follow me

Tuesday, December 18, 2012

Hidup Penuh Semangat (Part 1)


Kehidupan pasti ada suka dan duka berganti..
Dalam diri harus sedia melangkah laju..
Biar payah tempuh halangan bukannya mengalah..
(PENUH SEMANGAT)
Ayuh, Bangun bersemangatlah..
(KITA GEMBIRA)
Tuju haluan ke hadapan..
(PENUH SEMANGAT)
Seperti bintang di angkasa..
Terus bersinar demi kejayaan..
Marilah bersama..
Keluar dari alam fantasi..
Marilah bersama..
Buktikan dirimu mampu berdiri teguh..
Marilah bersama..
Meraih mimpi jadi realiti
Kita melangkah sebagai.. I.D.O.L.A!
Demi masa depan..
HIDUP PENUH SEMANGAT!

Ok cukup dah sesi mengarok!
kat atas tu lagu Tema Idola Kecil yer uolllsss~
Sape follow dier tau lah nak nyanyi ikut rentak mane..
Aku memang hidup dengan music.. Ketawa bersama.. Menangis bersama..
Setiap perjalanan cerita kisahku pasti ada lagu!
Aku xluah kat orang.. kalo luah pown kat blog.. tu pown xdirectly..
Terima Kasih kat emon (Doraemon cik aney bagi)
Sepanjang semngat aku mula down dier ade jer kat sisi aku 
Manenya takde.. dah ko terperap dalam bilik..
kawan ko emon laa jawabnya dik jemah oiii!

Aku pasan mood aku down start ari sabtu aritu..
aku tahan jer.. Try Think Positive..
Ahad ok ckit.. coz keluar bebaskan minda dgn MJ kat negeri jiran Melaka!
Odw balik tu aku ade tnya2 pendapat MJ jugak..
dan dier nasihat try jer.. dan Jangan Terlalu Berharap..
nanti awak akan down.. 
Dan ade laa kisah family MJ cerita tu bagi saya sikit demi sikit inspirasi..
Thank You.. saya xcakap saya perlukan seseorang tuk beri semangat..
tapi MJ always bg saya semangat secara xlangsung.. (MJ adalah Idola saya)
sbb tu malam tu dari saya pening2 n loya terus ok..
Tapi isnin tu i think im lost!
memang lost! aku rase badan lesu.. xtau nak watpe..
aku terlalu memikir agaknya.. (so terlantar kat katil mcm org sakit)
Malam aku bersemangat ckit.. cube plan something..
tapi lepas dah edit2 resume n surat rasmi (PTPTN)..
anta 2 benda tu kat Kak jemah untuk check keesokkannya (arini)..
sambil2 whatapps dgn dier aku mmg dah tutup lampu.. 
air mata pown melele ckit2..
tapi aku xcakap.. dah penat berfikir agaknya.. aku pown tertido..
Bangun pagi! Hari ini aku cuba mencari semangat yang hilang tu!
WHERE ARE U?? DONT PLAY2 WITH ME!
bersambung............ Part 2!

0 comments:

8share