follow me

Monday, December 3, 2012

SURPRISE KONVO!!

Photobucket

Surprise Pertama : 28 November 2012

Musim konvo belom abes lagi...
so sempat laa dik jemah baru nk update pasal konvo dik jemah aritu..
Konvo kali ni dik jemah banyak TERHARU LAJU2!

KENAPA???

Banyak suprise dik jemah dapat time dik jemah konvo aritu..
Rezeki...Alhamdulillah..
Di pagi2 hari konvo dik jemah..
Dik jemah di tag pic kat FB..
Pic ape??
jeng jeng jeng...

Ni sweet! diorg tag gambar ni kat aku time dlm dewan.. katanya ikut tema baju konvo aku.. :)

Lepas amek gambar dengan Pro-Canselor..
Dik jemah keluar dari dewan tu..
Ape lagi masing2 cari family masing2 laa..
Keadaan sangat serabut!
kami yang bru abes konvo nk keluar bertembung dengan mereka yang nk masuk konvo sesi petang..

Lepas jumpe jer family kami bergambar bersama2 di depan DATC
Dah penat bergambar..
kami pown gerak ke tempat parking..
Tapi sampai kat tempat parking aku di beri Kezutan!
Kawan kepada kak dila telah memberi aku sejambak bunga!
Kak dila yang berperangai pelik since pagi tu..
rupenya2 telah plan something in my big day!
Thank You kakak for the flowers!
If ikutkan..dik jemah xnk pown bunga masa konvo..
Tapi dsbbkan surprise ni..
dik jemah dapat bunga!
Thank You sangat2! I love it!
Terharu laju2 saya that time!

Photobucket
Terharu ni!
Photobucket
TERIMA KASIH ENCIK SOKRI yg wakilkan  KAK DILA!


Surprise Kedua: 30 November 2012

Surprise yang ke-2 ni bukan dilakukan semasa konvo..
Tapii di tempat yang telah sebati dengan diri ini..
Iaitu PERPUSTAKAAN TUN DR ISMAIL!

Pagi jumaat tu kak dila post something kat timeline..
"Ilya Nur Fateen Othman free x ptg nie?? jumpa nak.. sebab
1. anda perlu mjelaskan "hutang" anda kpd sy
2. anda perlu memberitahu ape y terjadi semalam
3. anda perlu menunaikan permintaan saya semalam
4. sebab..sebab...sebab... sy nk jumpa budak ANC.. hehe :p "

Setelah di kira2 dan difikir2..aku pown setuju laa ke sana.. dalam pkl 2PM!
Sampai sana.. kak dila suruh tunggu kat depan admin..
Ngam2 aku sampai..dier pown sampai..
Then dier cakap ikut dier..
Follow laa dier.. ceh! dier bawak aku g PTDI!
Tiba2 nervous plk..hehehe..
Sampai sane.. dier bawak aku ke office cik aney!
Alolololo.. mcm lama jer aku xjumpe cik aney..
tiba2 rase sebak jap.. 
Then cool kn diri.. duduk2 kat sane..lepak2.. ade En. Nasir skaly (yang suke membuli org)
Tak lama lepas tu..
Kak Dila & En Nasir datang dari belakang bawak sejambak bunga & hadiah!
Tak tercakap ape2..Juz cakap ni utk sape?? saya ker?? ahahahaha!
Adoiyaiii korg ni sume sweet laa..
TERHARU TAHU TAKKKK!!!
En Nasir bg aku bunga palsu yang ade bear2! (spt yg aku nak)
Kak dila bagi hadiah..Actually bunga masa konvo tu dier yang bagi.. (spt yg aku agak)
Then kali ni dier bagi aku hadiah pulak!
TERIMA KASIH KAKAK2 KU DAN ABG KU! SAYANG KORANG LAH! Muahhhhhhhhhhhh

Dik jemah sayang korang semua!

Photobucket
:)
Photobucket
<3 br="br">
Photobucket
kak dila!
Photobucket
En. Nasir!
Photobucket
Cik aney!
Photobucket
En Hafiz & Wife!
Photobucket
DIK JEMAH!!

Kol 5pm! Habis Office Hour!
Aku decide nak keluar makan dengan kakak2 ku..
Ktorg g western..
sampai sane Kak dila kata dier nak belanja! WHAT??  
Belanja laa pulak kakak aku sorg ni!
Makan2 then berbual aku singgah laa rumah diorg Maghrib kat sane..
Lepas maghrib.. aku tnya laa kak dila pasal Encik Sokri tu..
Then hati aku terdetik!
JAP! cik aney always sebut dan cerita pasal seseorang bernama SOKRI!
Orang yang samakah???
Then kak dila kata YA!
Kak dila tunjuk aku pic2 Encik Sokri!
OMG!!!
Orang yang bagi surprise dan tulun aku masa konvo aritu rupenya..
Kawan cik aney..yang dier ade cerita dengan aku b4 ni..
Astagfirullah..
baru kau sedar ten! ape pown xbole!
Then kami lepak dalam bilik cik aney..
cik aney xtau lagi yang lelaki yang bg surprise kat aku tu adalah encik sokri..
then dier tunjuk kat aku gambar en sokri yang dier cerita tu..
Aku pulak g tunjuk pic en sokri dgn aku masa konvo!
Cik Aney Terkejut kowt...
aku dah terkejut before tu..
Now turn cik aney pulak..
sorry cik aney saya xtau dier adalah orangnya..
saya pown baru tau..
Banyak kejutan untuk saya minggu lepas..
Saya sayang korang semua! Terima Kasih untuk segala2nya..
Muahhhh muahhhh muahhhhhhhhhhhh

Photobucket
The Housemate :)
Photobucket
Always like this ok..
Photobucket
Thank being my frenz :)
p/s: Terima kasih kepada semua yang secara langsung or tidak langsung yang wujud dalam hidup dik jemah.. Dik jemah sebenarnya terharu sangat2.. korang semua sangat sweet.. Thank always have around me.. Thank being my friends! Sorry kalau saya punya gurauan terlebih.. siyes saya xsengaja.. Hope we can always keep in touch k..

Photobucket
Terima Kasih utk semua ini

1 comments:

Marya Hana said...

Tahniah ateen, banyaknya dapat hadiah.. kennnn :))

8share