follow me

Wednesday, December 19, 2012

Hidup Penuh Semangat (Part 3)


Dik jemah how do u feel today??
I feel much better than yesterday!
Thank You to all my friends that concern to me..
Memang sini jelaa medium aku untuk meluah..
sebenarnya xnak luah pown..
blog ni hanya untuk suka2~
tapi terasa beban batu berkilo2 menimpa diri ini..
so hanya mampu share di sini.. dan siapa baca.. bca laa.. kalo x, tidak mengapa..
Semalam berterapi dengan duit~
i can touch and smell all the money! I LIKE!
Bz kira duit so xde laa layan sgt perasaan..

Bangun pagi tadi tengok hp..
bukak FB..
skaly bukak message berjeler2 kakak aku sorg tu menaip..
Semalam aku xreply wasap dier..
dier balas dendam pagi tadi pulak..
Saya tau kakak nak bagi semangat kat adek kn??
Tq kakak! In Sha Allah..
hampir OK dah ni..
Dah luah kan.. sorg2 tanya kabar..
so now i feel much better.. can smile also!
Bermula semalam Izzat, Ajai, En. Nasir yang cuba memberi pendapat dan nasihat..
Tq korang!
Then malam tetiba Mia wasap tanya Ok x?
coz tgk kat FB mcm xok..
In the same time kakak pown wasap..
tanya kabar ok x..
tapi wasap kakak xsampai..
sorry xreply dan buat kakak menunggu sampai tdo..

Setelah mendengar semua pendapat dan nasihat..
Alhamdulillah..  Aku rase tenang sedikit sekarang..
Kalo nak fikir masalah tunang, kawen, belajar n kerja sekaly gus memang srabut kan..
tapi sbnrnya.. bila korg berada disituasi ini.. korang akan rase susah lagi nak pikir masalah belajar n kerja..
tunang n kawen In Sha Allah boleh..hehehe..
btol x mia?
Lagi2 nk belajar ker oversea.. banyak dokumen nk settle kn..
So sape2 yang situasi sebegini i wish u gdluck!
manage ur time properly!
Dahulukan yang mane dahulu.. then mintak tulun orang2 terdekat..

Ape aku merepek kat atas tu.. Ok fokus!
Semangat yang hilang tu aku jumpe semalam
Disebabkan dier semangat aku dtg!
dier xtau aku tengah down..
Tapi disebabkan aku tergerak hati nak chat kat LINE dengan dier..
perbualan kami menjadi rancak..
Dan diberitahu dier dapat kerja! start bulan depan!
Alhamdulillah
i told u! u can do it..
Dier dapat jadik librarian kat AEU Library
Dier ni seorang kawan yang bagi aku, bila dgn dier aku xpernah fikir nak sedih pown..
dengan dier juz for HAPPY!
Dier bole marah orang.. confident sangat2 over confident..
dier kawan aku bersukan time degree..
Dier seorang yang MALAS!
memang betol..tapi malas camne pown dier..
aku xrisau..dier bole buat!
otak dier sangat pick up!
dier pown anak sulung.. adek bwh ade 7 org..
dier rase tanggungjawab jugak macam aku..
semalam dier bercerita jer.. camne interview tu berlaku..
2 kali interview.. 1st dgn 3 panel.. 2nd time dengan Datuk!
Banyak tips dier beritahu aku..
i take note!
cara dier bercerita sangat2 beri semangat kat aku.. (tanpa dier sedari aku tgh down)
So sahabat! SITI NOR FATEHA AZWA ADNAN aka A-ARE! anda adalah orang yang berjaya menjumpai semangat aku yang hilang tu..
Secara tidak sengaja weh!
Tq So Much!
Selamat bercuti dengan family kat Melaka..
In Sha Allah if minggu depan aku twun Shah Alam
Kita jumpe! Jom lepak!

Yang kat belakang tu laa A-ARE!

"Satu-satunya yang bertanggungjawab menjaga semangat saya, adalah diri saya sendiri"

P/S: Terima Kasih semua yang memberi nasihat dan pendapat korang.. semua tu saya take note! sebelum saya amek nasihat dan pendapat korang.. saya kena carik semangat yang hilang tu.. Now Alhamdulillah saya jumpe semangat tu! Baru lah bole BANGKIT sekarang.. Now kena buat plan baru! Chaiyok2!!

Hidup Penuh Semangat (Part 1)
Hidup Penuh Semangat (Part 2)

-TAMAT-

0 comments:

8share