follow me

Tuesday, December 11, 2012

Disaster!

Habis aku punggah sume barang! Look like disaster right??
Tarik nafas dalam2!
Kemudian lepaskannya perlahan2 dik jemah (kang mati pulak kalo xlpskn)
Ok jejari runcing ku bersedia nak menaip??
Dah taip dah pown..
Ape pown xbole!
Hari ini hari selasa! semakin kita menghitung hari..semakin cepat masa itu berlalu..
Esok munculnya hari baru dengan tarikh yang baru yang cantik bagi aku..
Ianya muncul skaly dalam seumur hidup utk tgk date tu..
12.12.12!
Ada satu lagi date cantik! 20.12.2012..
Tarikh 12.12.12 or 20.12.2012 ni memang sekali je seumur hidup..
Tapi 11.12.12 dua kali ke? 10.02.12 empat kali ke? 03.07.12 lapan kali ke?
Juz pretend its juz A DATE! OK!
Hope today everything its ok..
Bersyukur Allah masih bagi kita nyawa dan masih bernafas.. Alhamdulillah
Dan benarkah Bumi akan gelap selama 3 hari bulan disember ni??
Pernahkah anda dgr news pasal tu??
Ok laa.. Jom laa citer pasal tajuk entry hari ini..
Hari ini dengan rajin dan jayanya aku kemas bilik ni..
Jaya ker?? blom! xsiap lagi!
Tomorrow to be continue....

Disaster gler keadaan bilik arini..
tapi demi mengisi masa lapang ku..
ku gigihkan diri buat 5S di dalam bilik sendiri.. 
WHAT IS 5S??
tulaa kalo nak tau 5S tu ape g praktikal kat PTDI! 
Confirm korg akan didedahkan sededah dedahnya!hahahahaha

What is 5S??
Sisih - Buang barang yg xdiperlukan (Memang aku buang berkilo2 baju dan masih ade berkilo2 bju lagi)
Susun- Perlu susun barang (Blom lagi esok akan sambung)
Sapu- Kena sapu (habuk kowt.. mst laa kna sapu..siap mop lagi uolllssss)
Seragam- Standardize ( Blom..esok akan ku arrange brg2 aku dgn lebih teratur)
Sentiasa Amal- Pastikan lepas bgn tido bilik dalam keadaan kemas dan bersih (Susoh ni)

Haaa.. dah paham x ckit demi sedikit ape tu 5S??
Ko jangan nk poyyyooooo ea dik jemah..
pang kang nak?? hahaha!
ok fokus2!
Kalo readers2 sume nak tau.. bnyk barang2 dik jemah xkemas since abes sem aritu.. since bulan july!
Baru kuarkan brg2 tu sume.. 
Sebab tu barang2 tu nampak banyak kn..??
Esok akan ku sisih2 lagi.. Tengok la.. simpan2 pown bkn tgk lepas ni.. sayang jer lebih!
Selain mengemas bilik.. petang dik jemah g kuar ngeteh dengan mak jemahhhhh & kak jemah..
ape lagi kita gosip mosip bersama mak jemahh & kak jemah laa..
Gosip laa sangat! dush2! 
xde laa.. ngeteh duk lepak2 jer.. borak2 gelak2.. ckp gelak perut senak balik laa rumah..
tapi aktiviti dik jemah xterhenti di situ jer..
dik jemah gerak ke bandar segamat..
kawan mintak tulun jemput kat busten..
so before kawan sampai..dik jemah singgah umah mak jemah & kak jemah..
xlama pown kat ctu..kwn kol kata dah sampai..
dik jemah pown drift laju2 ke busten then balik ke Jementah :)
Now RUMAH MANIS RUMAH!
Tapi xsyoknya external dik jemah tertinggal dalam kete mak cik!
Bosan laa malam ni! ok laa malas oyak banyak2.. haus tau x!
Jom pekena Nescafe panas!
Bye bye bye!
Dik jemah, eaqal & mak jemah!

0 comments:

8share