follow me

Wednesday, October 10, 2012

Try To Be Creative!

Salam satu Malaysia! hari ini hari rabu..hari ini hari ke-2 aku kerja.. arini cabaran untuk diri aku adalah kena belajar cmne nak kreatif kan diri sendiri.. Boss saya cik aney menyuruh saya menjadi seorang yang kreatif arini.. memang itu adalah satu cabaran besar untuk aku.. aku ade masalah bila kna design.. xde confidence langsung uolllss~ tapiii aku bole laa ckit2 nk design cover buku.. cover magazine.. then arini aku guna power point jer nak buat index fail yang baru utk bahagian Unit Pembangunan Sumber Ilmu (UPSI) aku rase blank tiba2 ape yang harus aku buat.. cmne aku nak design kasik nampak cantik, kemas dan jelas kelihatan.. maybe aku dah lama xguna power point kowt.. bla kna design kat ctu aku rase mcm limit sgt nk design tu..lagi 1 aku xpk nak design cmne.. bahan pown xde..yang ade cumalah data no rujukan fail yang telah di buat before ni.. if assignmnt dulu.. mcm2 bermain dalam otak.. bahan pown berlambak.. tinggal design2.. jadik laa cover yang aku nak..kat bawah ni antara cover magazine yang aku design time diploma dan cover buku aku design masa degree..

Cover Magazine F1 Edisi untuk Kimi Raikkonen (Diploma-Electronic Publishing)
Cover depan buku JAHATNYA KAMU ROKOK! (Degree-Abstacting & Indexing)
Cover belakang buku JAHATNYA KAMU ROKOK! (Degree-Abstacting & Indexing)
 Esok boss kecik xde.. so esok aku nak try settelkan sume file UPSI dan kemas file UPSI sekemas mungkin..insyallah dan siapkan GRN untuk company Nagasteel! Good Luck for myself! Semangat bekerja! belajar jika tidak tahu.. timba pengalaman sebanyak mungkin! Insyallah :)




0 comments:

8share