follow me

Saturday, May 25, 2013

1 Hari 1 Resepi- Master Chef Aten


Salam semua..
Hari ini dik jemah bangun pagi dengan senyuman..
Berharap hari ini lebih baik dari semalam dan sebelumnya..
InsyaAllah..
Dik jemah wasap kakak.. utk mendapatkan semangat..
Then settelkan hal rumah ckit..
Then dik jemah on FB.. Upload gambar kawen kawan..
Seminggu dah berlalu.. sorry yer kawan2 sebab late upload..
Dekat puncak dik jemah xde masa nak tapis gambar..huhu..
Sambil2 on9 FB dik jemah tgk kata2 positive yang ade kat home..
Sometimes kita akan tertarik dengan kata2 tu kn??
So dik jemah amek kata2 tu utk naikkn semangat dik jemah..
Alhamdulillah semakin hari semakin ok..
Cuma dik jemah hilang 1 semangat ni..
Yang dik jemah sendiri kena tggu utk memastikan semangat itu masih ade.. Hopefully..
Semalam upload listing assignmnt & test yang dik jemah kena face arini n upcoming june..
Then abang ade komen..
Dier ckp ni assignmnt atau resepi?? hahaha..
Abang i already told u right...
Inilah resepi adek kena abeskan di saat2 akhir ni..
InsyaAllah adek akan persembahkan 1 hari 1 resepi dengan jayanya..
Doakan yang terbaik utk adek..
Adek akan abeskan perjuangan adek ni sehingga ke titisan terakhir..
InsyaAllah..
Walaupown semakin hari semakin ramai yang quit master..
Adek akan tetap teguh berada di puncak memperjuangkan ape yang adek dah mulakan..
Bila lecturer bagi kata2 semangat.. adek terus ingat kakak.. (kakak ajar adek macam2)
Adek perlukan kakak beri adek semangat..
Walaupown adek jatuh then bangkit semula.. then jatuh balik..
Adek harap korg sume masih ade di sisi adek mcm dulu support adek dari belakang..huhu
Dugaan mengajar adek erti xpernah putus asa.. InsyaAllah adek boleh hadapinya..
Adek kn kuat?? right??
Opss.. terluah pulak.. Takpe la.. hanya dengan kakak n blog ni jer dik jemah luah..
Atleast dik jemah lega lepas luah... (asalnya dik jemah bukan peluah orgnya)
Hari ini resepi pertama dik jemah adalah ikan siakap 3 rasa! hehe..
Kenapa?? sebab arini kena attendkan diri kat ilearn.. jawab soalan..
Dalam 1 subject ade 3 soalan kena jawab.. tu yg dik jemah ckp ikan siakap 3 rasa! hehe
Alhamdulillah dik jemah berjaya menyiapkannya.. Tinggal nak di rasa oleh juri.. Master chef aten laa katakan.. hehehe..
Nak tau ape resipinya??

Ala Ikan Siakap 3 Rase
Ramuan:
1. Seikhlas senyuman di beri
2. Sesegar otak selepas rest 1 hari
3. Segenggam semangat yang kuat
4. Secubit benih positifkan diri

Cara-cara memasak:
Campur kan semua ramuan td di dalam hati.. gaul sehingga rata dan sebati.. Kemudian goreng di dalam ilearn.. Taraammmmmmmmmmmmmmm.. siap laa resepi ikan siakap 3 rasa utk arini..

p/s: Ape laa dik jemah ni membebel.. layankan saje.. hahaha..

0 comments:

8share