follow me

Monday, December 17, 2012

UNSANGKARABLE!


UNSANGKARABLE???
Ape kejadah tu??
Aku ingat ayat tu tercipta oleh Hasbullah Awang time bola aritu..
rupenya dah ade orang guna ayat tu dolu2..
ade jugak nama kumpulan lawak dari singapore nama UNSANGKARABLE!
Macam2 laa ayat sekarang kn..
tapi sodap jogak di dengar.. lawak! hahahaha!
Rosak laa bahasa! Ape pown bole sekarang ni...

Hari Ahad!
Bangun pagi xtau wtpe..
guling2 kat katil..tdo2 manja.. celik semula ronda 1 umah..
masuk balik bilik.. selubung... tdo2 manja lagi (kemain manja ko dik jemah! dush2)
Pastu bangun.. dah sampai seru kemas umah..
tiba2 dapat whatapps dari MJ 
"Tdooo lg kaaa? kalo bosan dtg laa siji *sini "
macam tau2 jer MJ ni abah tinggalkan JDQ kasik jalan2..
tapi xtau pown nak kemana.. sebab tu senyap jer..
ingat satu hari lagi terperap dalam bilik...hahaha!
tapi lepas dah siap2 kemas rumah.. ok gak kalo jalan2.. xde laa bosan sgt..
nak kemana nnt2 laa decide.. 
Then MJ whatapps lagi..
"Persoalannya ten kita nk g mana lps ni? saya hala ke sana lah"
Hala ke mana? xpaham (aku blur jap)
" Kita g aeon Bandaraya jalan2 nak? "
Hamboii kemain MJ! ku sangkakan jalan ke Segamat jer... (UNSANGKARABLE)
Amekaw! MELAKA nyah!
Kena laa pakai molep2 ckit..ingt baru nk selekeh2 g Segamat jer.. yang xde arah tuju!
Janji dapat kuar rumah..hahaha!

Sampai jer MJ di rumah kami pown gerak menuju ke destinasi kami!
Kita panggil ni destinasi bajet yer..
masa whatapps dgn MJ.. aku ade tnya ade nak beli ape2 x??
MJ jawab TAKDE! (ingat tu) hahaha!
sampai sane.. kami makan dulu kat Kopitiam..
dik jemah xmakan lagi ok!
Lapaaaaaaaaaaaaaaa!!
abes makan kami pown bergerak bebas kononnya nak window shopping dan sasaran MJ sehelai baju (eh td kata xnk beli ape2) hahaha!
Akhirnya baju yang d cari telah dijumpai..
Then pusing2 sudah masanya kami solat Asar.. dah lewat ptg dah masa tu..so skaly terus maghrib..
Lepas solat kami pown ronda skaly lagi..
Kami masuk kedai Padini kalo xsilap dik jemah..
MJ minat dgn 1 baju tu..
tapi malangnya size aku xde.. so aku xbeli MJ pown xbeli..
coz kalo beli 2 baru berbaloi..
sorry yer MJ.. next time ok! next week ker.. hehe!
Pastu pusing2 lagi masuk kedai SASA..
amekaw MJ shooping lagi.. (ingt td dier ckp xde nak beli ape2) hahaha!
Aku?? owh maaf laa xde yang berkenan..(cerewet ckit) myb td window shopping jer.. 
If next time pergi aku ade laa nak beli nanti.. hehe
Masa mencemburui kami.. dah nak kol 8pm.. kami dah kna gerak balik!
so before balik ngeteh laa dulu kat Old Town White Coffee
Lepas dah minom2.. balik laaa!
Now here i am! RUMAH MANIS RUMAH!
Thank You MJ for UNSANGKARABLE jalan2!
Hilang bosan saya untuk hari ahad ni..
Esok dah kna plan benda baru supaya xbosan!
Selamat malam..
Bye bye bye

0 comments:

8share