follow me

Tuesday, February 19, 2013

Alahai...

Hye semua!
Lama xbukak laptop... Lama laa jugak xbukak blog!
Then tadi wasap dengan mak jemah baru tergerak nk bukak laptop sebab nak update blog..
Lama jugak xjumpe mak jemah..
Rindu! Semalam jumpe laa skjp lepak makan sama2 dengan kak jemah skaly..
Yang xjmpe2 lagi abang non aku sorg tu..
Alahai kesian gak.. dier tegur kat FB.. Lama xjmpe dek non..
Then btau yang dier sakit tengkuk sangat...
Abang non.. nnt dik non dtg.. dik non btau yer.. kita lepak together2..

Alahaiiii..
Aku ingat aku sorg jer bermasalah sekarang ni...
Tapi satu2 aku pasan org sekeliling aku pown tgh serabut n xtenteram..
Kak jemah pown sama.. Sampai dier dah delete FB..
Sape laa yang buat dier jadik camni... Kalo aku tau aku jeling kau sampai berlubang muka tu!
Aku yang xlaa tau sgt masalah dier.. juz tau situasi jer.. rase mcm ssh gak bila tau..
Nak tulun xbole.. Hnya diri kak jemah jer bole tulun diri dier sendiri..
Ape2 pown kak jemah cube laa sabar.. adek doakan akak diberi kekuatan untuk hadapi dugaan yang menimpa akak skrg.. Sorry adek xdapat tulun akak bila akak nges td..huhu
Now macam biasa adek biarkan akak bersendirian dulu..

Bukan kak jemah jer.. Mak jemah pown aku tengok 2 ari ni since aku jumpe smlm dier mcm sdeyh jer..
Mak jemah pown aku anggap sebagai kakak cma ak dh knl dier sbg cik aney..
aku panggil dier cik aney jer mampu.. kalo kakak.. rase lain macam..
Since semalam cara dier cerita aku nampak dier sdeyh..
Then arini pown dier wasap pown sdeyh..
So aku tau dier pown tgh sdeyh...
Tapi cik aney kuat.. aku tau... dier tau ape dier nk wat..
Dier akan carik balik semangat dan kemudian bangkit..
Cik aney suke bg aku nasihat.. kadang2 bg pendapat jugak..
Aku suka dgr.. sebab tu knowledge yang perlu tahu..
Dgn dier aku akan selesa mendengar dari bercerita.. sebab kata2 dier kadang2 ade membawa maksud utk aku berubah.. tak dinafikan.. banyak aku belajar dari dier..
Dengan cik aney aku mudah tergelak.. sebab dier kadang2 lucu..

Itu beza kak jemah n mak jemah..
Bla ade masalah.. kak jemah xkuat.. tapi cik aney kuat..
kak jemah xsuke share.. cik aney akan share..
dalam dunia ni siapa xde masalah.. aku sendiri yang always happy good lucky ni pown bermasalah..
Cuma aku xshare n xtnjuk..
Aku suke solve sendiri.. Bukan xnk share.. memang xpandai share..
Aku prefer senyap... dalam senyap tengah pk jalan penyelesaian sendiri..
Tak tahan nges sendiri.. Itu aku!

INGAT!
Yang membuat kita kuat adalah DOA
Yang membuat kita dewasa adalah MASALAH
Yang membuat kita maju adalah USAHA
Yang membuat kita jatuh adalah PUTUS ASA
Yang membuat kita semangat adalah HARAPAN & IMPIAN!

5 atas tu aku akan ingat selama aku jalani kehidupan sbg hamba Allah di muka bumi ni.. Aku xcakap aku ni perfect or baik.. Ade baik dan buruk yang aku ada.. tapi aku belajar sikit2 pasal kehidupan nk improve diri.. dari mna aku belajar? Dari pandangan mata dengan ragam manusia.. Aku xpandai beri nasihat.. aku juz bole beri pendapat.. pendapat tu aku dapat dari pemerhatian mata dgn ragam manusia.. Sebab sume tulaa aku jadik ILYA NUR FATEEN OTHMAN yang sekarang..





2 comments:

OrenJes said...

alahai...terharunya saya..huhu

Cik Ateen said...

Sob sob sob... Penulisan ikhlas dari ati... Jaga diri mak jemah.. Jga kak jemah jugak yer.. Huhu

8share