follow me

Wednesday, December 22, 2010

Tengok Gambar kat FACEBOOK Dengan Lebih Style!

Salam satu Malaysia untuk sume warga blogger..asyik2 Facebook! hari2 Facebook! tu jelaa ari2 aku bukak! nk xnk aku akan bukak jugak! walaupown dh bosan! korg ade Facebook kn?? bohong laa if xde kn! ok meh cni mereka2 yang ade account Facebook..

Hari ini aku ingin memperkenalkan extension intuk FireFox and Google Chrome/ Rockmelt yang bagus untuk melihat gambar2 yang ade di dalam Facebook tertutamanya dalam album..

ni contoh dalam album photo aku!(rindu dengan korg sume!) see aku bole tgk dier tanpa klik this pic! juz gna mause tnjk pic mane dier akan zoom spt pic kat atas! contoh laen sila lihat di bawah!

ni kat profile fb aku! see aku zoom slh satu pic! bole nmpk pic tu mgikut size sbnr dier!

ni plk pic kat home..tgk ade gambar Nur Hidayah yang baru post something pasal chat yg agak mencarut! aishhhh!

ok ni nk tnjk kelebihan extension ni..if kawan korg ade pg Bali ker, Jakarta ker..or mane2 utk berct b4 naek sem ni..mst laa dier akan upload beratus2 pic kn..korg bole tgk pic diorg tanpa klik satu persatu..lambat! btol x? so korg juz gerakkn laa mouse kat pic mne korg nk tgk! senang! hehe! (tu pic sumpei2 ku ke Bali baru2 ni..jelesnya xdapat ikut!)


Bagi pengguna Firefox sila Klik SINI utk install extension
Bagi pengguna Google Chrome sila Klik SINI utk install extension
(pastikan anda klik link ini dengan browser yang sesuai spt Firefox dgn browser Firefox)

*Selepas siap install..restart browser anda dan buka Facebook untuk merasai kelainannya*
p/s: extension ini hanya berfungsi untuk Facebook sahaja! (PhotoZoom)

8 comments:

a k u y a n g k h i l a f said...

dh wat dh...best gk ea..xpyh tekan2..hahahahah

aZr|n said...

info berguna. thanks!
baru ja install. hehe.

-yana mz- said...

huhu..rjen btol eh ko..

cik ateen said...

@a k u y a n g k h i l a f
wah! aimi ko wat ker??
besh kn..xyah nk kilk2 satu persatu..hehehe..
:)

cik ateen said...

@aZr|n
no prob..
juz share kat sume..
hehe..
selamat mencube..
:)

cik ateen said...

@-yana mz-
hahaha!
yana skrg jer rajen...
nnt dah strt naek sem..
mcm biasa laa..
kureng laa nk update2 blog camni..
sbb tu aten tuka sume design supaya xnmpk berhabuk sgt nnt..
hehehe..
:)

nur hidayah said...

woa cool abes...
kalao gune opera taleh ek?

cik ateen said...

@nur hidayah
alamak extension utk opera xtau la ade or x..
cbe ko try install jer guna mane2..
mane tau bole..
tapi yg aku tau rockmelt bole guna installer google chrome..
hehe..
:)

8share