follow me

Tuesday, January 1, 2013

#2013


Salam 1 Malaysia!
Salam Takzim!
Salam Tahun Baru!
Kita mulakan Tahun 2013 dengan Bismillahirrahmannirrahim dan Surah Al-Fatihah~
Semoga Tahun ni akan menjadikan kita lebih baik dari tahun2 lepas.. In Sha Allah~

Dengan ini aku ceraikan kau 2012 dgn talak 3 dan aku terima 2013 dgn hantaran 365 hari dibalas dgn 12 bulan 8760 jam 525600 minit 31536000 saat!
Segala kenangan manis 2012 akan ku simpan dalam peti hati dan minda.. dan segala kenangan pahit 2012 aku akhiri dengan Tasbih Kifarah dan Surah Al-'Asr..

Now lets Start Ur Engine bebeh!
Panaskan enjin! Kita nak harungi perjalanan jauh ni.. selama 365 Hari tahun ni!
Untuk hari ini bermula lah muka surat 1 dari 365 muka surat!
Tahun baru xde pergi mane2 pown.. Family kerja.. macam biasa duduk rumah..
Jalankan tanggungjawab sebagai seorang anak kemas rumah..
Esok adek dah Start sekolah.. ok fine! Home Alone!

#2013!
Azam?? Tahun lepas ko xwat azam sebab buzy..
Tahun ni kau xbz dik jemah..
Ko bole update azam ko!
Baik lah saya update untuk membuat diri ini sentiasa bersemangat!

Azam Pendidikan/ Kerjaya
Untuk hal ini.. aku serah pada takdir apa yang telah tertulis untuk aku.. Jika ade rezeki dalam bidang kerjaya.. aku akan berkerja bersungguh2! Setakat ni aku dah rajin masuk office check email..carik kerja kosong dan apply kerja.. Kalau ade rezeki In Sha Allah aku akan teruskan untuk bekerja.. Dan Untuk Pendidikan pulak.. jika aku tidak dapat ape2 pekerjaan sehingga bulan 3.. aku akan sambung Master in Knowledge Management.. Aku akan belajar betol2.. dan sentiasa fokus macam degree aritu.. Aku tuntut Ilmu demi Allah..supaya ilmu yang aku dapat tu nanti bole di share dan di guna di organisasi yang aku bakal kerja suatu hari nanti.. In Sha Allah..

Azam Hubungan
Hubungan dengan kawan?? Satu jer nak ingat kan semula.. Im friendly person.. Jangan ade perasaan jeles jika aku berkawan dengan orang lain.. Ingat pepatah ni.. Bercinta biar satu, berkawan biar beribu.. Aku xpernah nak rampas kawan sesiapa.. Niat aku hanyalah berkawan.. Selain family, kawan adalah org yang terdekat dengan kita.. Dan paling dekat dan sentiasa ade dengan kita adalah Allah.. Mereka semua akan buat hari2 kita ceria.. Bercinta? aku akan usaha.. jika sampai waktu itu aku akan terima seorang lelaki dalam hidup aku.. dan In Sha Allah dier akan jadi Imam  kepada diri ku suatu hari nanti.. Amin..

Azam Keluarga
Dengan umur meningkat lagi setahun ni.. now im 24! Aku berharap aku akan dapat balas segala jasa2 mak & abah yang telah membesarkan aku dari kecik sehingga sekarang.. aku anak sulung.. aku tau besar tanggungjawab aku tu.. Kau permudahkanlah segala urusan yang aku lakukan Ya Allah.. Aku xtau nak balas dengan ape sekarang.. Tapi hopefully one day aku akan dapat balas jasa Mak & Abah dengan membuat mereka gembira.. In Sha Allah..

Azam Kehendak / Kemahuan
Actually tahun ni aku xtau nak ape.. tahun 2011 aku dah dapat HP baru.. Tahun 2012 aku dah dapat DSLR.. 2013?? aku memang xtau nak ape.. tapi kalo ade duit aku nak satu lagi External.. Dan kalo ade duit jugak aku nak ade sebuah kereta sendiri.. In Sha Allah.. I go for it! Dah tiba masanya kena kumpul aset pulak.. bukan kumpul gdjet yer dik jemah.. hehe

Ok dah buat azam dah!
Azam tu akan cuba di tunaikan sepanjang 365 hari tahun 2013 ni!
Kalo dapat Alhamdulillah..
Kalo xdapat cube tunaikan untuk tahun2 seterusnya..
Aku xmudah putus asa..
Aku akan always think positive..
Aku xde wishlist besar2 mcm org lain nak pergi bercuti.. nak kereta sports.. dan mcm2 lagi...
Bagi aku semua tu rezeki.. kalau itu tertulis rezeki kita..
xyah plan pown kita akan dapat..
So now happy sahaja dengan orang tersayang &&
Juz go with the flow..

-Start Episode 1 2013-

0 comments:

8share