follow me

Wednesday, December 8, 2010

One Segamat!


Salam satu Malaysia! lama dah xsebut ayat tu..hahaha:P arini xbpe sehat plk..sesema punya pasal..rase nk tanggal jer idung ni..simpan dlm peti ais! hahaa:p (strt dh merepek) ok dengan konsep 1 Malaysia yang dh ade dlm Malaysia ni..aku ingin kecik kn konsep tu kepada ONE SEGAMAT! hehe..SEGAMAT adalah tempat tinggal ku dari kecik sampai laa skrg! aku tau kat cni mmg xde pe2 yg menarik kecuali durian besar! hahaha! Segamat berasal dari perkataan SEGAR + AMAT! so jadik laa Segamat..segar x segar xtau laa kn..is up to u..:))

*bangunan tertinggi segamat..dlu msa kecik2 if nmpk bngnn ni mean dh sampai segamat! haha!*

*Replika durian segamat! abaikan model tu! haha*

*keadaan segamat abes di tenggelami air kerana banjir.. xsilap aku tahun 2006..pas tu ckit demi sedikit segamat pulih*

Segamat sekarang sedang membangun! if dlu korg sllu nampak billion,nirwarna, mcd pown dlu x 24 hour now kn dh 24 hour...bukan jer mcd kfc pown sama..bru strt mggu lepas..pastu msa time kita2 dlu secret recepi xde lg kat segamat! now dh ade...dlu busten segamat ingt x cmne? skrg dh tukar..mcm nk lawan melaka central plk..ober gitu nama dier bazar terminal segamat! (ade replika beg kertas yg sgt besar kat bumbung busten) haha! ok sebut pasal busten korg nmpk x bngnn yg tgh nk wat sblh busten tu?(bg mereka yg still belajar kat segamat la)..korg tau x bgnn tu bangunan ape? jeng jeng jeng..tu laa bngnn yg dibina utk di jadik kn mall yg diberi nama ONE SEGAMAT!






kat atas ni sume visual outdoor tuk ONE SEGAMAT! if nk indoor cnfrm2 laa xde coz xsiap lg..bngnn ni di jangka siap pertengahan 2011.. dalam dier ade mcm2 laa..tempat membeli belah, wayang pown dh ade! so pasni korg xyah twun jauh2 nk tgk wayang..kat ctu pown boleh..hehe..hope wayang kali ni bertahan laa.. b4 ni pown segamat ade wayang tapi xpernah berjaya..haha!

*SATU MALAYSIA! (abaikan model2 kat bawah tu!) "Rakyat DiDahulukan, Pencapaian DiUtamakan"*

*ONE SEGAMAT! "Walk, Shop, Enjoy"*

p/s: saya berbangga menjadi anak jati Segamat!(walaupown tempatnya kecik!) jnji saya dekat ngn family saya..wee:D pasni jalan segamat akan makin sesak coz dr tangkak ke segamat akan di lebarkan kepada 4 jalan! bayangkan~~

14 comments:

Cik Amy said...

wooowwww, segamat dah majuuu lah :)

cik ateen said...

hehehe..
btol tu segamat dh makin maju..
:))

nur hidayah said...

wah menarik...dia nk wat area mane ni?
huhu mall kah?
xpayah la nk turun melake semate2 nk g jusco

-yana mz- said...

haa..aku ingat bangunan yg ngah otw wat tu..
oo ye ke..alhamdulilah...berkembang dah segamat..
t bley singgah tengok ape perubahan

cik ateen said...

ida:
ala sebelah btol busten..
if ko pasan..
aku rase ko xpasan..
masa ko kat segamat benda tu blom ade kowt..hahaha!
mmg xyah dh twun melaka..tapi kna twun jugak..jalan2 cuci mata..hehehe

cik ateen said...

yana mz: yup2 bngnn yg tgh odw nk wat tu...kat ctu laa tapaknya...dier xtggi..tapii panjang..lebar gituu..
mari singgah ke segamat terchinta!
wee:D

kay yea said...

esshh..tbe2 x sbr nk jdi org segamat..haha..bole? :D

cik ateen said...

kay yea:
hahaha..mst laa bole2..
cepat2 carik wet pastu masuk meminang yer..
;)

MarelFira said...

ouch, view bus station yg sgt cantik wooo...rndunyer.....miss all thing!!!

cik ateen said...

marel:
rindu kn..aten yg duduk segamat pown tibe2 rindu..huhu...
rindu kenangan kat segamat ngn bdk2 kls...
huhu

kecik said...

Nk tanya boleh tak? Kat sini ada kedai beg Outdoor kn? Apa nama kedai tu?

Cik Ateen said...

@kecik
kedai beg outdoor??
actually bnyk sgt kedai yg jual beg kat cni..
ape kata awak tgk FB One segamat ni..
hari ini Popular baru bukak kat sane...

http://www.facebook.com/pages/One-Segamat/107257292654950?ref=ts&fref=ts

Kecik said...

Oh okay. Terima Kasih. Duduk kat segamat ke? Selalu pergi One Segamat?

Cik Ateen said...

@Kecik
aah duduk kat segamat..
xde laa selalu..
tapi dh bnyk kali laa jugak pg..
ni baru balik one segamat..
hiihihi

SAYS.MY