follow me

Friday, January 11, 2013

Alahai~

Salam Jumaat!
sambil menunggu Adam Hawa episod 78,79 dan 80 siap download..
Dik jemah update laa blog dulu..
Malam ni pusingan ke-2 liga super start.. Darul Takzim vs Perak! xde live rasenya..
Good luck laa yer.. Aritu pown kalah lawan Johor FA.. pastu kalah dgn Pahang..
Malam ni we dont know..
Juz wish good luck!

Alahai...
Pagi tadi dapat offer kerja dekat Putrajaya as Cataloger..
Tapi start kerja 14hb Isnin depan..
perghh.. gler laa.. aku xsuke rushing2 cmni...
nak carik transport.. nak carik rumah..
So aku tolak.. bukan rezeki laa tu..
xpe laa.. Nnt aku sambung belajar bulan 3 hope ade kerja part time yang aku bole buat..

Ni bukan jer pertama kali.. b4 ni pown ade jugak..
Ade orang offer jadik Executive Admin, Executive Accountant, Executive Operation..
Tu sume kat KL..
Kan besh kalo Jarak dr Segamat nak g KL or Selangor tu 5 minit jer..
senang aku nak pg bla2 masa aku suke..
Peluang kerja pown banyak kat sane..
Lagi 1.. aku berminat nak kerja dengan Perbadanan Adat Melayu Dan Warisan Negeri Selangor..
Dier tawarkan kerja sambilan.. aku ingat nak apply laa.. dekat Shah Alam..
so sambil study bole part time kat situ as  Penolong Kurator gred S27.. Gaji pown not bad RM1600++
Tapi xlh apply on9..
kena amek borang kat kaunter pertanyaan kat sane..
Bila masa pulak den nak twun sane.. dgn tarikh tutup HARI INI!
suke iklan last minute taw..
aku siap email org2 kat sane.. tanya bole x aku Anak Johor ni apply.. sebab tawaran tu lebih utamakan ANAK SELANGOR..
Dia kata boleh! hmmm.. xde rezeki..
Naseb laa aku ni xmudah putus asa..
Esok masih ade..
akan ku cba lagi..
Juz go with the flow dik jemah..
O itu saje!
bye! Happy weekend uolllsss~

0 comments:

8share