follow me

Wednesday, May 26, 2010

Logo Crocs menyelitkan Kalimah ALLAH



Kasut yg kini menjadi trend sume peringkat umur lapisan masyarakat di Malaysia or di mana2 saje telah menimbulkan konterversi di mana kasut ini logonya menyelitkan kalimah ALLAH..hmmm..so skrg kite dah kna buang sume kasut2 yg berjenama crocs ker??..now kita dah kna boikot ker??ish2..ape laa nk jadik ngn dunia ni..kasut dah chantik..mmg selesa dgnakan..menarik plk tu design2nya..tapii malangnya jahanam spt itu..huhuhu...sume sumber tu di dapati kat facebook..btol ker sume ni?? dah kaji btol2..sume ni dah pasti ker??so haram ker pakai crocs?? kasut crocs pown dah haram kerana buaya..hahaha..harap sume pihak yg melihat masalah ni kaji semula btol2 adakah kita harus boikot?? Owg Malaysia jgn cpt melatah sebelum sume itu pasti...huhuu


p/s: Sumber di Facebook SILA KLIK!

CONTOH2 KASUT CROCS:








NOW TGK PIC BWH PULAK..

*maap gambar kureng jelas..ade nmpk x??tu gambar kat kasut crocs saya yg xlh pkai coz kecik sblh..huhu...kalo di terbalikkn mmg nmpk kalimah ALLAH tuh..tapi kan hanya nmpk mcm lam lam ha..alif xde..senang2 xyah laa pakai..beli yg mcm crocs tapii jenama laen..melambak jer kat kdai skrg..hehehe*

8 comments:

Farah Ain said...

tahu tak pe..
sekrg ni mcm2 isu timbul..

adkh sekrg perlu buang kasut frog tu..?huhu

cik ateen said...

semut:
hehehe..
ntah laa...
now aten juz pk sbnrnya lmbg tu hanya menunjukkan gambar buaya..
niat kna btol laa nk pkai kasut tuh..
huhuhu..
bukan kasut frog..kasut frog aten ade gak..asadi warna biru aten tuh...hehehe

anDi said...

haha. skang ble da tau logo cros tu mcm kalimah Allah...ko sanggup ke nak pakai pijak2? :P

joegrimjow said...

http://joegrimjow.blogspot.com/2010/05/kasut-crocs-haram-dipakai-kena-boikot.html

baca sini
ada quote dari ustaz lg

cik ateen said...

hanin:
mm btol laa tuh..
mmg xsanggup laa..
tapi btol ker sume tuh..
berdosa besar btol sape yg cipta logo tuh kalo niat dier mmg nk ltk kalimah ALLAH kat kasut..kasut tu dah ramai gler kowt yg pakai..

cik ateen said...

jeo:
ok2...
dah baca dh..
hehehe

-yana mz- said...

alhamdulilah aku x pena pakai crocs..hehe

ega jarkiz said...

?

8share