follow me

Monday, September 20, 2010

On9 FREE!! 24/7

Salam satu Malaysia...Dah puas korg beraya lom?? bnyk wet raya x??hehehe..Selamat Hari Raya Aidilfitri sekali lagi..hehehe...Untuk post kali ni aku nk share ngn korg camne aku bole online free 24/7..hehehe..sonok gak laa..kat mne2 kita bole on9 ngn mnggnakan hp kesayangan kita tu..wee:D

PERHATIAN!!! UNTUK PENGGUNA MAXIS SAHAJA K!

Jom kita start..hehhe..Mula2 korg pg ke laman web ni Opera Mini
than korg download this application mngikut jenis hp yg anda gna..walaupown blackberry ade application online free tu..blacberry pown bole install this application...hahaha..gna hp nokia cam saya pown bole install taw..hehe..dah download masukkan dlm hp anda tu..then jgn install dlu...wait...

Amek hp korg then dial *100#
korang kene ubah tetapan pada talian maxis korang kepada maxis broadband bagi membolehkan internet pada Opera Mini digunakkan secara percuma.

Caranya:
1. Takan *100#
2. Pilih "Internet dan Tetapan"
3. Pilih "Prepaid Broadband"
4. Pilih "Service Switching"
5. Pilih "Switch to Prepaid Broadband"
6. Last skali tekan "Proceed"


Lepas tuh korang dah boleh out dari situ. Bile korang dapat message dari no 28222 yang mengatakan "SIM anda telah ditukar kepada profil Broadband. APN anda = bbnet" maka sekarang korang punyer line maxis dah ditetapkan menjadi Prepaid Broadband.
Amaran: Apabila anda bertukar tetapan kepada Prepaid Broadband anda tidak boleh menerima sebarang MMS atau menghantarnya. Untuk itu anda harus menukarkan kembali pada Prepaid Hotlink. Sebarang pertukaran antara Prepaid Broadband dan Prepaid Hotlink adalah percuma.
Seterusnya pergi pada menu Application kat handphone korang dan buka Opera Mini 5 atau Opera Mini 4.2 tuh. Tunggu sehingga habis loading dan pergi pada mana2 laman web. Contoh Facebook Mobile iaitu m.facebook.com.

pastu korg on9 laa utk beberapa minit..then cek kredit anda..sama ada ditolak or x?? if tak mean korg dh berjaya untuk on9 24/7...hehe...selamat mencuba yer kawan2.. :))

p/s: dah lama gak aku gna..setakat ni kredit xpernah kna tolak n ianya sgt laju..hehe..if pasni ramai yg gna xtau laa kn..selamat mencuba..wee:D

5 comments:

aduka said...

aiyoo cik ateen..hal ni jgn heboh n share..nti maxis block, naya kita.. T_T

GRuNGe said...

Ades, nak cuba gak, tapi........

PuteraOhtraBulan said...

Oooo..macam tu yer?Baru aku tahu Tapi terima kasih kongsi ilmu itu.

Anonymous said...

excellent points and the details are more precise than elsewhere, thanks.

- Murk

siti khairunnisa said...

Ateen!akak br gne bnde ni smlm..semah tlg watkan..hehe..

8share