follow me

Friday, June 24, 2011

Selamat Tinggal My Blacky~~

Salam satu Malaysia! lama dah xupdate blog..now bz bekerja laa..dan xtau nk citer ape kat blog ni..tapi hari ni aku mesti update blog untuk luah kan segala-galanya..coz aku sangat sdeyh~~ kenapa aku sdeyh?? aku sdeyh sebab KEKASIH aku iaitu MY BLACKY telah meninggalkan aku! Kami cuma dapat bersama hanya selama 1 Tahun! 5 Bulan! jodoh xlama rupenya aku dengan c blacky~~ aku memang suke hitam! hitam nampak smart! siapa pernah baca entry lama ku pasti tahu siap BLACKY yang aku maksudkan..

Bagi mereka yang xtau ape! meh sini aku kenalkan..huhuhu..

Nokia E72! My Blacky~~

Hari ini bole aku katakan sebagai hari CUAI n BLUR bagi aku~~ why?? coz arini dalam pkl 8.30am aku sampai opis aku terus pergi toilet..than menjadi kebiasaan if aku xsedar..tangan sebelah kiri aku..pasti aku akan pegang hp! dah menjadi habit..if xpegang rase laen macam..bole if xpegang hp..tapi aku kena genggam tisu~~ then masa pg toilet aku bawak hp tu skaly..then masa kuar toilet aku xperasaan aku tertinggal hp kat toilet..aku pown biar jelaa..coz xsedar..then aku duduk kat tempat aku nak wat kerja..tapi CINDY nak duduk tempat aku coz nk cek ada 1 kes kat Keratong..so aku duduk laa kat sebelah rakan sekerja aku..masa duduk ctu aku rase mcm diri tengah berkhayal2..then CINDY panggil aku suruh cek kes Keratong tu..aku cek punya cek..mmg fokus habes laa..then dah detect ape2 yang patut then aku catit..pastu CINDY suruh aku backup file2 yang penting untuk sebagai bukti..dah siap backup aku sambung kerja aku..

Hp N73 b4 guna E72~~(maybe sementara guna hp ni)

Ok time ni dah pkl 10.20am..masa aku wat kerja CINDY paggil aku..dier tnya..Fateen kenapa saya tengok awak arini macam orang putus cinta jew..maybe dier nampak aku macam blur2 ckit kowt..selalu happy jew..memang aku akui yang arini aku macam blur semacam..uhuhu..then aku cakap laa xde pe2..ntah laa~~ then aku tiba2 teringat yang kawan aku ceek nk call aku arini..coz semalam dier call aku time aku tgh waktu kerja..Haaa!! masa ni laa aku teringat hp aku! aku tnya rakan2 sekerja..nampak hp x?? then aku teringat aku g toilet bawak hp..myb aku tertinggal kowt..so cepat2 aku g toilet dengan harapan hp tu masih ada! tapi malangnya..aku tengok hp dah xde~~ perghh aku dah mula menggelabah n xtau nk xckp ape..masa tu still positive lagi..mne tau aku cuai..sebenarnya ada jer kat beg ker..or tertinggal dalam kete..tapi sume tempat tu xde! Ya Allah! mane hp aku?? myra rakan sekerja ku cube call tapi hp sudah di matikan..SAH! HP AKU KENA CURI! rase gugur jantung aku~~

2 hp ku yang paling aku sayang~~

Aku cube sekuat mungkin macho kn diri untuk bersikap cool dengan senyuman aku..tapi dalam hati Tuhan sajelah tau camne perasaan aku masa tu..huhuhu..xlama kemudian sume orang dlm office kena buat spot check..tapi xjumpe! aku dah nak mula redha yang Blacky telah meninggalkan aku..tapi lepas waktu lunch tadi masa wat kerja aku lagsung xlh fokus..sebab terfikir pasal hp aku tu..mane dier pg?? sape amek?? tulun laa pulang..aku sanggup bagi ko duit..tapi pulangkan laa hp aku tu..huhuhu..betapa aku sayang BLACKY! CINDY bagi aku masuk bilik khas untuk lihat cctv bhgn dalaman..hanya orang tertentu jer bole tengok..malangnya~~ xde CCTV kat bahgian toilet so xlh nak suspect sape2..huhuu..

Kini hanya tinggal kotak n accesories dier saje~~ :(

Balik rumah jejak jer kaki dalam rumah aku terus menitiskan air mata...bgau mak sambil nanges bgau hp hilang kena curi~~ then luah perasaan kat Facebook..on9 sampai melele air mata nak mengadu kat Julia(hp sama ngn dier)..nges punya nges sampai kol 8pm..then aku of9...now aku kena terima kenyataan bahawa BLACKY SUDAH MENINGGALKAN AKU~~ jodoh kami xpanjang..so aku kena redha..mane tau ade benda yang lagi baek akan datang..insyallah~~

p/s: Maybe hasrat ku ingin membeli DSLR di tolak ketepi dahulu dan terpaksa dahulukan HP! mean aku terpksa mencari a new phone..what phone?? i don know..xterpk pown nk beli baru..uhuhu

1 comments:

nur hidayah said...

alolo sabo je la ten...bukan rezeki ko agaknya..

8share