follow me

Sunday, October 14, 2012

Kita Dalam Rancangan Mek Market!

Salam satu Malaysia! Hari ini secara jujurnya aku takde MOOD! aku cuma ade mood time tengok F1 jer td..biasa laa tengok Kimi Raikkonen aku terus jadik excited! TL twitter penuh dgn retweet aku! maaf laa yer kepada twitter2 lain.. bukan nk sepahkan TL korg dgn F1 aku.. dah itu tujuan aku create account twitter time tahun 2008 lagi~ so sape2 yang kurang senang.. sila unfollow~ ade aku kesah! hehe..

Ikutkan plan malam khamis~ cik aney whatapps aku btau yang kami jadik twun JB tuk melihat kakak kepada kak dila kahwin di Taman Universiti.. so pagi jumaat tu kami pergi kerja macam biasa.. cik aney n boss besar baru balik dari kursus di shah alam.. so bnyk kerja nk kna catch up.. aku nak ganggu pown takut..muka macam dah berubah.. then cik aney btau aku yang kol 12 waktu rehat teman dier pergi buat alingment kereta.. yelaa esoknya nk jalan jauh kn.. tapi sampai sane bukan sahaja kna wat alignmnt..tapi macam2.. yang paling mahal ofcoz laa tuka tayar! so cik aney nak xnk kena laa jugak tukar tayar coz nak jalan jauh..then skaly gus utk balik kampung raya haji nanti.. hmm.. kesian jugak tengok dier.. abes duit dier kna kikis kat kedai tu.. aku nak tulun xmampu..aku pown xberduit..huhu.. duit yang ade hanya mampu sara diri sendiri jika family dalam keadaan terdesak..huhu..siap jer kete xsempat balik rumah pown kami terus balik office..coz dah nk dekat kol 3pm.. sambung buat kerja masing2.. then ade pulak problem lain datang..abes jer waktu kerja aku balik dulu xtggu cik aney..coz dier dlm bilik boss..balik laa rumah.. sampai umah cik aney whatapps yang btau yang percen xjadik pergi ke JB meningkat 80%.. so aku pown ckp laa dgn dier xyah laa twun JB..xpe..sya xkesah.. then perbualan berhenti seketika.. time tengok bola malam tu.. Selangor vs Kelantan.. cik aney whatapps lagi.. dier ajak g Melaka! dier ckp dier rase bersalah coz xjadik bawak aku g JB.. aku yang kesian kan dier.. dier plk rase bersalah.. sya xkesah laa cik aney.. coz dah biasa hjg minggu duk rumah..

Then pagi sabtu tu aku bangun awal..coz malam td masa main whatapps dgn kak dila aku trtdo.. terbalik plk tu.. kol 9am whatapps cik aney jadik ker pergi Melaka.. then dier kata jadik nanti kol 10.30 am dier jemput..aku pown siap2 laa.. nak dkt kol 11am cik aney sampai.. terus laa gerak ke Melaka~ sampai di Melaka aku cerita guna gambar2 di bawah yer.. cekidout!

Sorry kak dila coz xdapat dtg.. tapi jangan laa majuk betol2 yer..huhu..nanti saya sedih laju2..huhu

Mek ni bahagia dapat makan Kenny Rogers Roster!
Ayam KRR berpusing2.. nape lepas makan aku xpening..haha!
Nyum2! Mek sampai2 ngidam nak makan Kenny Rogers Roster!

Rase nak makan lagi! sape bole belanja! Mak abah! befday aten n ain jom makan KRR!!


Mek suke noks! ahha
Mek jumpe kawan hp mek! nama dier RILAKKUMA!
Untuk PERUT Mek

Untuk Otak Mek pulak~

Oh mek jumpe kawan2 baru.. dier sgt cool~ dier xmcm Hello Kity~ ahahah!
Melaka cruise river with cik aney~ (tu pown aku pksa..srh naik taming sari xnk! next time ok!)

Kincir air di Melaka~
Mek di jambatan Hang tuah~

OK lets walk! INGAT ni RANCANGAN MEK MARKET!

Mek kna laa pose dulu kat sini..hehe

Haa! ni pown ade kat cni..tu bukan tgn mek ea.. tgn mek golap.. harga buat ni strt rm5!
Mek try topi sat!

Mek kat Jonker Gallery uolllss~
Mek xtau kenapa ade doraemon kat tengah2 tu..ahaha! dier jual lampu kowt..

Mek xtau ape motiff pakai spek sendat tu..haha

Eh mek! mek dgn sape tu! apex ea..apex Khairul Fahmi Che Mat! hahaha

mek nampak si comel2!

Mek beli mask uollsss~ mask Hello Kitty lagi.. WHAT??? ahahaha!

Wah! warni warni.. santek lampu bola2 api ni..hehe

mcm mek jer melayu kat cni..mostly there are Chinese.. so sape2 lapa jgn nk beli makanan kat cni yer..sume cina jual..
Model mek! shopping kat street tapi pegang plstik padini..haha!
Mek dah pusing balik dah.. ponat mek jalan noks!

ponat2 mek kena post jugak! kaki dah tertanggal kat tepi..haha!

Mek singgah solat kat gallery~

Gallery tu ade surau warisan~

Awal2 dah makan besar.. last2 kami makan ikan tenggiri masak asam pedas jer.. dalam beg duit dah xde duit! hahaha!

We are walking at Jonker Walk!

p/s: plan last minute stlh plan awal terpksa cancel last minute.. tq cik aney bawak saya jalan2.. kepada kak dila hope lepas ni dapat kuar sama2 dgn awak pulak yer.. before sya sambung bljr hope dapat laa jalan2 dgn awak yer.. :)

2 comments:

OrenJes said...

thanks aten..
sgt mengisi masa lapang saya :)
next-next time nt kita plan g tmpat lain plak ye..

kali ni saya akan bg bawak oren tanpa berkata apa-apa..
haha..(boleh kerww?)

nice to hav u around..
tq again..

Cik Ateen said...

@OrenJes
Welcome cik aney..
tq gak sudi bawak saya ke hulu ke hilir..hehe
terisi jugak hjg minggu saya :)

Oyea! pasni bole bawak oren lagi??
wah2!! oren i will drive u again! saya stapler mulut cik aney.. shut up n drive) hehe..

:)

8share