follow me

Sunday, May 20, 2012

Kami ke Utara uollsssssssss

Salam satu Malaysia! lama xupdate blog! rindu2 korang sume ape kabar? (bajet ada org nk baca blog aku) xkesah laa sape yang terbukak blog ni n terbaca entry ni terima kasih banyak2 saya ucapkan.. ok jangan  banyak berceloteh cik ateen.. mari kita cerita kisah kami di utara~ 

15/05/2012
Pukul 2pm kami berkumpul di depan kolej jasmine.. seperti biasa bus buat masalah.. sepatutnya kami akan berkonvoi ke utara dengan 4 bus.. malangnya bus lagi 1 menghadapi masalah.. so kami hanya memiliki 3 bus untuk menampung 140 orang.. bus aku naek bus persiaran setelah bus uitm telah di pilih oleh gorup lain.. xpe laa.. bus mane2 pown eden xkesah.. jnji dapat together2 dengan classmate tersayang~ tapi kelakar laa jugak aku dgr citer dr kawan aku masa nak rebut2 naek bus uitm.. aku masa tu tiada di tempat kejadian n tgh bz uruskan bus kat luar..ape2 pown ade hikmah kenapa kami xdapat bus uitm.. Alhamdulillah~ bus kami gerak dulu diikuti bus dr luar lg 1.. then  bus uitm.. semasa dalam bus pn. zaina bgau aku yang bus lg 1 confirm xdpt..so kami kena berhenti kat rawang menunggu sebahagian dari rakan kami yang xdpt bus.. di sumbat2 di dlm 3 bus.. n sebuah van kami seramai 147 orang gerak ke utara uollsss~ sepanjang perjalanan kami enjoy jer.. kami tengok cter Jangan Tegur (pn zaina xabes2 menjerit) pastu cter mr. bones.. n karaoke skaly.. xlama kemudian kami sampai ke kedah~ kami sampai dulu dan terus check in di komplek sukan hijau kuning.. bus uitm n van blom sampai lagi.. aku dapat berita dari kawan baik aku julia yang bus diorg mengalami mcm2 masalah.. mula2 air cond xde.. memang xbernafas laa.. aku yg di depan berdoa diorg sume selamat sampai di tempat penginapan kami.. dan akhirnya mereka semua sampai dengan selamat.. Alhamdulillah~ malam tu aku n teman sebilik dan jugak teman di sebelah bilik sangat2 laa lapa~ pn zaina call bgau yang waras n mizi nak jalan2.. so aku ape lagi kirim laa makanan dengan diorg.. ika, bal n fara join diorg kuar.. kol 3am diorg balik.. kami makan nasi berempah yang sedap lagi pedass gituuu.. kol 4 lebih kami pown tdo~
Menunggu bus~
Puan Zaina baru sampai~
Bersemangat~
Keadaan di dalam bus~

Bilik kami 108~
Tempat tido kami~
 
16/05/2012
Hari ke-2 kami di kedah! bangun kol 6 lebih nak dekat kol 7am solat subuh..pastu mandi.. siap2 nak pergi ke UUM & UNIMAP! bape jam jelaa kami tdo.. org lain sebok pg carik breakfast kami yang dah breakfast kol 3am sebok amek gambar dalam bilik..hehe.. dalam kol 9am kami gerak ke UUM.. besar betol library tu..setiap sudut kami di bawa.. tq UUM! paling besh sambal kicap masa time makan kat sana! hehe.. dalam kol 2.00 pm kami bergerak menuju ke UNIMAP pulak~ memang lawatan ke perpustakaan jer 1 hari tu.. sampai kat UNIMAP kol 2.30pm kami di sambut dengan tangan terbuka.. kami di bawa ke auditorium utk mendengar taklimat tentang repositori digital library dulu bru mengikuti tour library sekitar UNIMAP.. konsep UNIMAP sama mcm PPAS.. colourful... cantik n rase santai.. group tour library paling lambat sampai xsempat amek gambar ramai2.. makanan pown abes.. kami otg makan mee laksa..aku makan telur laksa.. naseb baek ade jasa baek kawan2 ku..dpt laa jamah ckit mee laksa n kuih muih yg disediakan.. selesai sume lawatan kami decide utk jalan2..tapi malangya Padang Besar dah tutup.. time tu dah kol 6pm.. kami decide pg ke pekan rabu jelaa.. berdekatan dengan tempat penginapan kami.. sampai sane g toilet pastu surau.. pastu g downtown kat stadium..pastu balik ke tempat penginapan.. awal lagi balik masa tu.. kol 10pm.. kami bergosip2 dulu sebelum tdo.. bilik aku memang bilik paling meriah rasenya.. org 1 bilik tdo 4 org.. tapi bilik aku bole cecah 8 org..hehe.. maklum laa xde katil..santai abes kat bawah mcm umah urut..hehe..lps penat bergosip pae lagi tdo laa.. Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gadis Melayu~

Pose atas katil~
 UUM LIBRARY
KAMI ISD206A~

Girls ISD206A~

Dah sampai~ besarnya~

cenderhati untuk UUM library~

bakal2 librarian~

Bersama lecturer kami en. zailan~

Air pancut yang hanya akan terpancut bila pukul 1pm!
UNIMAP LIBRARY
view dari atas~

bersama en. fadhli~

:)

snap dari jauh~

mereka yang comel duduk di kerusi yang comel~

gediks!

ramai2 tengok astro~

bajet kat taman bunga~

again! bajet!

pusing sume~

17/05/2012

Hari terakhir kat kedah.. huwaaa! malasnya nak bangun nk balik shah alam semula.. bukan ape.. masa kat kedah langsung xpk assignmnt..bla sampai jer shah alam terus pk assgmnt yang melambak2 tu..huhu.. pagi tu aku n teman sebilik n jiran sebelah agak lambat..memang malas nk bngn mandi.. kol 7.30am baru nk mndi.. tapi ktorg ngam2 sampai bus kol 8.30am..hehe.. pagi ni special..pn zaina kejut kat bilik kol 7.29am seminit awal sebelum jam lonceng kami bunyi..huhu..nak xnk bgn laa g mandi..sume dh ckp..kami gerak ke mne ntah.. mcm pasar malam..tapi pagi..ade jual mcm2..makanan pown ade.. kami ke sana tuk breakfast.. lepas breakfast baru laa kami gerak balik ke shah alam..bye2 kedah..sepanjang perjalanan balik kami tgk citer pisau cukur n jumanji then kami singgah di RNR Tapah.. kat sana kami makan, solat n sume laa.. selepas RNR tu bus kami pulak mengalami masalah air cond.. ape nak wat..redha jer..naseb baek masa tu dh xjauh sgt.. 1 jam lebih berpanas.. masa berpanas kami 1 bus enjoy dengan mengarok kan diri.. seronok2! nak dekat kol 5pm kami sampailah di UiTM Puncak Perdana! Alhamdulillah perjalanan pergi n balik berjalan lancar~ balik2 tdo sampai kol 8pm! pastu mandi.. makan! kol 11pm-1am aku kuar jap.. balik sambung buat thesis sampai kol 4am.. then tdo~ esok kol 8.30am perjumpaan bdk kls..kol 10am kelas comp. cat.. pastu kuar jalan2 dengan member ke giant n pas~

balik!! bye2 kedah~

pak cik bus kami yang sporting eric leong~ hehe


p/s: benda yang aku rindu kat kedah adalah bilik 108 & bus persiaran kami! hehehe

1 comments:

aimi said...

ade gmbr aku..bangge2 =)

8share