follow me

Wednesday, August 29, 2012

Oppa Gangnam Style

Salam satu Malaysia! Dah lama nak update blog tapi xdapat.. hari ini baru ade kesempatan.. penat uolllss lepas naik cuti raya ni.. maybe sebab xpuasa kowt..hahaha! masuk2 kerja aritu terus puasa.. bila xpuasa lain macam.. ape citer hits sekarang ek? mesti korang ade dengar citer pasal Oppa Gangnam Style! ape itu? masih ade yang xtau? i think yes.. ade yang xtau sebab masalah2 tertentu.. dan malas nak tau! aku tau pown minggu lepas kowt.. xingt dah bila...yang pasti aku tau kat twitter..bukan main trending berhari2 xpaham aku..sampai laa hati ini tergerak nk search kat youtube..then bila search kat youtube...Amekaw! banyak giler dah parody Oppa Gangnam Style ni.. sampai aku tertanya2 mane 1 yang original.. Aku pown tgk laa.. sampai yang pelik2 punya style pown aku tengok.. 1st yang aku ungkapkan..ntah papew ntah! bongoks! hahaha! lagu and music arrangemnet dah best dah..tapi ade video yang tiru tarian kadang2 menjengkelkan aku tgk..puii! alaa.. bagi aku mereka2 yang buat video oppa gangnam style ni saje nk show of  kat utube then ade gak yang wat suke2..coz suke dgn tarian tu..


Oppa Gangnam style membawa tarian kuda or Horse Riding! sebab tu laa tarian dier nampak pelik..tapi kreatif laa.. then masa raya aritu aku tengok kat Facebook ade orang post Suanasa Gangnam Style~ ntah laa aku xsuke.. if dgr music tanpa tgk video pown xpe.. dh sedap dh.. anak aku sendiri (anak ker?) Ammar Haykal bole menari sendiri bila dgr music.. siap pusing2..haha..if the original xpe laa.. tu idea dr diorg..tapii tu pown aku xrase idea diorg.. aku rase itu inspirasi dari I'M SEXY AND I KNOW IT~ LMFAO.. tu laa xpe kita bersangka baik diorg buat untuk suka2..juz for fun..hehe..

 
Diam xdiam video PSY-Gangnam Style jadik ranking 1 dalam Malaysia Youtube!video ni published pada 15 July dan sekarang dah di view sebanyak 69 millions..sikit jer lagi nak cecah 70 millions.. wow!! hebat betol penangan fenomena OPPA GANGNAM STYLE! ape2 pown Tahnaih anda berjaya menarik perhatian dan menghiburkan rakyat2 Malaysia dan rakyat2 negara lain..hehe

p/s:Itu jelah yang saya tahu tentang Oppa Gangnam Style. Pasni aku menantikan tarian OPAH GANGNYANG KAU!

3 comments:

iyka zulaika said...

tu la. kita pon tgk kat fb penuh org post pasal ni. ingat apa. tapi tak pernah nak search. malas! heee :P

Cik Ateen said...

@iyka zulaika
hahaha..
tau xpe.. memang malas..
then tgk la jugak..
coz trending berhari2 kat twitter tu..
hehe

Cik Ateen said...

@iyka zulaika
hahaha..
tau xpe.. memang malas..
then tgk la jugak..
coz trending berhari2 kat twitter tu..
hehe

8share