follow me

Thursday, January 31, 2013

#Day1 at Paroi


Salam satu Malaysia!
Hari ini dik jemahhh melaporkan diri (update blog) di Paroi Negeri Sembilan..
Apo kono eh jang!
Wah eden dah masuk kawasan nogori...
Den dah kna cakap nogori laa... Tapi den masih bermoodkan Pantai Timur.. dok kecek kelante & ckp ganu!
Hok aloh mu dik jemah ni berat nanang! hahaha!
Di sini dik jemah turut ingin melaporkan keadaan cuaca di Negeri Sembilan..
Sangat panassss uolllsss.. btol kata kak jemahhh...
Memang pediiihhhh medihhhhh sedihhhhhhh...
Tetiba dik jemah rase homesick taw! dop cekak!
Tapi Alhamdulillah... panas2 pown.. angin kat cni kuat.. macam kat tepi pantai.. Teringat moment kat Pantai Timur di tepi laut....

Semalam dik jemah & sorg lagi sahabat dik jemah dr muadzam shah.. sama2 mengadventurekan diri mencari tiket ke Seremban...
Malangnya.. Tiket bus ke Seremban memang xde langsung!
Then g cekidout tiket train ke Seramban.. ade tapi kol 11.40am..
Gler lambat! Bole masuk One Segamat tengok 1 wayang dulu.. hahhaa!
Then kami decide amek Bus Trans ke Tampin kol 8am..Then dari Tampin kami naik cab ke Paroii...
Perghhhhhhhhhhhhhhh mau x cekik darah naik cab...
Abes pitih aku! RM50 kowt.. tu pown lepas aku dh tawar menawar.. kalo x dier mintak rm60!
Dop dang laa lagu tu!
Then dengan jayanya dik jemah n kawan dik jemah sampai di Stadium paroii dulu dalam kol 10 lebih..
Tunggu yang lain2 sampai kol 12pm baru gerak ke tempat penginapan di Taman Sri Kasih...
Sampai sane ape lagi merebahkan badan laa..
Kononnya kasik rehat sampai kol 3pm.. then kumpul semula..
Tunggu punya tunggu sampai kol 6pm pown xpanggil..
Last2 nak dekat kol 7pm bru panggil..
Orang nk tgk KAK BEDAH HOK ALOH (Setia Hujung Nyawa)..hehehhe
Naseb xde laa lama sangat perjumpaan tu..Then dier ckp sambung malam nnt kol 11pm..
11pm?? aiyakkk.. xde lambat lagi ker??
Tapi dik jemah tau.. janji melayu.. langsung xpunctual kol 11pm..
Lepas makan malam dgn kawan2.. dik jemah sempat ronda2 taman (jalan kaki) carik rumah kawan yg duduk berhampiran dgn ctu..
Sesat ckit.. Tapi Alhamdulillah jumpe..
Lepas lepak balik laa ke Markas kami semula.. kemain markas!
Tapi bayangan gurauan pown xnmpk..hahha!
Last2 ade 2 lori datang anta barang kami nak jaga dan jual nanti..kami tulun punggah skaly..
Lepas dah punggah.. ade laa taklimat ckit.. tgk jam dah nk dekat kol 1am..
Ngnssss ok! Balik cuci muka... basuh kaki.. tdo! Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Then bermula laa DAY 2 hari ini!
Hari ini kami akan ke tapak bazar then petang akan wat promotion.. Flyers jer ade 50,000.. Oh mungkin akan bertambah ke 100,000...

p/s: Nak tau lebih lanjut ape yang di jemah buat kat paroii ni tunggguuuuuuuuuuuuuu!! sebab event blom start lagi.. In Sha Allah esok...

Okbai!

0 comments:

8share