follow me

Friday, December 28, 2012

PART TIME: #BusinessWoman #Promoter at HOME!

Salam Jumaat!
Hari ini merupakan Jumaat terakhir 2012!
Semoga kita semua di murahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan..In Sha Allah~

Semalam lepas balik dari Shah Alam..
Lepas lunch aku tido petang! syokk gler!
penat naik bus! huh!
Malam tu aku dah segar bugar!
Otak dan badan ku cerdas & cergas!
Tetiba aku terfikir untuk berbusiness di rumah..
So, malam tu aku war2 kan dekat kawan2 adek aku no.4 yang kat rumah ni ade jual jajan & coklat!
Padahal aku nak abeskan stock jajan dalam bilik ni..
terbeli banyak pulak..
Pastu tetiba terfikir eh jual TOPUP pown bgs gak..
coz budak2 kat cni baru nak membesar.. diorg tengah giat main hp..
nak bercinta2 monyet! hahaha..
Bermula malam tadi sehingga kini..
sambutan agak bagus!
Alhamdulillah~ Dimurahkan rezeki..

Assalammualaikum~
Kak aten nak beli topup! kak aten nk beli coklat!
Owh lupe semalam aku jual 1 bulu tangkis!
Sekarang taman aku tengah musim main badminton..
Jual laa bulu tangkis yang tak terguna sebab raket di rembat oleh joyah bawak balik Shah Alam..

Stock jajan dah nak abes..
bole teruskan lagi business ni.. ade permintaan..suruh jual ais krim..
sekarang musim hujan.. memang budak suka ais krim..
Tu aku suruh mak laa..hahaha!
Pas zohor nanti ingat nak ke bandar segamat..
carik kerja kosong yang ade..then beli laa sikit jajan utk berbisness..
Target Market aku memang budak2 dekat taman perumahan aku ni..
Ramai gler..alang2 diorg suke melepak depan umah aku..
meh membeli belah di rumah kakak yer..
tapi sampah jangan buang merata-rata!
KAKAK BABAP NANTI! hahahaha!

Selain itu, aku duduk rumah ni jadik promoter jugak!
Kononnya promote iklan dari Says..
pernah dgr says?? meh klik sini utk join! SAYS!
Senang jer.. korang share link.. orang klik korg dapat duit!
aku start Says ni lepas aku berfikir.. 1 iklan 20 sen..
kalo sorg2 klik 20 sen tu lama2 akan jadik banyak..
biar kumpul ckit2 lama2 jadik bukit!
hasilnya.. what i get now HP Sony Xperia ARC! & DSLR Canon 600D..
tapi jadik promoter syas ni kena RAJIN! tak leh MALAS!

Now sementara menunggu sambung belajar!
dan kerja part time yang lain..
duduk rumah buat kerja rumah sambil berbusiness dan jadik promoter..
Mencari rezeki untuk masa depan..
In Sha Allah :)
Selagi bole usaha kita usahakan.. yang lain kita berserah kepada Allah..

0 comments:

8share