follow me

Saturday, December 31, 2011

SI MERAH ISD205A!


Pada 26/11/2011 yang lepas kelas saya ISD205A telah mengadakan events Reading Awareness Among Children Organized by Faculty of Information Management Collaboration with Hypermedia Library dengan motto "LET'S READ, GET KNOWLEDGE". Event ni di buat sempena final projek subjek PUBLIC RELATION yang ktorg amek sem 5 ni..hmmm~ memang xdisangkal pelbagai halangan dan rintangan yang berlaku sebelum event ni! dari kami nak wat Charity Sales! terpaksa tuka event di saat2 terakhir..Event Charity Sales ktorg bincang sampai nak dekat 2 bulan! pastu last minute tuka pastu terus rombak event lain! last2 kami wat event yang kat atas tu! event ni ktorg rangka n jadikkannya kenyataan dalam masa 2 minggu..gler STRESS!! SANGAT! huh! tapi kami berkerjasama apa2 pown terjadi kita kena settelkan jugak! Alhamdulillah harinya sampai jua!

Semasa event berlangsung kami di uji lagi dimana pengarah JKM tiba2 call kata dier xsehat pagi tu..90% dier kata xlh nak bangun dari katil..tapi dier terpk kami sedang menunggu beliau untuk merasmikan event ktorg dier dtg jugak..lambat setengahjam! pastu ketua penasihat kami tanya ape kami nk wat dalam masa stghjam tu?? kami dah laa nervous! 1st time conduct event! then kami take action menyuruh salah satu krew kami menyanyi untuk audience.. Sedappp uolllsss~ Thank Lya! u have the nice voice! love it! keep it up!

MT berbincang! ape nak wat ni..ketua penasihat kami miss rina ade kat belakang!

Come out with solution! lya nyanyi! hee

En.Nik Omar pown sampai!

Dan merasmikan event kami!

Finally! En. Nik Omar sampai! event kami pown terasmi! now aktiviti2 yang dirancang boleh dijalankan! aktiviti2 bersama anak2 yatim! library tours! visit mini zoo dan lain2! sume aktiviti berjalan dengan lancar..Alhamdulillah~ Booth2 for the exhibition and mini book fair pown ok! THANK MPH & MOY! kami dapat banyak buku free dari MOY!! komik ujang2 the latest kami ade ok! booth faculty pown dpt sambutan dari public! ade public menanya detail2 pasal course IS ni! now mereka tahu ape itu IS! heee...

Salah satu aktiviti anak yatim~


Library Tour!

Visit mini zoo~

Booth MOY!

Booth MPH!

Abes shopping dah~

Booth Faculty!

Last sekaly! b4 majlis penutup & penyampaian hadiah! kami ade tetamu khas yang kami jemput secara tidak sengaja! pada mulanya kami menjemput Wardina! Zairil Adzim & Heliza Azmi..tapi mereka semua bz time tu..so kami terjumpe Noraniza Idris..Alhamdulillah Noraniza Idris bole menghadiri event ktorg tu menceriakan lagi suasana di akhir2 aktivti kami! Dier sangat sporting! xpasal2 ade krew kami diajak menyanyi bersama n termasuk laa saya yg diajak menari zapin bersama di atas pentas! Sangat enjoy that time! suke2!!

Noraniza Idris!

krew bersama Noraniza Idris

Majlis Penyampaian hadiah~

Rindu that moments! kami si merah2 memakai baju merah kami tempah dengan logo LET'S READ, GET KNOWLEDGE yang comel bagi aku! hee..then kami pakai baju tu di fakulti bersama2 budak kelas..memang nampak so sweets! bak kata lecturer PR ktorg uolllsss ni comel laa..hee..kami memang comel! bajet sungguh! last kelas PR kami buat makan2! n movie review dengan bajet rm200 kami kena wat stress event! Alhamdulillah event tu pown settel! tema stress event kami aritu adalah Suasana dalam castle! Ade PRINCE! & PRINCESES! &&& QUEEN(Miss Rina)! RINDU KORG SEMUA ISD205A! baru seminggu xjumpe! hahaha:P

our kek yg comel! sedappppp~

Potong kek!

Together2 without PRINCE!

Dalam toilet pown jadik!

Depan library WAJIB!

Banyak gak dgr gosip lepas event kami ni..gosip dalam kelas biasa laa..gosip luar kelas tu yang xbesh! Kami sabar jelaa..nak kata dengki xmungkin..jeles lagi laa..kami biasa2 jer kowt..sape laa kami..janji kami adalah kami! result lain2! kita tggu result sem 5 k! hee

Terima Kasih semua SPONSAR2!:
1. Zull@Creative (PC! & banner2! & bunting2!)
2. MOY
3. MPH
4. MYDIN

Bersama-sama menjayakan:
1. HYPERMEDIA LIBRARY!
2. MPSJ!
3. RUMAH AMAL SUCI ROHANI!
4. EN. NIK OMAR BIN ABD RAHMAN!
5. NORANIZA IDRIS!
6. Student dari Faculty of Information Management!


Press?? bukan xdapat! dapat dari sinar and metro! cuma event ktorg berlangsung time ct! ct awal muharam! so pihak press mintak kami emel kan pic2 semasa event! bagi kami xformal sgt..so kami abaikan press..insyallah dengan effort yang kami tunjukkan miss rina kata our event is successful! thank miss! :)

*****KENANGAN BERSAMA ISD2O5A<3*****

0 comments:

8share