follow me

Monday, June 1, 2009

Aku Bengang Buat Seketika

Tadi aku replay sume yg ade kat chat box..tibe2..ade satu kawan ni dier telah copy salah satu pic aku kat dlm blog ni..tanpa permission aku..kalo ko jadik aku ko bengang x??ok wait..dier bukan setakat copy pic tu..than dier ltk pic tu kat blog dier..nseb baek laa aku perasan gambar tu milik aku..walaupown pic tu bkn gmbr aku..gmbr owg lain..tapii tu sume under my control..aku yg harus bertanggungjawab kalo ade pe2 yg berlaku..

lps aku perasan jer pic tu..aku pow trus srh dier delete pic tu..sampai BI aku berterabur nk srh dier delete..lantak laa..aku dah mngelabah that time..sampai nk ckp kat atas aku ckp up stair..hahaha..padahal kalo karangan yg aku sllu wat tiap kaly exam sllu gna ayat above..hahaha..maklum laa aku kan student DIIM..mmg kna wat karangan jelaa..uhuhu..so skrg korg tau laa owg yg copy pic aku tu bkn org malaysia..dammnn it...

aku sgt2 berterima kasih kepada kawan baru aku yg bernma aduka yg muncul msa aku memerlukn someone..huhuhu..before aku perasan yg pic aku telah di copy tuhh..aku tgh bca tutorial aduka..dier mngajar cara nk wat labels yg lh gerak2 tuhh..yola..aku ni kn budak baru nk belajar..uhuhu...dier dah pg ke blog owg tu n ckp hey u there.. u should not take or pick up any photo from other blog without her/his permission..! pas aku tgk blog dier tuhh..aku pown back to my blog mind spoken ni..dier dah reply yg ckp dier dah delete..hahaha..bgos..rupenya ko phm jgk ape yg aku ckp td..hahaha..

p/s:moral of the story..make sure all ur personnal pic have the copyright or whatever laa..
p/s: sgt berterima kasih kat aduka jugak..
p/s:mood aku dr bengang n mengelabah dah jdik cool blik..;))
p/s:
Example of copyright:-

OR

18 comments:

anDi said...

itu gambas sape sbnrnye?

cik ateen said...

aten to anin:
oit itu yg ko pertikaikn..
dush2~
ade laa..
gmbr secret admire..
;))

CaPiQa said...

huhu.. saya macam da tau situasi ini. saya berada di tempat kejadian, tapi tak perasan dengan kejadian yang berlaku. sebab sedang mood hibernasi. maaf jadi saksi bisu. huhu..

anDi said...

ak x mmpertikaikan. ak tnye jeh.adeh.

secret admire? cehhhh

ak mati2 ingt ko bising2kan gambas ko da kene jual ke ape. hahah.
eh eh ak pnh kene kt mspes. sial gle gamba muke sndri kene rembat. sumpah xnak letak gamba muke sndri ah. huih.

cik ateen said...

aten to capiqa:
laa yekew..
yg dier amik bkn pic sya..
tapii pic owg lain..
so takut gak laa kalo pe2 berlaku kn..
uhuhu

cik ateen said...

aten to anin:
huhuhu..
tu gmbr owg lain..
saje ltk as example..
hihihi..
npe ko nk knl ker ngn owg dlm pic tu..
hihihi

kakve-santi said...

wew....

kok cantik...?

ruby chai said...

mmang mingonglah org tu..
ish2,tau dh tu hak org,xkan xprnah bljar tntang kemntakizinan dulu...

Miss FaRRa said...

sape yg buat copy gamba tu lat??

dia copy gmba ape??
ish2 xbaek..huhu

SaiyidahAisyah said...

aten!!!! nak tawu sape orang tuh. ahaaa :P

cik ateen said...

aten to kakve santi:
ape yg chantik??
hihihi
;))

cik ateen said...

aten to ruby chai:
tulaa..
ntah ape laa owg mcm tu..
uhuhu..
xsuke btol laa..

cik ateen said...

aten to farra:
ade laa mamat tue tuhh..
uhuhu..
mnympah aku mut..
huhuhu

GRuNGe said...

Erk, ada gak ek orang men curik-curik gambar?

cik ateen said...

aten to sayidah:
nk tau ker..
nnt aten bg link k..
wait..
uhuhu..

cik ateen said...

aten to grunge:
ade aje owg cmtu..
mnymph btol kn..
huhuhu

tiqaa said...

aha. rilek aten. selagi bkn pic aten yg kena curi, rilek saje! hehe ;)

cik ateen said...

aten to kakek:
tulaa..
dah cool dah..
hhihihi
;))

8share