follow me

Thursday, February 3, 2011

Hura-Hara Selepas Banjir Surut!

Salam satu Malaysia! GONG XI FA CHAI! bagi mereka yang merayakannya..kita kan satu Malaysia! mari merayakannya bersama2! aku malam ni sangat meriah..Bunga api kiri kanan depan belakang aku sume ade! seperti biasa bunga api ini akan berlanjutan sampai kol 5am! tdo dalam keadaan tidak tenteram spt mimpi ngeri berada dalam peperangan! hahaha!Ok jangan membung masa jom lihat gambar2 di bawah..rasenya ini adalah entry terakhir untuk banjir di segamat! pasni retired sebentar untuk kerja sekolah yang lecturer berikan.. :)

Rail Keretapi!








Dah macam tempat pembungan sampah kn?? asihhh!! teruknya..huhu

Perbezaan banjir 2006 dan 2011!

Tergolek dan Terbabas!





Disebabkan arus yang deras segala jenis kenderaan dier bole heret termasuklah lori askar tu skaly! cian kenderaan2 tu sume! n kebanyakan kenderaan hanya terendam dan berubah tempak utk jarak berpuluh meter!

Bersepah!









semua barang bersepah2 selepas terapung buat beberapa hari! bla air surut tanah selut penuh kat lantai..memang puas nak bersihkan lantai satu rumah or kedai! ade jugak barang yang bergelimpangan dekat luar!

Jalan Pecah & Berlumpur!




Banyak jalan2 kat segamat pecah teruk! air deras telah merosakkan jalan...n kesan2 lumpur pown banyak kat jalan raya! walaupown tangkak xbanjir..tapi kesan hujan buat jalan2 kat sane turut pecah!

Jalan Seperti Sungai!






Tengok! jalan2 raya kat sini dah macam sungai kan..ade tempat yang dah surut n ade jugak yang blom! coz sungai muar tengah pasang..so air naik semula..jangan xpercaya..kat sini ade pesta menjala dan memancing! banyak ikan time2 banjir ni..siap jual lagi..hahaha!

Masih Tenggelam!



masih banyak kawasan yang di tenggelami air..kenapa?? aku dengar sungai muar air dier tengah pasang..so air kat segamat naek lagi! memang banjir aritu majaroti umah tinggal bumbung jer..huhu..

Haiwan Ternakan!


kesian lembu..kambing..kerbau yang ada..tiada lagi tempat utk lepak bersama teman2..malah berlari berkejaran di dalam hujan (bole plk diorg lari) HAHAHAHA~~ mungkin ade nyawa kawan yang terkorban..xde dengar pulak berita lembu meninggal dunia..maybe sume selamat kowt! pandai diorg carik port menyelamatkan diri..hehe


p/s: Banyakkan pic! saja letak banyak2..ni entry terakhir tentang banjir di segamat mungkin..hehehe..thanks kerana berpenat lelah membaca(xde laa bca sgt tgk pic jer kn)

Sumber gambar dari facebook kawan2 saya terutama Nor Ezan, Sr-Chikot Hassan dan lain2!



2 comments:

a k u y a n g k h i l a f said...

atin jge kselamatan kamoo k cyunk....

aNdi.Hanin::حنين نظوره said...

yaAllah..teruknye. lagi teruk dr 2006.

ko jgn maen air ten, kang kene jangkitan plek2 kang. haha

8share