follow me

Tuesday, November 20, 2012

The Mines-DATC-Tasik Shah Alam-Ayer Keroh Melaka-Segamat

Salam satu Malaysia! Happy 4th anniversary MIND SPOKEN! sape mind spoken?? terkenal sangat ker? dah laa baru 4 tahun.. hahaha! Mind Spoken nama blog adik jemah ni.. Tanggal 18 November 2012 aritu genap dah blog ni 4 tahun.. Alhamdulillah masih bernyawa lagi walaupown dulu pernah nak nyawa2 ikan.. haha! 

Hari sabtu yang lepas aku dan 2 orang rakan aku turun ke KL! for what?? Amek jubah laa... nak konvo dah! ktorg twun kat TBS.. then my friend pick up us terus ke The Mines! selalu dengar.. tapi xpernah pergi.. so, disebabkan The Mines paling dekat nak pergi ktorg decide lepak sana jelaa.. sampai sane.. jumpe rakan2 yang lain.. lama xlepak dengan kawan2 diploma aku.. Alhamdulillah, akhirnya dapat kita together2 sama... mula2 lepak2 kat Chilla Cup then ktorg pusing2 The Mines tu tengok ape yang ade.. ingat xde pusat bowling n karaoke rupe2nya ade! yeah!!! Akhirnya dapat laa aku lepaskan gian yang aku xboleh buat kat segamat... malas citer tengok pic!

nak naik sampan!

laluan sampan!
with syikin :)
yana,has,jaa, semah!
lepak di Chilla Cup
:)
The environemt of Chilla Cup
Air ni mahal sgt! tapi sedap laa..
Wakil Malaysia! hahaha
Bersama penyokong! ahhaha
Turn aku pulak bersama2 penyokong






Result!
Karok time!





Sebelum balik amek gambar dulu..hehe
Senyum :)
Si tudung hijau!
Keesokkan harinya kami bangun subuh terus siap2 nak g rebut jubah konvo kat DATC! perggghhh memang ramai gler..datang pagi pown dah beratur panjang.. Beratur punya beratur Alhamdulillah dapat laa jugak jubah yang diingini.. hehe... XS uolllsss~ kau ade?? hahaha!  lepas amek jubah aku pergi amek my baby Kamera kat adek.. then ktorg terus ke PKNS! minom n makan ckit terus ke Tasik  Shah Alam sebelah PKNS tu.. ape lagi! Shoot laa!! snap2 pic pre-konvo ktorg.. tengok laa.. ni pic yang ade dalam hp.. yang dalam camera tunggu entry pre-konvo :)

Panjangnya!

Dah setentang dgn kwn yang awak dtg! hahaha

Pasar lambak! mari2! beli jubah! rm140 satu! ahha

Degree masuk sini yer! kang xde jalur plk jubah tu..haha

melawat tapak konvo! DATC!

Kecik jer aku tengok.. cuma baru tempatnya..

balik yok!

ntah pape minah baju merah tu.. dik jemah uolls!

Kami sampai di tasik shah alam utk shooting! hehe

Orang set up kna dtg awal..hehe

Frame konvo yang terbesar dan real! hehe

kenapa aku jer ade angin sepoi2 tu..ade jodoh lalu ker?? haha!

Dah tymah pulak nk betolkn motar~

Jadik pown.. tapi nape ikin nampak jauh??

Kami ade pembantu.. 2 org laki! hehe

Canon Delighting me Always!

Lepas dah penat senyum tunjuk gigi kat tepi tasik tu.. ktorg decide kol 1pm tu bersurai.. ade yang nak pergi rumah kawen.. ade yang nak balik kejar bus.. aku pulak xkejar sangat..coz janji dengan cik aney kol 2pm.. so ade lagi 1jam.. aku duduk surau solat zohor then rehat2.. kol 2pm jumpe cik aney~ ktorg makan2.. jalan2 kat Sacc Mall then tuggu cousin cik aney terus gerak balik ke Segamat! Sampai kat Ayer Keroh Melaka ktorg keluar highway..hantar cousin cik aney kat UTEM.. then before balik ktorg decide lepak Melaka makan Johnny's kat Jusco Melaka~ lepas makan barulah gerak balik ke Segamat!

Cik aney! amek jubah jugak ker?? haha!

Hilangkan rase ngantuk dengan Ice blanded cookies!


Singgah makan Johnny's!

 
1st time makan! cik aney jugak ajar.. haha!




0 comments:

8share