follow me

Saturday, May 11, 2013

LANGKAWI!!! Part 1

Hye!!
Jumpe lagi...
Arini myb ade banyak entry nak update!
Hutang banyak sangat dengan Mind Spoken ni..
Ok kita mulakan dengan Langkawi!!
Bagi sesiapa yang mengenali dik jemah...
3 minggu lepas dik jemah join kakak pg langkawi under MPP & PM UiTM Segamat...
Mesti sume pelik kn?? nape laa dik jemah menyebok ikut..
Actually kakak ajak.. dan ngam2 dik jemah pown tengah cuti panjang..
Lagi ngam dik jemah perlukan bebaskan minda dik jemah yg tgh serabut...
Terima kasih kakak atas pelawaan ini..
Dik jemah sangat2 hargai.. plus dapat bercuti dengan kakak..

Pkl 9.00am dik jemah naik bus dari Klang ke Segamat..
Sampai rumah dalam pkl 1.30pm..
Kol 3.00pm kakak dtg jemput kat rumah..
Kol 6.30pm naik bus gerak ke Jeti Kuala Perlis dengan student2 UiTM Segamat...
Perjalanan nak sampai ke jeti Kuala Perlis tu mengambil masa lebih kurang 12 Jam..
Bayangkan dik jemah naik bus 1 hari tu Klang-Segamat (4 Jam) Segamat- Jeti Kuala Perlis (12 Jam) so total 16 jam...
Kalo readers nak tau.. sepanjang 16 jam tu.. dik jemah xtdo pown.. perghhhh perghhh...
Rase nk tdo pown masa dah nk sampai jeti.. ape pown xbole.. hehehe..
Sampai jeti dalam kol 5.30am kami subuh di masjid terapung Al- Hussien..
Lepas breakfast kami tggu feri kat jeti.. Masa tgh tnggu feri abg call tanya kabar sume.. then ckp dh tengok blom?? tengok ape???
Baru dik jemah ingt ade sampul oren dalam beg dik jemah..
Terkejut terharu sume ade laa..
Sampai xterkata.. Terima kasih sangat2 abg.. (Tapi masa tu hati baik sgt pnt lawan hati jahat.. xpaham kn? xpe..)
Kol 9.30am naik laa feri ke PULAU LANGKAWI!!!
Sampai jer kat jeti pekan kuah.. Kami berkmpl dan bergerak bebas sementara menunggu bus..
Dik jemah n kakak round2 kat sekitar jeti..
Sampai jer bus kami di bawa ke tempat penginapan kami Hotel Region...
Lepas mandi n zohor kami bersiap2 untuk memulakan tour ktorg dekat sekitar Pulau Langkawi..
Nak tau pg mne????
To be continue... LANGKAWI!!! Part 2...

Perhentian pertama..

Budak ni xgeti tdo ker?? 16 jam woiii!!

Alhamdulillah kami selamat sampai.. :)
Kakak saya yang baik.. :)

hahaha

Masjid Terapung Al- Hussein

Selamat pagi dari kami..

Jeti Kuala Perlis
Students

Kesengalan
2 budak busuk xmandi
Dapat berdiri depan feri jap..

we are here! LANGKAWI!
Retis ni.. hehe

Panassssssssssssss

Jom balik hotel mandi!

Duta Langkawi.. hahahaha!

Budak lapar!!

Owh sempat race motor dengan kakak b4 naik bus pg hotel..

4 comments:

Mysara Ab Rahman said...

wah bestnyer...akak kwn bek akak yg kt hep tu ke?

Cik Ateen said...

@Mysara Ab Rahman
best2!
baru part 1 ni..
nanti kan part2 seterusnya..
hehe..
aah..
kenal ker?
cik dila?

hanizatul amira said...

bestnyeee. laama gila tak p langkawi

Cik Ateen said...

@hanizatul amira
best kn??
tapi time saya pg xdapat naik kete cabel..
under maintenance..
huhu

8share