follow me

Thursday, October 11, 2012

Non-STOP!

Salam satu Malaysia! Saudara saudari cikeboom cikeboom! camne cuaca tempat korang? hujan? jerebu? aku rase mostly sumenya hujan kan? Kat cni hujan lepas aku balik kerja tadi kol 5pm.. agak lebat laa.. tapi xde laa lama sgt.. kol 6 lebih hujan dan berhenti.. now dgr guruh berdentum2 jer.. hujan xde..Hari ini dtg kerja mcm biasa.. yang xbiasanya boss xde.. dier g kursus.. tapi dier dah bagi kerja.. so sampai kol 8am aku setting baik punya laptop aku.. then terus start buat GRN..GRN tu ape? Borang akuan terima barang.. dah siap.. aku tgk balik index fail UPSI before aku print.. tengok2 sampai bila2 pown xpuas ati..so aku decide print jelaa.. maaf yer cik aney.. saya xkreatif..huhu.. siap print.. laminate.. then en kadir suruh tampal..tampal kat kabinet..tapi esok kna tnya boss cmne nk kemas sume file yang ade dlm kabinet tu.. then tadi cek jugak kabinet profile pembekal kat dlm bilik cik aney..bnyk yg nk dbncgkan.. bla bdk library serabut dgn kerja rekod..haha! xpe kita belajar slow2 sampai kita solve problem yang ade..arini jugak ade kerja tambahan..mcm biasa berlakon uollss..haha.. padahal xpndai pown aku brlakon..xpe laa.. asalkan dapat tulun org..aku bahagia.. :)

Only Pac-Man can eat non stop all day~ngap ngap ngap!
Ok back to the title! sepanjang aku kerja hari ini.. start pagi Mak Mas ajak breakfast sampai balik aku asyik makan jer..pagi makan nasi goreng kampung beli kat intan! sedap! xpernah2 aku breakfast pagi2 makan nasi goreng..licin pulak tu.. Alhamdulillah xde pembaziran.. biasa laa buat kerja then lapar balik..sejuk lagi.. memang bertambah lapar.. lapar jer aku g pantry..makan kuih2 yang ade.. then time rehat beli cool blog.. makan nasi goreng Mama Ros bawak pulak.. aku jugak yang licinkan..haha! pastu smbg buat kerja.. then lapar lagi.. makan kuih lagi.. buat air teh o utk mereka2 yang practice 5s then siap2 balik rumah.. HUJAN! sampai rumah! wow! tersedia makanan petang..ape lagi bedal laa.. Makan cempedak goreng..keledek goreng.. mee siput.. xcukup amek cheese KFC & roti gardenia makan.. NON-STOP!! MAKANG MAKANG & MAKANG! pas makan rase laa ngntokkk! pastu baring jap..dah lapar balik.. ni nak makan nasi pulak.. tengok mak masak meggie untuk abah macam besh jer.. Mak nak sikit! hehehe..


Bercool blog semasa rehat~         

Santapan makan petang! nyum nyum nyum!
 Owh lupe semalam lepas balik kerja.. pas mghrib tengok wayang dengan family.. before tengok wayang aku sempat timbang diri sendiri..haha! hasilnya~ jeng jeng jeng!

Benda alah ni pantang orang lalu sebelah dier.. WELCOME2! tu cara dier promote diri dier tuk orang guna dier laa tu! hahaha 

Hasilnya~ tarammmmmmm!!! masa praktikal 41kg now 44KG! NAIK uollllss~ tapi tgk BMI!



BMI 17.5! KURUS!!! citt! redha~


0 comments:

8share