follow me

Tuesday, November 23, 2010

Pengembaraan mengambil Jubah bersize M!

*Jubah KONVO ku bersize M! OK! @ Jubah Ultraman*

Semalam adalah ari yg dinanti2kan kami utk mngambil jubah konvo di UiTM Shah Alam..aku sampai di Shah Alam dalam kol 12.10pm..kemudian kami mngambil teksi pg ke sek 2 utk makan KFC dahulu(lapaaaa). Pas jer makan kol 1.09pm kami bergerak masuk ke dlm UiTM dgn menaiki u603 utk ke kolej seroja..di sana tempat pengumpulan kami geng segamatrian berjumpe..tapii yg sampai waktu tu hnya laa yana h,sara,shu, adek shu, fana n mira..has,tymah n yana mz dh tggu kat menara saas..anin plk ngn family dier..manakala zati,jaa n jul blom sampai lg(naek kete).. di sebabkan cuaca agak panas n sudah lama menunggu kami bergerak memanjat segala tangga2 batu caves yg ade utk sampai ke menara saas..


*makan duluuuuu(lapaaaa)*


Sesampainya di menara saas kami rehat dlu jap..pastu letak beg2 kami kat satu tempat dan di jaga oleh adek shu..kami pown terus pg wat pendftran jubah konvo..amek beg konvo..pastu amek jubah dan motarbot(btol ker eja?) dah laa masa turn kami jubah bersize S & XS dah xde..so sume dapat jubah bersize M!! atau nama laen dier jubah ultramen coz bahunya sangat la sasa..hahaha:P pastu rehat lg di tempat yg kami kumpul beg td..di sana kami semua jumpe ramai2 kawan2 segamat lama yg lama dh xnmpk..kawan2 kat puncak perdana jugak..owh rindunya pada mereka sume..akhirnya rindu tu terlps jua walaupon hanya bertegur sape sekejap.. :)

*Fazlin n Fateen(geng F)*

*sara,suyat,shu(geng S)*

*gambar candid..suyat jadik entiti*

*smile :)*

*beg konvo yg berwrna purple..cntik2*

*salah satu tangga batu cave yg harus kami daki nk ke menara saas*

lepas kami ckp rehat dan sume kwn kami selesai mngambil jubah konvo..kami sume gerak ker dewan sri budiman utk menyaksikan majlis raptai..perghhh 1 jam jugak laa tggu kat dlm tu..pastu bnyk gler protocol dan peraturan yg kna ktorg patuhi..pas abes jer raptai ktorg kuar nk g check in hotel kat hotel my home..masa odw nk balik nmpk a are n the geng...owh alangkah terubat rindu nampak kawan2 terharu..hehe..izzat xdpt jumpe coz xg raptai..aimi aku jumpe masa tgh tggu bus u604 tuk g hotel myhome..coz dier pown ddk hotel yg sama..hehe..pas jer kami check in kami rehat jap pastu solat pastu twun semula makan kat kedai yg berhampiran iaitu restoren rasa manja(manja ker?)hahha:P

*Ini dier DEWAN SRI BUDIMAN(xbesar mne pown..dewan sri temenggung kat segamat lg double besar..n ade yg kata dewan sri peria pown lg besar..hahaha) marya hana saya amek pic ni dr blog awak yer*

*menunggu sesi raptai(msg2 gler kepenatan)ain aten amek dr blog ain*

*makan di restoren rasa manja(makanan dier sume pedas2)*

pas makan kami sume balik ke blik masing2 dan rehat2 kan diri b4 kuar semula..b4 kuar..aku, julia n jaa pg tgk perlwanan futsal karisma kat jalan padang jawa..masa tu tgh game uitm johor(my ex uitm) lawan ngn uitm pahang..johor menang 2-1..hehhe..kami ke sana tuk jumpe member2 lama dr uitm johor..xlama kemudian kami balik semula ke hotel myhome dan bergerak ngn konvoi 4 kete(2 kelisa,1 saga n 1 wira) kami yg berbelas2 orang ni di bawa ke mana kami pown xtau..n juz follow kete yg di hadapan..betapa jauhnya perjalanan sampai ke desa petaling kami pg karaoke di giant sampai kol 12am..kol 12am kami gerak balik ke shah alam dan menuju ke uptown shah alam plk..di sana kami minom,makan,jalan2 n jumpe Hanif Hasif skaly..lbeyh kurang kol 1.30am kowt kami gerak balik ke hotel then masing2 kepenatan mandi n tdo(tdo ker??) aku xtdo pown..sempat makan meggie kol 3am lg..

*team futsal uitm johor vs uitm pahang*

*kami menang 2-1*

*jumpe member lama..owh aby anda makin kurus laa*

*HOTEL MY HOME*

*fiza pown satu hotel ngn kami(1 blik ngn aimi)*

*bersama2 pojak(sowy maa pinjam jap)*

*segamatrian aummm aummmm*

*sebelom masuk tuk karok pose dlu..hehehe*

*satu bilik karaoke ngn aku..terasa mcm nk kna operate tekak pas nyanyi..haha:P*

*auchhh! bergambar ngn artis gituuu*

kol 6 julia bngn..coz xlh tdo..mandi n kami satu blik aku,jul,zati,suyat n jaa pg kuar makan kat kedai mamak..pas breakfast kami balik hotel kejut mereka2 yg len mandi n siap2 nk ke PAS plk..terus check out laa..kol 10.45am kami gerak ke PAS..pusing2 level 1-3 beli ape yg patut pastu kami pg ke SAAC jalan2 kat sane plk..then kami makan di level 4 PKNS..pas makan kami berpisah dan balik ikut negeri masing2..aku,semah n suyat mngambil teksi terus ker busten sek 17..sara,shu.adek shu ikut yana h g sg besi naek bus dr sane tuk balik jb..yana mz,tymah n has twun ke KL..fana fatin balik umah terus kowt..jul, zati n jaa balik umah masing2 di puchong n cheras..kami sampai kat busten kol 1.30pm..tiket kami kol 2.30pm..mmg macam orang sakai yg kepenatan menunggu bus SE SUPER(tempat duduk KING SOFA)..kol 2.35pm bus pown gerak ke busten bukit jalil..3.30pm bru kami gerak tol2 balik ke SEGAMAT..aku sampai di umah kol 5.50pm..badan sangat lenguh kepenatan terus tdo..Zzzzzzzzzzz...

*muka ngntok coz xtdo..n bersiap tuk g breakfast*

*sementara menunggu kawan2 mandi aku wat pra konvo di dlm bilik dlu..hehe*

*menunggu SE SUPER dh mcm orang sakai pakai selipar sblh laen..hehe*


*berhenti di busten bukit jalil..hujan sgt lebat*

p/s: Inilah pengemberaan aku selama 1 ari di SHAH ALAM..mmg kepenatan sampai aku ting tong kat uptown shah alam..tapii besh coz dapat bersama2 rakan2 ku semua..kita jumpe lg masa KONVO 30/11/2010 nnt yer.. :)

16 comments:

Marya Hana . said...

hehe. saiz kecik2 sume kitorang dah kebas kot! heee :D

tu pon still ultraman and sasa gila ok! kesian korang..

selamat berkonvo.

ain ahmad said...

uwaaaaa.jeles kuasa 3.huhu :(
xpe2 aku approve ko amek gmba dr blog ak.hehe

cik ateen said...

marya hana:
hahaha..xjugak..coz kawan2 ktorg ramai jugak dapat size xs..
cma ktorg lmbt ckit..
tu yg dpt size m..uhuhu
redha jelaa..
hahaha..mmg ultramen pown..hee

cik ateen said...

ain:
hehehe..ni bru kejelesan ko level ke-2...tggu ape yg menanti selepas ini..
aku yakin diorg pown tgh bergiat active transfer sume gambar yg ad..hehehe

thanks ain 4 the pic!

MarelFira said...

wah, dapat jugak jumpa kamu sayang..tp xamik gmbr tau..eheee

a k u y a n g k h i l a f said...

kuat teh dy bejalan..lawa jubah ko atin..ahhahahahhahah

cik ateen said...

marel:
finally jumpe marel gak..hehe..
marel nmpk berseri2..
tapii npe mcm makin kurus ekh??
huhu
tula xsempat nk bergambar ngn marel..huhu

cik ateen said...

aimi:
hahaha...kuat gler aku berjalan..
ko tau x aimi penat kowt..
aku dh ting tong msa sampai kat uptown shah alam..haha

mekaceh...jubah ko pown lawa(ade beza ker jubah kita??)HAHAHA~~

a k u y a n g k h i l a f said...

ahhahah... lau ko xpnt po ko mmg dh ting tong..ahhahahahha....

ade beza...beza dy aq ny x cm jubah ultramen cm ko...hahahhahah

-yana mz- said...

hehe..pjg betol cite ye..
smpai aku dah x terkate2 dah..

cik ateen said...

aimi: hahaha..bnyk laa ko..
aku penat coz penat terjerit2..hahaha:P

aah ko besar pown xpe..ko kn tggi..ngelat! huhu

cik ateen said...

yana MZ:
hahaha..senang cter sume yg berlaku..
complete..hehehe

Izyan Nadiah said...

wah..tak saba la nak konvo :)

cik ateen said...

yan konvo bpe aribulan??
hehe..selamat berkonvo yan..
:)

siti khairunnisa said...

anda telah di tag!;)

cik ateen said...

kak nisa:
oyea! saya telah di tag!
ok will be check it out
hehehe
:)

8share