follow me

Wednesday, February 27, 2013

Suka suki bersama BUDDIES!


Tepat pukul 12.00am!
Dik jemah menatap laptop sambil tangan di keyboard untuk menaip..
Jeng jeng jeng! JENG JENG JENG!!! (konon suspen sgtsss)
Hari semakin hari mencemburui dik jemah..
Tapi Alhamdulillah setelah turunnya hujan.. munculnya matahari yang membiaskan sinaran menjadi PELANGI!
Hari ini dik jemah seceria warna pelangi..
Dan hari ini jugak dik jemah dapat rezeki dari kerajaan.. Terima Kasih!

Ok cukup2 lah merepek tu..
Seperti yang di beritahu dalam entry sebelum ni..
Dik jemah minggu lepas kemain bercuti 4 hari 3 malam di rumah mak jemah & kak jemah..
Setiap hari ade jer aktiviti yg dik jemah buat..
So xbosan sangatss..
Tanpa melengahkan masa! Jom cekidout!! Zasssssssssssssssssssssssssssssssssss

Dimulakan pada hari kames malam..
Dik jemah ade sorg abang ni.. dik jemah panggil dier abang non..
Dier ni caring orangnya.. So dik jemah berpakat dengan jemah jemah yang lain utk sambut befday dier..
Sorry laa abang non.. dek non xtau befday abg non sbnrnya bila..
Naseb ade nmpk org wish kat wall.. so mari tgk gambar yer..

* dik jemah jugak bole jadik dik non! hehehehe*

Happy belated befday abg non!Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.. Befday sbnr abg non pada 8/2!

Then pagi jumaat tu dik jemah di ajak oleh mak jemah & kak jemah utk turut serta menyambut Majlis Maulidur Rasul Peringkat UiTM Cawangan Johor...
Malu laa jugak dik jemah nk join.. yelaa.. dik jemah ni sape jer kn..
Now jom lihat sekitar majlis tu berlangsung..

Perarakan Maulidur Rasul
Ceramah dkt Masjid As- Syakirin
Dik jemah dgn busana pinjam dr kak jemah!

Petang jumaat plk dik jemah ikut mak jemah balik ke PTDI!
Dik jemah join diorg gotong-royong pindahkan barang ke bangunan baru..
Masa utk bertukar!!

Tukar baju laa uollsss! Ni gambar poyyyooo! Mood nak berzapin! hehe
mak mas, cik mawar & mak ros!
Kegigihan mak jemah sampai naik tangan dier! ahaha!

Perbincangan utk plan mggu depan plk! (minggu ni)

Penat aktiviti petang tadi xabes lagi tapi demi dik jemah tersayang mak jemah & kak jemah sanggup menemani dik jemah utk tgk wayang citer Gangster celoppp...
Thank uollsss~
Actually xde laa nk tengok sangat.. tapi bla lagi nak tgk kn..
So jom gegar LOTUS FIVE STARS SEGAMAT!

Jemah's Gangster! hahaha!

Lepas tengok wayang.. jemah jemah sume follow abang non nk lepak makan burger bakar!
Ape lagi kami follow jelaa hons bawak kami makan burger bakar kat segamat baru!
Dan akhirnya! dapat jugak makan burger bakar kat segamat! hehe..
Actually abang non pown tgk wayang gak..
Dier dan 2 orang askarnya Hafiz & Hanif!

Abg non jadik model burger bakar jap dan 2 askarnya Hanif & Hafiz!

Sabtu pagi sampai laa ke petang dik jemah & mak jemah duk rumah jer..
Layan movie jap..
Pastu kesihatan diri sendiri makin merundum..
Actually hari ni laa dik jemah mula down gler.. moody semacam..
Petang tu dah pening2.. Tido sat.. then bangun b4 Asar tengok mak jemah tengah meroyan..hahaha!
Kak jemah kerja ari sabtu tu...So tggu kak jemah balik kerja...
Malam tu lepas Maghrib abg non datang jemput kami si jemah jemah ni utk pergi ke UMBAI MELAKA!!
Actually rancangan ni dah di plan malam kames aritu..
Katanya utk meraikan dik jemah aka dik non tersayang ni..(malu2) diorang sanggup bawak dik jemah ke UMBAI!
Kira ni makan besar bersama2 laa..
Dik jemah sangat terharu! kenapa??
Sebab dik jemah sebenarnya dalam keadaan emosi yang xstabil..
Dik jemah takut mood dik jemah akan hancurkan suasana..
Tapi Alhamdulillah under control..
Tapii xseceria macam biasa...
Sorry abang non n kakak2 ku... Bukan sengaja.. Tapi memang xbole nk paksa diri dah!
Mereka yang memahani keadaan dik jemah.. diorg pulak yang memecahkan suasana malam tu..
Sangat2 terharu! sob sob sob!
Tanpa berceloteh panjang mari saksikan Farewell dik jemah bersama mereka2 yang dik jemah sayang...

Hidangan tersedia! nyum nyum!

Ketam ade! udang ade!

Ikan sweet sour pown ade!
Abg non & dek non! Suke gambar ni!!!

jemah the divasss!

Kami buddies! Takkan terpisah! sayang korang semua! muahhh muahhhh

Kak jemah! teman gaduh! teman persamaan!
PTDI! HEA! HEP!
Poyyyooooooooooo!

Jemah kepala tiga! hahaha!
Lek r abg non.. jgn nges.. nnt dek non balik laa.. ok?
OK! janji yer dek non! berehhhh bohhh! hahahaha!
Nice view right??
Best moments that i never forget! TQ ABANG NON! KAK JEMAH! & MAK JEMAH!
Muncul lah hari ahad!
Hari ahad kak jemah kena kerja..
So tghari tu siap2.. dik jemah n mak jemah keluar dr rumah..
Kira dik jemah dah check out laa dari rumah diorg..
Mak jemah bawak dik jemah makan kat kedai asam pedas kat segamat baru..
Lepas makan ktorg pergi shopping jap kat Watson..
Pastu mak jemah hantar dik jemah balik ke pangkuan keluarga dik jemah... cewahhhh...

Terima kasih tak terhingga untuk percutian 4 hari 3 malam di rumah mak jemah & kak jemah!
Banyakkan aktiviti dik jemah buat..
Sampai panjang berjela entry ni dik jemah buat!
Masa dik jemah dah suntuk utk berada di bumi segamat bersama mereka..
Ini jelah masa yang dik jemah ade..
Tinggal bape hari jer lagi sebelum dik jemah berangkat menuju ke Shah Alam untuk menuntut ilmu..
Berat kaki ini ingin melangkah ke tempat lain..
sob sob sob.. I will mish uolllssssss! Really! So much!!
Banyak kenangan kita bersama selama perkenalan singkat kita beberapa bulan ni..
Hope kenangan tu akan tersemat di hati dan fikiran masing2 yer.. huhu

Akhir kata... dik jemah nak speaking London ckit... ewahhhhhhhhh!!
Do what make u happy...
Be with who make u smiles...
Laugh as much as u breathe...
Love as long as u live...

0 comments:

8share