follow me

Wednesday, December 19, 2012

Hidup Penuh Semangat (Part 2)

 
Hey hey! jumpe lagi dalam rancangan Hidup Penuh Semangat!
Rancangan laa sgt! dush2!
Seperti yang di beritahu dalam entry sebelum ni..
Hidup Penuh Semangat ada PART 2!
Sape yang xtau PART 1 sila klik sini Hidup Penuh Semangat (Part 1)
Takde pe2 pown Part 1 tu..
Mesti korang xpaham.. sebab aku xluah secara directly! hahaha!
Hanya aku jer yang tau.. Tapi banyak jugak feedback aku dapat..
Thank You semua! sorry saya xpandai meluah..
hanya mampu begini lah.. so sad :(
Aku akan terluah bila dah start org bertnya..
Aten r u OK??
kalo orang tanya aku camtu depan2!
CONFIRM! Aku nages time tu jugak!

Ok jom sambung PART 2!
Episod mencari SEMANGAT YANG HILANG!
ok laa cmni.. biar aku btau korg situasi aku ni..
Ikut perancangan masa depan aku..
aku decide sambung master bulan 9 aritu..
Tapi disebabkan praktikal lambat habis..
nama aku telah dianjak kepada intake MARC 2013!
Sedih time dapat tau.. tapi lama2 aku Think Postive! (ade hikmah)
Then dapat laa kerja kat PTDI selama 2 bulan..
Sepanjang 2 bulan tu aku sbnrnya dah memikir jugak..
cuma xterpk sgt coz hari2 aku ade kerja yang d buat!
Now tempoh 2 bulan dah tamat!
aku dah menganggur duduk di rumah..
Genap 3 minggu dah aku menganggur.. actually aku ni jenis yang xreti duduk diam..
aku cepat BOSAN!
Sebab tu aku sanggup sambung belajar lepas praktikal aritu..
Aku xnk otak ni rehat terlalu lama..
Tengok sekarang ape dah jadi??
Otak aku tepu! banyak memikir!
Rase diri ni xberguna pown ade.. duduk jer rumah..
Ikut plan memang laa aku nak rest sebulan.. bulan 1 baru kerja semula..
Tapiiiii!! tengok ape dah jadik dengan diri ini!
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Kenapa dengan kau ni ten??
ape yang kau pikir sangat?
AKU FIKIR MASA DEPAN LAA!!
susah taw nak jadik orang dewasa ni..
sebab kita dah fikir TANGGUNGJAWAB!
Disebabkan aku dah aim master dari awal..
sekarang aku banyk lepaskan peluang yang ade depan mata!
Actually bole jer aku nak try amek peluang tu..
i mean kerja! peluang KERJA!
tiap kali aku cek email..
aku always tengok kerja kosong...
tengok2 berminat..
tapi disuruh anta resume..terus niat tu terbantut!
WHAT HAPPENED???
Aku ragu2.. btol ker ape aku nak wat ni..
cmne master aku?? see aku pk master tu..
kalo aku xaim master tu tentu dah banyak resume aku sent!
ni aku simpan jadik perkasam jer resume tu..
padahal.. xtentu dapat lagi kn..
juz anta try laa.. mne tau rezeki kat ctu..
master bole tuka jadik part time.. kerja ssh nak carik..
ape laa ko ni aten!
memang itu positivenya bla aku pk!
TAPI tiap kali ak nak sent resume aku jadik NEGATIVE!
i dont know why!!
so peluang terlepas gitu jer...
hanya mampu berputih mata..

Peluang datang lagi minggu lepas (ari kames)..
Librarian segera diperlukan..
dengar librarian tu nak transfer ker tempat lain..
sebab tu di buka utk mencari pengganti..
aku dah tnya Kak Jemah.. perlu x saya anta resume..
dier kata anta laa.. KAKAK!! SAYA MEMANG NAK HANTAR!
tapi xterhantar.. sebab saya memikir time tu!
Pastu tanya MJ.. MJ pown srh try.. (ada cerita kat PART 1)
Selepas memikir terlalu banyak..
AKHIRNYA!! aku tekad pagi tadi anta resume tu walaupown aku tau aku dah terlambat..
coz semalam diorg dh strt buat interview..
now aku tawakal jer.. kalo ade, ade laa.. kalo xde mungkin bukan rezeki kat ctu
sape suruh hang dok pk lamo sangat!
kalo anta ari kames tu.. jumaat dier dah call srh dtg interview ari isnin..
PADAN MUKA!
Kalo korang nk tau.. itulah resume pertama yang aku hantar!
disebabkan dilema lama xhilang2..
lepas ni aku akan pastikan aku xkan lepaskan peluang yang ade depan mata..
Sometime ape yang kita rancang, nanti dipertengahan akan datang something yang lebih better..
So, PERINGATAN! Try jer ape yang ada depan mata! jangan lepaskan peluang!
Cukup laa setakat ni bebelan aku..
In Sha Allah ade sambung PART 3!
Maybe yang terakhir..
so nantikan yer..
Tq for all my silence readers..
Love u so much!
muah muahhhh muahhhh
to be continue...................

0 comments:

8share