follow me

Sunday, July 4, 2010

Puncak Perdana Tempat Belajar Baru Ku

Salam satu Malaysia...tggl 2hb July aritu aku,mak,abah n amen selamat sampai ke UiTM Puncak Perdana kat Shah Alam ni..Kami bertolak dlm kol 9 lbeyh n then sampai lbeyh kureng kol 12..ak dapat umah blok 2 2D10..sape2 yg knl diri ini meh laa dtg melawat..hehehe...Semalam pas abes dftr sume dlm kol 5 lbeyh ak terpksa ucapkan bye bye ngn mak n abah aku yg nk balik ke segamat..aku rase sgt sdeyh..jap jer dh windu sume owg yg ade kat umah termasuk kucing2 ku..huhuhu...malam pertama aku kat sane aku jumpe kawan2 lama msa dip n lepak ramai2 kat blik aku..ktorg rancak berbual..pastu sume balik umah msg2 then tdo...



kol 10 pagi td..aku dpt msge dr asma ajak g kuar jumpe ain kat campus shah alam..aku excited teruja coz dh lama xjumpe ain..yeah2!! ak setuju terus g mandi..kol 11 lbeyh aku n yg len2 twun bwh n tggu bus REMPIT(Rapid KL) kat bustop..kami sume nek bus then twun kat meranti sek 2..pastu kami xtau nk g mne..nmpk kolej meranti tp laki plk..tnya mak guard dier kata kolej prmpuan kat main campus..then ak pown xtau cmne nk g main campus..ktorg jalan jer sampai jumpe kolej jati..tu pown bukan..kami jalan kaki pusing roundabout naik bukit nmpk main campus..pastu tnya pak guard kat sane then dier jwp "awak nk jalan kaki ker??" aku jawap "aah jalan kaki jer"huhuhu..pastu dier trg laa jalan dr A-Z...OMG!! cara dier cter mcm jauh jer naik bukit twun bukit...huhu...




Pastu kami naik laa bukit nk ke kolej mawar..tibe nmpk ade bus rempit nek atas..kami plik..ade bus ker kat cni..then kami truskn perjalanan nek bkt tu gak..tibe2 ade bus rempit lg lalu kat ctu..kami tahan then tnya bole anta ke kolej mawar ker??dier kata bole..hahaha..kelakar2..dh berkilo2 meter jalan kaki bru tau ade bus anta msuk dlm..cit!! hahaha..redha jelaa..dier anta dpn kolej melati ktorg twun then nmpk cafe makan dlu..pastu carik ain kat kolej mawar 2b 05 55..kami jumpe blik tu tp dier xde..then kami tggu dier kat tingkat 9 kolej tu..pastu asma g jumpe dier dlu..pastu kami menyusul dtg ke blik wat SUPRISE!!! ain terperanjat coz ktorg kat ctu...lg terperanjat tau ktorg nek bus dr uitm perdana..haha..kami pown xcaya dh smpai kat sane..hehe...jumpe ain bual2 jap..pas solat zohor kami anta ain balik bilik pastu kami plan nk g jusco bkt raja..






nak pg sane kami d beritahu nek bus u90 or bus mini..kami tggu laa kat meranti td..then tggu mcm nk 1 jam gak laa..ngntok2 dh...dh ptg kowt..dlm kol 4..huhuhu..penat2..then aku grm ak tnya bus mini yg mne2..tnya dier bus ni bole anta kami ke jusco bkt raja ker??then dier kata bole..kami pown nek laa..nek2..sampai laa dh msuk tol..spttnya kami kna twun kat atas higway tu..kat jln beso dpn bgnn ims kat shah alam ni..tp kami xtwun..rase plik kowt..tgh2 highway nk twun..kete sume laju..then kami nek bus tu smpai ke klang..sume dh takut2 jer..dh smpai klang kowt...kami twun jer kat komplek pkns..tnya abg kat ctu..then abg pemandu bus yg bwk kami td ckp eh lupe nk twun kat awak sume kat highway td..pastu kami nek bus tu semula..tp free laa..dier anta kat highway td..kami twun langkah sume plg..lintas sume jalan2 then ikut jln2 denai..ikut jmbtn..lalu blkg jusco..akhirnya nmpk pintu msuk jusco..msa tu dh kol 6 lbeyh..kami xsempat nk tgk wayang..so perut dh lapa kami makan MCD kat sne..then shopping2 bju kat sane..pastu balik semula ke klang nek bus mini balik meranti..dr meranti balik uitm pncak perdana..msa kat meranti jumpe zul,bear n fuad..diorg bru balik jalan2 kat KL :)

p/s:mmg jauh berbeza campus shah alam induk n uitm puncak perdana..kami redha jelaa..KERANA UiTM Puncak Perdana Tempat Belajar Ku..

3 comments:

Jurnal Seorang Lelaki said...

Selamat belajar.Semoga menjadi manusia ( insan ) yg dpt menyelamatkan bangsa,agama dan tanah air

Nizam Ferrari said...

yg gambar pintu masuk (Pintu gerbang)tu Uitm Puncak
Perdana ke atau Uitm Segamat?

Nizam Ferrari said...

nak tanye , gambar pintu gerbang tu Uitm Puncak Perdana ye ?

8share