follow me

Tuesday, September 25, 2012

Dilema~~

Salam satu Malaysia! Dah abes praktikal so ape plan korg? Aku plan dah xjadik.. so kena susun balik..tapi otak aku xlh nk susun buat masa sekarang..huhu.. Now aku tengah menikmati rehat secukupnya di rumah.. setelah selama 2 bulan aku praktikal di PTDI~ hari2 bangun awal.. lepas subuh mandi.. siap2 g kerja.. xyah breakfast (xbiasa) tapi always di ajar breakfast kat PTDI~ Insyallah saya akan try yer ibu2 ku n kakak ku.. 

Tapi bila tamatnya tempoh 2 bulan tu.. aku rase kosong.. rase pelik pown ade.. aku xbiasa pulak.. if dulu bole tdo lambat.. skrg xlh.. aku kna tdo awal.. xde laa awal sgt.. tapi bg aku kira awal laa..ape aku merepek ni.. dush2! pastu dulu liat nak bangun pagi.. matahari dah terpacak baru nk bangun terhegeh2 nk kemas rumah.. now Alhamdulillah perubahan yang ketara.. mata aku terbeliak time biasa aku nak g praktikal.. pastu nak mandi rase awal sgt..nak pergi mne jer.. rase kosong jer rumah.. umah xde orang..ade pown kucing tgh khusyuk tdo gak~ Zzzzzzzzzzzzzzzzz.. 

Kalo masa praktikal kereta memancing bapak aku menjadi kenderaan utama aku..sekarang kenderaan utama aku adalah MOTO OREN tu! kite jumpe semula yer motor..time praktikal bole kacau org kat tempat kerja.. xde laa kacau sgt..juz menceriakan keadaan yang serius.. ni aku duduk umah kesenyapan (bunyi cengkerik) petang2 baru laa ceria ckit rumah bla main dgn ammar hayqal..Ok! now aku kna carik kerja.. kerja! kerja! kerja! tapi persoalannya aku nak crik full time or part time! aku dilema laaa!!! kena rombak balik plan hujung tahun 2012! now aku amek keputusan safe amek SKP! sampai laa before aku konvo..dan dalam waktu tu hope aku xdilema lagi nak pilih full time or part time.. ini sume gara2 plan aku nak sambung master bulan 9 tertunda kepada bulan 3 tahun depan.. aku takut aku dah syok kerja xnk sambung belajar..so how?? sape bole yakinkan aku dgn pendapat korang?? silaa lah tampil kan diri anda~ i need ur help..sob2 :(

p/s: Target sampai hujung minggu ni siapkan REPORT PRAKTIKAL! Tapi aku rase nak bercuti!! Jomlaaaaaaaaaaaaaaaa!! Enjoy sebelum bz balik! (susah nak jadik orang dewasa ni)

2 comments:

shafiqabdshukor said...

nak tny SKP tu ape?
tapi bagus la dh ad perancangan nak sambung master..
try la cari keje part time...
nak dapat pengalaman keje sebelum sambung belajar.. huhuhu

Cik Ateen said...

@shafiqabdshukor
SKP stand for SKIM KHIDMAT PELAJAR..
pernah dgr x?
tulaa.. memang dah plan nk sambung master terus..
tapi blom sampai masanya lagi...
huhu..

8share