follow me

Tuesday, December 14, 2010

COOL Profile Pic Facebook!

Tenghari tadi aku on9 tibe2 terjumpe satu article ni! bg aku article tu sgt laa cool! mmg cool la..ala2 mat cool gituuu! hehehe..anda pasti teruja nnt! n seperti yg korg ketahui..xmungkin laa xtau kn..fb skrg dh melancarkan profile fb yg terbaru..tapii aku still xtuka2 lagi..hehe..saje mnggu fb tuka sendiri..haha! koorg pasan x gambar2 yg ade kat bwh info korg yg bnyk2 tu..tu sume gambar yg korg di tag! tahu kn? n korg tau x ade gnanya 5 kotak tu! meh aku tunjuk kat korg ape gunanya tu!! hehehe..



jeng jeng jeng!!!!







Haaaa!!! korg nmpk x pic2 kat atas tu..coool xprofile pic diorg tu?? bg aku cool kowt! hehe..korg nk try?? TAPI ini hanya bole dwat bg mereka yg telah tuka kepada profile fb yg baru tu..yg lama xbole yer..coz xde 5 kotak tu!! hehehe..

sume pic2 kat atas tu aku amek kat dalam ARTICLE INI!

meh saya ajar anda sume bagaimana nk jadik kn profile pic anda COOL! hehe

Ni point2 penting utk setting pic anda pilih tu!

Large picture dimension : 180 x 532 pixels
Small pictures : 97 x 68 pixels

The top of the large picture should be around 80 pixels above the top of small pictures.

The difference in terms of breadth between the tall picture and the 1st small picture (the white area) = around 22 pixels

The white area between small pictures = 2 pixels.

Ni mmg ssh ckit yer..kna mnggunakan usaha yg lbeyh!

dgn effort yg ada nk menyenangkan anda sume..ptg td aku dh mencari bagaimana nk menyenangkan anda sume cmne nk jadikknnya.. Sila Klik Sini! tuk tahu cara2nya! penat cari taw! haha! n ni plk aku sertakan sekali Adobe Photoshop cs3 Utk korg!

Ok DONE! SELAMAT MENCUBA SUME!

2 comments:

tiqaa said...

ateen! nak buat jugak entry pasal nih. boleh? hehe. tq! :P

cik ateen said...

owh bole2!!
sharing is sexy!
hehehe..
cool kn kakek!
hehe
:)

8share