follow me

Sunday, November 21, 2010

Kecewa! Tapi perjuangan harus di teruskan ESOK!



Ape nak kata lagi..kekecewaan yang teramat sgt ngn kekalahan beregu utama negara KOO KIEN KIAT & TAN BOON HEONG... mereka tewas dgn beregu dr Indonesia Hendra Setiawan dan Markis Kido..huhu..terjerit2 aku tgk pertarungan 2 beregu ni..kemenangan set pertama nmpk mnggembirakan..tapi di set ke-2 pertarungan sengit sampai mata mencecah 26-24 yg di menangi oleh pemain indonesia.. di set penentuan Malaysia nmpk goyah di mana ade waktu ketika ketinggalan 6 mata masa 9-15 dan kembali menyamakan kedudukan 16-16..akhirnya regu Malaysia tetap kalah ngn regu Indonesia dan emas yg di menangi 4 tahun lepas di Doha Qatar terlepas ke tangan Indonesia..

*regu sensasi negara..Tan Boon Heong & Koo Ken Kiat*

*Regu Indonesia yg mngalahkan Malaysia Hendra Setiawan & Markis Kido*


Walaupon mereka kalah aku tetap berbangga ngn corak permainan mereka..lagi2 TBH aku mmg suke dier smash..smash dier mmg memukau..if korg xtau..TBH adalah pemegang rekod World Fastest Smashers ngn kelajuan 421km/j..

*ni laa TBH aka TAN BOON HEONG*

*Pemegang rekod World Fastest Smashers ngn kelajuan 421km/j memadam rekod sblm ini di pegang oleh FU HAI FENG(aku suka dier jugak) 332km/j*


*ni laa FU HAI FENG yg di maksudkan..dier regu dr China..tapi aku suke dier...bole x aku nk upload pic dier skaly(dh post pown) heehe..rindu dier..coz dier xmsk semi final or final kn..so xdapat tgk dier maen..*

PERLAWANAN CHOONG WEI DAN LIN DAN ESOK
(lbeyh tepat malam ni)


"MARI KITA SAKSIKAN SIARAN LANGSUNG DI RTM2 (bg mereka yg xde astro mcm aku) kol 8.30 malam"

Penentuan pingat emas utk perseorang lelaki antara choong wei dan lin dan sok agak menebeskan jugak..ini adalah kerana setiap kali Malaysia bertemu China mentality Malaysia terus lemah..tapi kita xyah pk sume tu..Sok kita harapkan corak permainan yg baek dr choong wei yg tidak akan terikut2 corak permainan lin dan..lin dan sok di beri sorakan oleh beribu penyokong dr china..hope choong wei bole kawal diri dan gelanggang sebaek mungkin..MALAYSIA BOLEH! cbe dapatkan EMAS!

*harapan tunggal Malaysia tuk memungut emas dalam sukan badminton*

*aksi lin dan yg tidak puas ati dgn sesuatu keputusan pengadil*

*jangan biarkan lin dan membuat aksi sebegini(buka baju if menang)*


*atau aksi sebegini(mmg dh tau dh dier akan wat aksi ape if menang)*



p/s: ayuh rakyat Malaysia bangun memberi sokongan kepada LEE CHOONG WEI :)

5 comments:

charp_ieqa said...

yeah!
agak kecewa dengan man double sebb da hampir dengan emas~

btw, TBH 2 bf aku taw~
ahahah~

benci Lin Dan!
sngat2 belagak!

cik ateen said...

charp:
tau xpe..kecewa ya amat kowt..
geram aku geram..huhuhu

TBH bf aten gak...charp amek laa KKK..hehehhee

benci lin dan gak..sungguh berlagak itu manusia..
malam ni kita tgk dier lwn yer..
:)

Siti Nadiah said...

ape score dorg eak lin dan ngn chong wei?ak tau chng wei klh,tp bpe aa?hihi

cik ateen said...

aku pown dh xbpe nk ingt..tapii kna maen dlm rubber game laa..
huhuhu..set pertama lin dan menang..set kedua choong wei mng..set ketiga lin dan mng semula..huhu

Abu Dhifah Indonesia said...

Assalamu alaikum. salam olahraga dari indonesia sahabat... kami salut dan turut berbangga dengan prestasi olahraga saudara kami di malaysia. semoga kita semua bisa membangun persaudaraan yang kokoh melalui olahraga.. dan kita mampu menghilangkan segala kesalah pahaman yg sesungguhnya bisa diatasi secara arif dan bijaksana. jazakkallah khair..

8share