follow me

Friday, September 21, 2012

Last Day Work With PTDI!

Salam satu Malaysia! semalam adalah hari terakhir aku berkhidmat di PTDI sebagai student praktikal..Jika di tanya tentang perasaan?? happy ker? sedih ker?? Ofcoz jawapan dier sedih! tapiii aku dah melelekan air mata sehari sebelum hari itu menjelang..coz terfeel lebih..huhu.. balik rumah pown masa tu bawak 65 km/j jer..selalu pecut mcm lipas kudung..hahaha..masuk umah terus menangis..huwaaa~ Then, malam tu mat ajak main badminton or lepak minom..aku decide lepak minom laa..sambil2 pk ape yang harus dberi kepada PTDI..Dalam perjalanan dah nak sampai gemereh ktorg decide nak ajak cik hani n kak dila skaly lepak dgn ktorg~ call cik hani pastu dier n kak dila pown on ktorg jumpe kat Secret Recipe! Tadi balik kerja puas menangis..then bila kumpul dgn mat, cik hani n kak dila naik pecah perut asyik gelak jer.. baru laa minda rase tenang ckit.. coz xmemikir hari esoknya~

Hari yang ni laa aku paling sedih..Bersama Ibu, Mama n Umi! will be mish uollss~
Cappuccino~ haa! kali ni betol x ejaan aku? Pengubat ati sedih
Tetamu yang di invite cik hani aka kak jemah uolllss~ comel kn? hehe (kurang sedih bla lepak sama2)

Hari keesokkannya~ mcm biasa laa..masuk UiTM parking depan admin.. naik admin tingkat 2 punch card pastu turun semula pastu jumpe kak dila kat tempat parking dier cakap if sempat jumpe laa jap b4 balik..Insyallah..coz dier selalu balik lambat..hehe.. then balik semula ke PTDI~ balik PTDI memang rase mcm balik rumah bezanya kat ctu aku xde baring2 trgolek2 sambil on9..itu jer bezanya..tapii feel dier memang mcm kat rumah~ Sampai jer Kakak Hani ku & Ibu Norme ku dah ajak pergi ke Syarahan Perdana oleh Tan Sri Musa Hassan~ ktorg pown gerak laa..tapi before tu pergi breakfast dulu..padahal dapat makanan free kat sane.. lepas makan lemak2 yang ade tadi dibakarkan dengan mendaki bukit yg ade guna tngga yang curam kat UiTM Segamat..kena jumpe 3 kali tangga curam baru sampai ke tempat di tujui LT1 & 2 kat UiTM Segamat~ lama xjejak kaki kat sane wooo! rase aura masa belajar dulu..haha!

cantik! tapi sayangggg~ aku xjoin dalam pic ni..sob2! :(

Umi Mas! dan Mama Ros!

Kak Hani dan Ibu Norme!

Setelah sampai ape lagi macam biasa kena daftar dulu sebelum masuk..pastu amek makanan free terus duduk kat dalam~ Staff PTDI duduk paling depan uollsss~ ahahaha! dalam kol 9.00am kowt start dan berakhir nak dekat 11.30am~ best! tapi makin lama mata pown makin sepet! hehe.. abes Syarahan kami pown balik semula ke RUMAHKU SYURGAKU~ Then staff2 buat preparation untuk agenda yang seterusnya iaitu Bacaan Yassin dan Tahlil dan juga majlis perpisahan ktorg.. masa diorg buat preparation tu korg tau x ape perasaan aku masa tu? TERHARU! air mata kat dalam hati dah berjurai2~ Tapi luaran aku tengah mengentalkan diri.. berjaya laa jugak kental kan diri sampai dalam majlis perpisahan tu... aku mengelak cakap banyak coz nanti sore aku akan bertukar.. dan aku xpandang ke sebelah tempat org yang aku pandang n buat aku nges.. iaitu dbhgn ibu2 ku n kakak2 ku.. ayah2 ku n abg2 ku bole tahan lagi if tgk diorg..coz diorg gelak2..huhu..akhirnya berjaya tahan air mata~ tapi lepas abes majlis..masing2 nak balik dah.. itulah saat aku elakkan.. salam dan pelukkan sblm berpisah..uhuhu.. salam mama ros nges..ibu norme nges.. umi mas nges~ mak ji nges.. nges jelaa..xtahan.. 

Syarahan Perdana Oleh Tan Sri Musa Hassan
Tan Sri Musa Hassan~
Canon delighting me always~

Rektor UiTMJ menyerahkan sedikit saguhati kepada Tan Sri Musa Hassan~
Tambahan makanan yang di belanja oleh staff PTDI! bak kata puan maznah ni bnyk collection ni..hadiah sume bermaksud staff2 saya sayang awak sume laa tu.. hehe.. kami pown sayang mereka semua! muahahaha <3 br="br">

DOMINOS PIZZA!!

KAK INA! KAK HANI! & KAK ENY!
Lepas dah tahan nges semula~ bole lagi ktorg sambut berlakon 1 scene lagi utk 5S peringkat kebangsaan~ pastu baru bole balik..tapi aku xbalik pown lagi..last skaly balik dgn kak eny aka kak jah orang yang terakhir! Before balik mcm biasa punch card kat admin..parking kete kat admin.. then sebelah kete aku kete kak dila..rase mcm dier balik lambat.. then aku buat laa surat express untuk dier..haha! koyak kertas tulis laju2.. selit kat wiper kete dier..ingat xjumpe dier laa..skaly dh nk sampai admin..dier tgh trn tangga nak balik..hahaha! xpe laa srt tu baca dalam kete yer.. hehe..pastu aku drive balik ke rumah..Tapi aku tahu ari smlm bukan hari terakhir aku jumpe diorg..coz hari ini aku dtg semula.. uruskan benda yang belom settel! haha~ Naseb puan Maznah xhalau balik.. hehe.. maaf yer puan xsempat rindu dah dtg semula..haha! ade jodoh jumpe lagi yer puan..hehe.. Ape2 pown kenangan yang aku dapat kat PTDI~ sumenya kenangan MANIS TIADA PAHIT! PTDI Terbaek!! Ok sampai sini jelaa citer.. if citer pasal arini the next entry k! :)

Bacaan Yassin dan Tahlil~

Puan Maznah sedang memberi sepatah dua kata untuk ktorg~

Ucapan dari Mat~

Ucapan dari Yana pulak~

Mat terima sijil dan hadiah dr Puan Maznah~

Aku pulak~

Dan Yana!

Terimalah hadiah xseberapa dari kami~

fikir punya fikir xtau nak bagi ape! last2 skaly guna segala gambar yang aku snap jadikkan 1 album moments kami bersama PTDI! :)

Terima kasih PTDI untuk hadiah comel ini! jam lonceng kejut kami bangun tuk carik kerja yer! hehe.. Mata bengkak kan? baru pas nges tu..masa comment kat post cik hani..hehe..adik jemah ati tisu~

"Saya Ucapkan Terima Kasih kepada semua warga PTDI yang telah mengajar saya tentang ilmu2 yang ade di dalam library ini.. if dulu saya hanya belajar teori.. bila masuk PTDI saya di praktik kan caranya.. sumenya telah belajar..Alhamdulillah masih ingat dan senang untuk di praktikkan di PTDI~ Terima Kasih jgak atas kasih sayang yang secara tak sengaja di curahkan kepada saya dan rakan2.. saya secara jujurnya sayang sangat2 dengan semua satff yang ada..yang rapat mahu pown baru nak rapat..korang sume memang terbaik! Saya Ucapan terima kasih jugak kepada staff2 yang telah belanja saya makan dan minom spnjang saya praktikal mintak halal kan segala yang diblnja yer..I will mish uolls :) "

1 comments:

Anonymous said...

Τhe sаlon is clean - which was my number one conceгn at any nail Eгotic Masѕаge should
be a гeωarding and enјοying time for a littlе" softer" than" solid. You then can enjoy a couples massage session for each and every one of them. S del parto Los efectos logrados son: reducci?

Here is my web site tantra london

8share