follow me

Saturday, May 28, 2011

Aku Dapat Kerja Sebagai Kerani CCTV!

Salam satu Malaysia! dan Selamat Hari Belia 2o11! korang hari sabtu ni watpe jer...xbosan ker?? if bosan pergi laa Putrajaya malam ni bagi meraikan Hari Belia 2011! ade suju kowt~~hehe..aku sekarang korea layan macam biasa jer xseperti dulu gler korea~

Ok back to the main story~~ pada hari khamis aritu..aku dan kawan aku Zulaikha telah bercadang untuk keluar mencari kerja di waktu pagi..so pagi tu aku ajak dier pergi mintak keje dekat syarikat baru bukak iaitu syarikat Eco-Shop! sesampainya aku kat sane aku di minta mngisi borang untuk interview..pas dah isi akak kat kaunter tu cakap isi jawatan yang di mohon adalah KERANI CCTV! what???? CCTV! hahaha! perghhh~~ xleh bla nama jawatan tu..then xlama kemudian nama kami sorg2 di panggil untuk di interview..

kaunter Eco-Shop!

Sampai dah turn aku! nerves laa jugak..haha! dah laa xpandai bohong..so aku jujur jer sepanjang interview tu..nk bohong baru abes diploma pown xpandai..siap cakap nak kerja 3 bulan jer! hahaha:P di pertengahan interview tu orang tu tnya..ape awak paham pasal CCTV??? CCTV? aku pown jawab dengan confidennya CCTV ni like security control~~ mengawal segala pergerakan yang berlaku di tempat yang di letak CCTV! if ade ape2 berlaku senang nak lihat dengan CCTV! ade approval.. n ade laa lagi bla bla bla~~~

Dekat Bilik ni laa aku kena interview~~

Pas abes interview tu aku pown balik..dier kata 2-3 ari nnt or esoknya dier akan call if aku dapat kerja ni..aku terus turun ke Segamat kawan aku ajak teman pergi Hospital beli ubat mak dier..then pas g hospital aku pergi Bank Islam (cucuk duit nak hidupkan lesen). pastu pergi Bank CIMB pulak..tulun kawan aku bank in duit umah sewa dier kat Shah Alam. Then pas bank in duit..dier teman aku pergi JPJ nak hidupkan lesen aku yang dah mati 19/5 aritu..then masa kat sane aku suruh kawan aku cek lesen dier..skali lesen dier pown dah mati laa..rupe2nya dier bawak kete tanpa lesen hidup..haha! nseb baek that time aku dh hidupkan lesen..so aku pulak laa yang drive..pas hidupkan lesesn..pergi makan tengahari dgn boyfriend kwn aku tu..pas makan ktorg pergi Maxis center bayar duit brodband dier..then ktorg pergi AmBank bayar duit kete kawan aku tu pulak..then pergi rejinah,seng hong dekat dengan jakel nak cari kain! pastu pergi nagoya kat bandar utama..pastu terus pergi stesen bus beli tiket balik larkin utk cousin aku..pas beli terus pergi UiTM Segamat bagi tiket kat cousin aku tu..pastu baru laa pulang ke Jementah!


Abes tempoh sudah 2 tahun aku menggunakannya..


Now dah anda yang baru..bole bawak kete secara berleluasa 2 tahun lagi~~

Sambung cerita pasal kerja tadi! Keesokkan petangnya..orang dari Eco-Shop call aku bgau yang aku dapat kerja kat sane...Alhamdulillah..tapii aku xtau lagi nak keje kat sane or x..coz aku ada mintak keje kat cc n ade kawan bapak aku tulun utk amek SKP kat UiTM Segamat! if xde aku keje laa kat Eco-Shop!

2 comments:

Marya Hana . said...

lesen lama tu muka lainnya...

oh, selamat bekerja.. :)

cik ateen said...

@Marya Hana .
hahaha..
yekew..dulu laen ckit kowt...
thanks marya :)

8share