follow me

Monday, December 31, 2012

#365 Hari!


Assalammualaikum..
Happy Monday uolllsss!
Alhamdulillah masih diberi nyawa dan peluang untuk bernafas..

Esok dah nak masuk Tahun baru 2013!
So how ur 2012?? Be nice with u??
Dik jemah?? Dik jemah cuma nak ckp NON-STOP!
Selama setahun iaitu 365 Hari dalam tahun 2012
Januari, Februari, March, April, Jun, Julai, Ogos, September, Oktober, November, Disember!
Arini dik jemah nak review laju2 ape yang terjadi sepanjang 365 hari ni!

Januari- Februari:
Dik jemah dan rakan2 join projek syarikat WaveTech dengan RTM!

Photobucket
Bersama2 rakan2 kerja di IBC & RTM @Angkasapuri!
March-July:
Sambung semester 6! Last sem! Paling banyak subjek! 9 subjek! 3 system! Giler dengan final projek.. Kena kejar masa.. takde banyak masa..

Sem 6 banyak pergi jalan2.. lawatan sambil belajar ke UUM Kedah & Unimap Perlis.. Buat research dengan group member dekat Sasana Kijang, INFOTECH, dan lain2~

Malam Pre Graduan kat Hotel Holiday Inn Subang Jaya!

VIVA untuk Thesis aku..Final exam! ade 3 paper, 3-3 system..library 1 pown xde! Pas final balik umah kejap jer.. kena balik semula Shah Alam.. Ade Finishing School dekat Kg. Gajah Perak! Pastu balik Finishing School esoknya Puasa~

Photobucket
Group member time degree! TQ Uollsss!
Photobucket
Classmate degree! Nampak sume perempuan.. carik sorg laki kat mne?? haha! (@Kedah&Perlis)
Photobucket
Dinner Pre Gradution!
Photobucket
Our Supervisor for thesis! PM Fuziah!
Photobucket
Group time Finishing School!
July- September:
Selang 2 ari lepas finishing school aku dah kena daftar masuk praktikal kat Perpustakaan Tun Dr Ismail (PTDI), UiTM Segamat! Selama 2 bulan praktikal kat ctu! Owh rindu saat2 itu! Dan secara jujurnya.. aku yang xpernah suke library dan subjek library yang mencabar diri amek course library.. Telah jatuh cinta dengan library dan jawatan librarian since praktikal kat ctu.. why?? baru nampak depan mata.. what librarian have to do in the library? Banyak aktiviti kat library tu.. so dari aktiviti2 tu semua aku mudah rapat dgn sume staff.. PTDI sgt aktif 5S & KIK..

Photobucket
Bersama2 Staff PTDI!
Oktober- November:
Lepas abes praktikal aku rehat dalam 2 minggu.. pergi bercuti ke Cherating dengan family PTDI.. Then bulan oktober aku dapat kontrak 2 bulan SKP dekat PTDI jugak.. Alhamdulillah.. rindu terbalas dapat masuk smla kat sane! Bulan oktober jugak merupakan befday aku.. hehe..Then hujung bulan November aku konvo dengan adek aku..lepas konvo tamat lah kontrak aku sebab aku dah dikira alumni UiTM.

Photobucket
2 Kakak yg selalu ade dgn aku sepanjang SKP!
Photobucket
Konvo aku dan adek no.2!
Disember:
REHAT! Akhirnya! aku baru dapat rehat! rehat sampai muak dan bosan! mati kutu xtau wtpe.. coz dah biasa lakukan aktiviti setiap hari.. bila xwat tetiba rase janggal.. Sebulan aku duduk kat rumah ni.. Baru2 ni bru tergerak hati nak berbisnes ckit.. Jual jajan n topup dekat rumah.. Alhamdulillah sambutan bole tahan..

Azam Tahun 2012??
Aku rase aku xsempat buat!
sebab masa tu aku tengah sebok dengan exam and PR event kowt..
Bila tengok kat arkib aku.. Entry DISEMBER 2011 hanya ade 2 entry jer..
Takde pulak buat azam 2012!
So kira Azam 2011 di teruskan sehingga 2012!
Nak tau ape Azam 2011 aku klik entry ni HAPPY NEW YEAR & AZAM AKU 2011
Alhamdulillah hampir ke semua tercapai.. kecuali dari segi HUBUNGAN!
Dik jemah still single uollsss! hampir jer tak single.. xjadik!
belom lagi laa tu.. sabar! Manusia diciptakan berpasang - pasangan..
Belum sampai lagi laa tu.. Juz Happy with Family & Friends :)
Azam PENDIDIKAN Alhamdulillah.. I got it! Si pinky! & TAK PERNAH ponteng kelas!
Azam untuk KELUARGA Alhamdulillah aku masih dapat kekalkan sikap aku..
Aku xmarah2 adek aku.. Malas? Kerja umah lain bole.. kecuali kat dapur! aku still blom Rajin kat ctu..
Tapi Alhamdulillah aku dah bagi laluan untuk apa sahaja yg adek2 aku nk dari Mak & Abah.. Aku akan mengalah..
Azam dari segi KEMAHUAN & KEHENDAK Alhamdulillah benda yang aku nk iaitu DSLR sudah ada didalam tangan! Selain itu, kemahuan aku ingin melihat KIMI RAIKKONEN join Semula F1 2012 ni tercapai bla dier join LOTUS F1! Suke!!!

Setakat ini sahaja celoteh dalam entry kali ini..
kita buka Kelander baru nanti.. kita update pasal kisah 2013!
Maybe this the last entry for 2012!
Banyak kenangan manis dari pahit untuk tahun 2012! Alhamdulillah~
Biasanya kenangan yang paling manis tiada rakaman video mahu pown gambar..
Jika ada Alhamdulillah..
Bye2! Jumpe lagi!
  
-TAMAT 2012-

0 comments:

8share