follow me

Saturday, November 13, 2010

Perbezaan UiTM Segamat Dengan UiTM Puncak Perdana



Sah2 laa uitm segamat lagi beso dr uitm puncak perdana..bole nmpk betapa besarnya uitm segamat melalui google map..sampai terbentuklah bentuk HATI yg membuatkan trademark uitm dihatiku~~


*nampak x bentuk HATI tu(sape2 tau uitm segamat dier tau mne kolej, mne admin, mne sl..sume jelas kelihatan dr cni..bus kunyit pown nmpk kowt.. xcaya klik gmbr di atas tu lbeyh beso)

Banyak perbezaan uitm segamat ngn uitm puncak perdana (pp) ni... kalo dlu nk g kls mesti ketiak akan menangis dlu..hahaha.. tapi uitm pp kelas dier dekat sgt..jalan2 kaki bpe langkah jer dh sampai..if kelas kol 8am.. bgn kol 8am pown still lh g kls lg..tapii kalo kat segamat dlu nk jalan g kls jer dh jauh macam 2-3 batu..haha..tapii segamat ade susur gajar if hujan xyah gna payung..jalan kemana2 saje ade jer bumbung..i likeee..TAPI uitm pp xde susur gajar yg berterusan..ade pown secoet kat jambatan antara kolej n fakulti..haha..so PAYUNG amat penting d sana.. :D

*jambatan goyang2 yg kami akan lalu jika nk ke kalas kat blok i, c & u..ehehe..*

Now cter psal kolej plk..kalo dlu dip dh dapat merasa sumenya free..now kat uitm pp sumenya berbayar..aduhh..bankrup kalo cmni.. kalo dlu 1 blik 2-4 oarang..now aku duduk umah yg ala2 apartment gitu yg di huni oleh 8 orang..sonok laa ramai2 dr dlu msa sem 3- sem 6 aku kna duk blok depan yg duduk 2 orang.. mmg aku xsuke...sunyi gler..now amek ko 7 housemate aku ade...meriah gituuu..hahaha..

*Ini kolej SAB(bkn kolej aku..pinjam kolej jap..hehe) kat sane ade 3 sektor yg mewakili 9 kolej.. 2 kolej laki n 7 kolej perempuan SAB,SMK,ZAMRUD, INTAN,MUTIARA,BAIDURI,NILAM?(kolej pompuan) TAMING SARI n SEMPANA RIAU(kolej laki)*

*kat cni ade 1 kolej jer..iaitu kolej puncak perdana tapii dier ade 5 blok..yg aku duduk kat atas tu blok 2.. umah aku tingkat 3..tu laa apartment yg aku bilang kat ats td*

Ok now cter pasal transport tuk outing..OUTING??? hahaha..dah lama xguna ayat tu kowt..kat uitm pp ktorg xspeaking..ktorg ckp nk KUAR jer..hahaha..lawak2..kalo dlu kat uitm segamat kenderaan paling glamour utk student2nya kuar adalah BUS KUNYIT aka BUS SEKOLAH..kat sana pown ade van sekolah tp xseglamour BUS KUNYIT..hehehe.. now kat uitm pp ktorg xjumpe dh BUS KUNYIT..ktorg naek REMPIT aka RAPID KL..kalo kat segamat bole naek bus,van n teksi..kat shah alam nk kuar ktorg leh naek bus,teksi,train,lrt,kapal terbang pown bole..hahaha:p kat cni murah kowt berbanding ngn segamat cekik darah kalo charge..naek teksi mahal gler..bus kunyit pown rm2 nk g bandar..15 minit..kalo rapid kl 15 minit lbeyh kureng sampai giant shah alam bru rm1.. :)

*owh bus kunyit..aku merinduimu..hahaha*

*anda memang berpatutan..bole jer bla bosan naek kamoo..muahaha!!*

tapii walaupown transport kat uitm pp murah..makanan kat segamat totap menjadi pujaan hatiku..sape setuju..?? angkat kening begini ^^ hehehe.. dah laa sodap harganya pown berpatutan..puas aku makan..pastu bole shopping lg makanan blik yg dh abes..hehehe..kat uitm segamat kita panggil tempat beli makanan tu BENTENG @ UPTOWN tapiii kat uitm pp diorg panggil tempat beli makanan tu KANDANG.. gler xsenonohnya nama...ish2.. so aku tuka paggil benteng ngn bdk2 uitm segamat.. ade ke tempat makan dier panggil kandang..bukannya ade kambing, lembu, kerbau or seangkatan dengannya laa..yg dh siap masak ade laa..haha:P

Now kita cter pasal aktiviti2 yg ade..perghhh wat pertama kali aku rase diri aku bebas sgt dsana..tau laa diploma xramai tapi kami bosan laa if xde aktiviti..kat sane aku pegang jawatan sebagai KETUA RUMAH (terpaksa gituu coz aku paling tua..tua laa sgt..awet mude OK)..kalo kat uitm segamat mcm2 jugak aku invove dr menyanyi interwing, pg ke perbarisan, pastu maen netball, badminton, n bnyk laa lg aktiviti kolej, course, uitm yg aku involve(cop aktiviti punya pasal) walaupown terpksa tp besh..ade gak aktiviti nk wat..ni kat uitm pp..kemudahan xseberapa sbb kecik kowt nk dibandingkan ngn uitm segamat...so aktiviti dalam di ganti ngn aktiviti luar..hahaha:p yg paling besh biasa if free ptg2 ktorg g GEDEBUSH dalam kolam resak..hahaha..sonok2 dlm 1.2m kowt..kolam resak pengganti Gunung Ledang..pastu malam plk kami akan bersukan dengan bermaen basketball ngn geng A(bdk kls kebanyakannya)... selain tu ktorg kuar naek rapid kl g pkns,pas,saac,wet world,sunway,mid velly or mne2 laa..hahaha:p

*aktiviti luar uitm pp..hahaha..g wet world pown jadik laa..*


*Kami di kolam renang resak..sejukkk..grrr~*

*dlu kami pg ke gunung ledang*

*Tean Netball kami juara keseluruhan..hahaha..jom lawan!*

Gambar2 laen bila saya boring boleh tgk kat cni KLIK!

Banyak lagi perbezaan uitm segamat n uitm pp..tapii dah penat plk cter..lecturer uitm segamat senang nk jumpe dr lecturer kat uitm pp..uitm segamat bnyk bdgt bawak kami ke Langkawi, Putrajaya, Mersing, dan laen2..kenangan part 6 sgt terindah bg aku n bdk2 kelas aku ISD6E4 rinduu korg sume!! jumpe masa konvo yer korg..Bg mereka yg kovo jugak hujung tahun ni SELAMAT BERKONVO di ucapkan.. :)

*ISD1E4-ISD6E4 is the Legend Forever <3 div="">

16 comments:

Marya Hana . said...

hye. 1st time jejakkan kaki kat sini.
i uitm pp jugak. TEKA.
and membesokan diri kat situ since diploma, sampai ah degree ni.. :)

hope enjoy kat situ.
walaopon agak cerok. huhu.

follow :)

cik ateen said...

Hye..
thanks 4 coming..owh yeke..
sama jer segamat cerok dlm hutan lg..hehehe..

i will enjoy it..
kawan2 ade dsana..so xla bosan sgt..
uitm pp kecik xmemenatkan macam induk..cma geram if kna g induk utk uruskan something..huhu

:)

Marya Hana . said...

haah ape2 memang kene pi induk, tapi sket hari lagi, semua urusan kite dengan uitm p.alam.

* konvo hujoong tahon ni ke..? wah same lah macam 2.

i 26hb ni.. ~

cik ateen said...

haa..kat puncak alam plk..
yg tu lg xtau cmne n k pg..hehe
aah i konvo this month..
30hb..
u konvo dlu laa b4 i..
u bla amek jubah??
huhuhu

Marya Hana . said...

kite 1 batch la maknenye.
TEKA xley teros lompat part3 even masa diploma kite amek course yg same. tapi x beza pon, sbb dah buat pc, byk subject dah amek mase dip. same cam korang jugak. 2 tahon je.

i amek jubah sabtu ni. 20hb..
haah kitorang antare yg terawal..

MarelFira said...

sungguh jauh perbezaan..alngkah baik cos kita ade kat segamat..eheeee

cik ateen said...

Marya Hana:
owh sama jelaa kita 2 tahun jer..jap jer ni 2 tahun tu.. skrg dh abes 6 bulan pertama..huuhu..

owh pas u i plk g amek jubah 22hb ni..hehehe..btw selamat hari rya aidiladha.. :)


marel: yup2..beza kowt..degree ni mcm xckp msa..berbeza ngn dip..uhuhu..degree mmg kna independence..huhu..jnji nk bljr fokus..xyah nk wat keje2 part time..huhu..segamat mmg besh! mish kenangan kat sane..huhuhu..
marel selamat ari raya aidiladha.. n jumpe marel masa konvo nnt.. :)

Anonymous said...

oit
wah2 suguh megah uitm segamat dy....
nk tgk uitm mache x????
wakakkakaaka.......
wht eva it is....
hnye tok smentare wktu...
i also miss my uitm machang...!!!

Anonymous said...

atin....

cik ateen said...

hahaha..
pat laa tunjuk uitm mache???
tapii sape ni ekh?
aimi ker??
hahaha...
pat2 balas aku nk tau sape ni...
xmacho laa gna nama anonymous..hehe

anonymous lg 1:
yer...sape ni ekh..or anonymous yg sama ngn atas..haha:p

a k u y a n g k h i l a f said...

oit yg sbut mache 2 aq lah....ahahhaha...maf lh dlu xd blog skrg dh ade...ahhahah...tgu2 aq dlm proses mgumpul mklumat tok tayang uitm machng ku i2...aahhahahaha........

Cinnamon said...

wahhh..rindu nye time kt segamat..UiTM segamat is the best..jauh beza dari uitm puncak..walaupn dok dlm hutan dikeliingi kubur cina..tp mmg happening..btw owner blog ni ex student DIIM ka?

Mummy said...

rindunyer ngan uitm segamat...sy dulu kat sana ler..grad thn 2002...

eyra hasrin said...

Waahh seronok nye

eyra hasrin said...

Waahhh best nya! Bakal menjejak kaki ke sana :)

eyra hasrin said...

Waahh seronok nye

8share