follow me

Friday, May 20, 2011

Nur Kasih The Movie


Salam satu Malaysia! seperti yang korang sume ketahui..semalam buat pertama kalinya Nur Kasih The Movie dipertontonkan kepada penonton dan hanya di pawagam sahaja yer..setakat malam tadi n hingga ke arini aku dengar pujian yang baik2 jer tentang citer tu..Alhamdulillah nampaknya pengarah Kabir Bathia berjaya memikat hati penonton dalam Nur Kasih The Movie..Cerita ini sambungan dari Drama Nur Kasih yang di katakan episod akhirnya yang macam tergantung dan menyebabkan penonton tertanya2..Hope selepas Nur Kasih The Movie ni penonton sume puas hati dengan sambungannya..

Pengarah: Kabir Bhatia
Syarikat Penerbitan: Primeworks Studios Sdn Bhd (Formelly known as Grand Brilliance Sdn Bhd)
Bahasa: Melayu
Kategori: Filem Cereka
Genre: Drama
Klasifikasi: U-Untuk tontonan Umum
Tarikh Tayangan: 19 Mei 2011
Durasi: 90 minit
Audio: Stereo
Format: 35mm








Nur Kasih The Movie telah memilih Jordon sebagai lokasi utama penggambaran mengisahkan kehidupan 6 tahun kemudian 3 jiwa yang sentiasa di uji..iaitu adam,aidil dan nur amina..korang tengok citer tu mesti ada ingat salah satu ayat dalam citer tu..if citer kongsi punya kutipan sehari mencecah 1.1 juta! aku rase Nur Kasih The Movie mesti lagi tinggi! if nak di bandingkan dengan 2 alam memang kalah laa 2 alam! hahaha:p bajet betol 40 juta!

Tema lagu ni pown mempunyai lirik2 yang indah'Aku kembali kerana masih, mencari yang hakiki, sinar pasti, janji suci yang abadi…’ kali ni Yassin berduet dengan Tiz Zaqiah.

p/s: Mood: Movie time!

4 comments:

nur hidayah said...

hoho aku xtgk cte bsiri dia...tp teringin nk tgk movie ni

aman NERD said...

blogwalking kat page cik ateen ^^

cik ateen said...

@nur hidayah
hahahaha..
ape laa ko ni..xtengok ker drama dier..ishh2..pg tengok drama dlu baru tgk movie dier...
:)

cik ateen said...

@aman NERD
selamat datang..
wee:D

8share