ukir2 kat tangan..
Kita pnya biasa2 jer..
Tapi ok laa..
Asalakan dapat mencuba..
Nexttt!! citer pasal hari nikah pulak yer..
Tunggguuuuuuuuuuuuu

8share