follow me

Friday, August 10, 2012

Girl Power!! Or Power Puff Girl!!

Salam satu Malaysia! Pagi ini Malaysia di ceriakan dengan Kemenangan Pingat Gangsa dari acara terjun 10m platform wanita oleh PANDELELA RINONG! Aku pown tgk kowt final awal pagi tadi.. aku tdo kol 12.30am.. bangun semula kol 1.50am semata2 nak tengok Pandelela perform! sebab aku yakin dier bole bagi pingat.. at least no.2~ pada mulanya laa.. Tapi masa 1st dive pandelela buat mistakes so dapat laa markah ciput 58.50 meletakkannya no.10 masa 1st round.. then 2nd dive cantik! tapi xbnyk point sangat dapat..myb difficulties xtinggi kowt..2nd round naik no.9.. then 3rd dive jatuh semula no.10 masa tu aku pown dah kecewa mcm xde harapan.. then aku tengok penerjun2 negara lain pown bnyk yg bgs.. n last2 terbuat mistake gak.. masuk 4th dive pandelela melonjak ke tanggan ke-7.. && the last dive round 5 pandelela got NO.1~ then kena tolak dengan penerjun Australia & China dapat laa no.3~ Alhamdulillah we got bronze bebeh!

A close up picture of Pandelela Rinong Pamg posing with her bronze medal!! =') *terharu*
Kemenangan Pandelela Rinong pagi tadi telah mencipta satu lagi sejarah dimana wanita pertama memenangi pingat di Olimpik dan jugak cipta sejarah acara yang menyumbang pingat selain Badminton.. Pencapaian 1 perak dan 1 gangsa menyamai rekod Malaysia pernah buat masa tahun 1996 xsilap aku kat Olimpik Atlanta.. 

The title says it all! National Diving Athlete, Pandelela Rinong made history after becoming the first Malaysian athlete to win an Olympic medal in Diving!

Disebabkan malam tadi tengok pandelela aku xsedar pagi tadi.. so aku dtg kerja lambat.. tapi still datang ok! commitment tu.. lagi pown aku xbiasa la ponteng.. walaupown sakit.. lewat2 pown aku sempat tadi cekidout FB guna hp aku.. sementara tunggu rakan2 lain siapkan kerja2 diorg.. tengok2 jer penuh isu atas kemenangan pandelela.. ade laa sorg mamat ni dah terlanjur kata~ HAHAHA! lawak kowt aku baca~ mcm2.. orang terlalu cepat melatah sgt ni.. myb dier xde niat pown cma time tu dier rase pandelela xde harapan nk dpt pingat then terus buat status ntah pape.. kan dah terkena.. tulaa ingat pepatah ni! "Terlajak Perahu Bole berundur, Terlajak kata anda laa yang binasa" tak pasal2 glamour setaraf pandelela.. Berhati2 dengan Social Network, ianya mudah tersebar.. lagi2 manusia suke tengok keburukan orang dari kebaikan orang.. Nama pown manusia kan..

Status yang di buat olehnya semasa acara sedang berlangsung~

Kenyataan dier dier Twitter~

p/s: SEKALUNG TAHNIAH saya ucapkan kepada LELA! (PANDELELA RINONG) tahun 2016 try to get GOLD! u can do it bebeh! if xbuat mistake masa 1st dive tentu dapat perak! :)

2 comments:

legendary wariner said...

Dia memang terbaik lahh.Lagi2 bila dpt kejar dr rank 10 dpt bronze.itu memang tabik spring punye. Kalau atlit lain maybe dah kecewa.

Cik Ateen said...

@legendary wariner
betol tu..
dari rank 10 naik rank 3..
dier memang power..bryan xde harapan..huhuhu

8share