follow me

Friday, October 19, 2012

Happy Birthday To Me :)

"Pada suatu hari burung2 pown berkicauan hari tu... Ada yang bekerja... ada yang bergembira...Happy Birthday To Me..Happy Birthday To Me..." 
(dialog citer hantu kak limah balik rumah)

Semalam bersamaan 18 Oktober 2012! genap laa umur aku yang ke-23 tahun.. Alhamdulillah aku masih lagi bernafas di dunia yang nyata ini.. Cuma bezanya kali ini aku sambut befday di bumi sendiri iaitu Segamat! Lama aku xsambut befday kat segamat.. Aku sangat bahagia di sini.. kebahagiaan tu tak terkata.. sebab dekat dengan family kan..hehe..Terima kasih Mak & Abah yang menjaga aten dr kecik hingusan sampai aten besar, remaja dan bakal dewasa dah ni..hehe.. Insyallah aten akan menjadi anak yang soleh dan akan berusaha untuk membanggakan mak dan abah dengan kejayaan aten suatu hari nanti..Insyallah.. Ohh! semalam befday adik no.2 aku jugak.. dier hadiah yang mak aku berikan masa umur aku 2 tahun.. aku sambut brfday then dapat adiah seorang adik! Nama dier Ilya Nur Farahein Othman.. dier lahir 18/10/91 beza 2 tahun dari aku~

Me & my sister!
Semalam aku kerja.. so bangun pagi g kerja macam biasa.. park depan admin..naik admin g punch card then terus ker PTDI.. macam biasa laa lepas letak beg aku akan pergi breakfast dengan cik aney..masa masuk dalam kereta cik aney bagi aku sebungkus plastik..jeng jeng jeng!! dapat hadiah uolllss~ suke2!! Terima kasih cik aney! aku xbukak lagi! Tunggu!!! ktorg g breakfast kat Taman Bendahara Segamat.. then balik semula PTDI buat kerja mcm biasa! Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aku pagi tu xlh buat kerja! befday gurl kn..hahahahaha.. aku sangat2 excited pagi tu.. bukak FB ramai orang wish! terharu laju2! twitter, whatapps, message.. memang langsung aku xlh fokus nak buat kerja! kerja tetap kerja..aku try jugak buat.. tapi di hari befday ku.. aku rase meja aku serabut! perghhhh boss aku ni aku srh melawat setiap 1 jam bg wish... tapi dier bagi aku fail, fail dan fail lagi! sampai xde ruang dah meja aku..redha~ hahaha!

Kartun kat beg plastik ni mcm cik aney laa..hahaha! (sesuai sgt!)

"Happy Birthday To You! I cant afford to give another Orenjes(myvi wrna hoyen) to you. But ikhlas dari hati plis accept my another oren oke!" (nampak tanda seru tu.. kna laa accept..hehe.. saya terima dgn ikhlas cik aney)

Tak sabar nak tau ape dalam dier..hehehe TQ CIK ANEY!

Befday gurl yang agak bz! tu baru atas meja... tepi kat kaki tu melambak2 fail yang dicampak kebawah..hahaha

Ok abes citer di sesi pagi semalam~

_________________________________________________________________

Ok! waktu lunch aku dengan cik aney kekenyangan.. maybe makan kuih boss besar bawak pagi tu kowt..so lunch kami xmakan sgt pown.. juz minom air n beli sepinggan fries.. fries tu aku anggap mcm lilin befday aku laa..hahaha! pown boleh..kol 2pm masuk kerja semula.. solat..then sambung buat kerja.. petang tu emosi aku terganggu sikit..aku tergeram dan terkecewa dgn someone..mmg sampai aku nges laa depan laptop tu..xtahan g bilik air nges dalam jamban(takut org nampak)..tapi lama2 aku think positive.. coz if aku kat tempat dier.. mungkin aku cam dier..so aku biarkan dier sampai dier ok.. now aku hanya mampu berdoa utk dier supaya diri sendiri menjadi kuat dan tabah menghadapi dugaan yang datang..Allah maha mengetahui.. Segala yang berlaku pasti ade hikmahnya..huhu..Eh ape ni citer pasal yang emosi sikit..sorry yer readers.. ok sambung balik.. if ikut plan pagi cik aney ajak celebrate befday aku petang ni..so balik kol 5pm tu aku g punch card then gerak ke Segamat pg celebrate befday aku.. cik aney thank you so much in one day u with me.. terharu laju2 sangat dengan ape yang cik aney dh wat untuk saya..

Ikan siakap 3 rasa!

menu tambahan kailan ikan masin, ayam masak kicap, tom yam campur, sambal belacan dll

Cik aney! TQ SANGAT2!! <3 br="br">

Befday gurl! nampk muka x? gg jer nampak! hahaha

Ok abes citer di sesi petang semalam~

____________________________________________________________________

Perghhh kekenyangan makan berdua jer semua yang ada atas meja tu.. Tapi naseb 2-2 nasi abes.. penat makan tu mcm lari 100 meter..haha! Alhamdulillah rezeki jangan di tolak.. makan2 then borak2 dah nak dekat kol 7pm kami gerak balik rumah masing2.. aku pown balik laa ke jementah.. terus g rumah atok nak amek hoyan! pastu sampai umah atok mak message katne? balik bla abah nak g segamat.. then sampai jer umah 7.40pm abah decide nak g celebrate befday aku xtggu adik no.2 aku balik..dier ckp ari rabu depan baru sambut dgn dier...konon nk pre celebrate laa..haha! pown bole..aku solat mghrb then xtuka baju..still berbaju kurung terus ke Segamat again! aku xtau abah nak bawak g mne..if makan lagi..abes laa aku.. aku baru jer makan besar dgn cik aney kowt.. then abah berhenti kat depan secret recipe.. ok fine.. makang lagi uollsss~ makan jelaa.. family celebrate befday kowt.. terharu laju2 lagi..hehehe.. aku xde laa makan berat2.. badan pown masa tu penat gler kowt.. kuar umah pagi2.. balik tengah malam..no rest! tapi xpe.. enjoy my day! hehe.. lepas makan kat secret tu ktorg g survey barang2 elektrik kat seng heng.. pastu gerak ke kampung jawa rumah mak cik singgah lepak jap..suami mak cik pown sambut befday hari yang sama macam kami..dier sendiri lupe befday dier..hahaha! abes lepak sampai citer dendam sarakit..kami pown gerak balik jementah..finally balik rumah jugak aku.. dalam kereta dah tertdo dh..sampai cbe segarkan sikit mata nak bukak hadiah cik aney bagi..lepas bukak dengan rakusnya!! Wahhhhhhhhhhh!!! HOYEN!! TQ again cik aney! pastu baru laa aku tdo~ Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz (ESOK KERJA)

Secret Recipe Segamat!
Amek gambar dulu!

Turkish Indulgence cake!

Karipap ayam yang besar! sodap laa jugak..

Disebabkan saya kenyang.. saya makan cake jer.. dan air panas capuchinno

Chiken Chop!

Capuchinno

Dengan adik no.4!
dengan adik no.3!

Bufday gurl yang penat tapi still kena ceria!

dengan mak sya!!!
bedal laa ape lagi..haha

mata nampak bengkak ea? nges ptg td kowt~

Abah & Mak love both of u!

Popia kecik! dalam pic nmpk besar!

Main tab! ingt nak bagi hadiah ni tadi..hehe

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni laa oren yang cik aney hadiahkan kepada saya! santek!

Hari yang sangat panjang untuk diriku ini.. Alhamdulillah aku berpuas ati sempena befday ku semalam... Terima kasih kepada mereka2 yang wish befday aku.. terima kasih mereka2 yang menceriakan hari aku.. terima kasih segala-galanya! saya sayang semua orang yang saya kenal! Ikhlas dari hari muaahhhhhhhhhhhhhhhhh

0 comments:

8share