follow me

Sunday, May 12, 2013

LANGKAWI!!! Part 3

Zamina mina Hey hey!!
Jumpe lagi..
Good afternoon..
Before menunggu azan zohor masuk.. nak smbg citer langkawi sat..
Pastu solat.. makan... then assignment time!!
Ok kita masuk day 2 di langkawi..
Pkl 8am kami sume berkumpul di hadapan hotel then naik bus menuju ke pekan kuah..
Breakfast dulu..
Breakfast is very important yer uolllss.. jangan pernah skip! (kdg2 terskip jgk)
Lepas breakfast kami semua menuju ke Kilim Geoforest Park..
Ini 2nd time dik jemah pg kat cni..
Dik jemah ckp dgn uolllsss.. inilah tempat paling best kat langkawi!!
Dik jemah suke naik bot dier..
pastu kena angin!! sambil kepak kn tangan.. wahhhhhhhhhhhhhhh!! heaven rasenya..
Lagi2 kita jerit sekuat hati..
Dengan air yang warna hijau pekat.. cantiikkk sangat.. dikelilingi bukit2 yang menghijau.. langit yg membiru..
wowww!! so nice view!!
Moment kali ni bersama dengan kakak pulak..
Suke dik jemah tengok kakak tersenyum lebar melupakan segala kerja hakiki dier sekejap..
Kat ctu kami tengok helang makan.. pg tengok ikan pari nama fatimah, hussin n usop.. kami pg gua kelawar.. kami bergambar di kilim geoforest park.. kami tgk pulau kasut..
Lepas 1 jam pusing2 naik bot.. kami meneruskan perjalanan kami ke Cabel Car..
Kami tidak bernaseb baik..
Sebab cabel car tengah under maintenance..
emmm.. baru nak naik lg skaly.. dengan kakak.. xpe laa xde rezeki.. naik lain kali jer nnt..
So kami pown pusing2 sekitar oriental village cabel car tu..
Kami makan ice cream.. kakak belanja.. comel sangatttsss..
Dik jemah n kakak naik kereta kuda n naik kuda skaly..
Kakak dapat dikelilingi dengan arnab.. hahaha!
Dah masuk tghari kami pergi makan kat Ikan Bakar Mat Sirat kalo xsilap..
nyum nyum nyum.. kami meneruskan perjalanan ke Makam Mahsuri...
Tengok tayangan pasal mahsuri, tengok makam dier, tengok rumah dier, tengok telaga mahsuri.. kami pown meneruskan perjalanan seterusnya..
Perghhhhhhhhhhhh ponat taw.. tapi nk enjoy kena teruskan..
Lepas tu kami pg ke perusahaan gamat sireh lagenda.. memang dik jemah xkuar dari bus..
Kakak jer kuar jap tengok cmne gamat dhasilkan..
Kemudian kami pg Mulan Mall.. tengok2 jer.. xshopping pown..
Then kami menuju ke kedai batik, bahulu panas n kedai ikan rasenya..
kami makan petang dengan bahulu panas... nyum nyum nyum.. penattttttttttt...
Hari dah nak lewat petang.. last destinasi kami bersama bus sewaan kami adalah Dataran Helang...
wajib uoolllssss amek gambar dengan helang gergasi tu..
Lepas dah puas bergambar kami dhantar pulang ke hotel..
Wahhhh sonoknya dapat tegakkn kaki dan badan di atas katil..
Rehat jap.. solat sume.. siap2 nak kuar pg jalan2 kat sekitar pekan kuah.. lagi2 nak serang Hj Ismail Group...
Shopping chocolate time!!!
Sesi ptg ni terbahagi kpd 2 group.. yang nk shopping ikut kami.. yang nak naik banana bot or main air ikut daniel (ketua).. sebab semalamnya pegawai pengiring xbnrkn.. arini pegawai pengiring baik hati kasik main air.. tapi jgn mandi.. suke mereka..hehe..
Lepas dah borong coklat kami berjalan sekitar pasar pekan rabu kat pekan kuah..
Time ni dik jemah terubah emosi..
Menjadi penyenyap.. sebab hati baik tengah lawan hati jahat.. dush dush dush... (xpaham kn? xpe.. personal problem)
Before balik hotel kami pg mngisi perut di medan selera..
Perut dah kenyang kami pown balik semula ke Hotel..
Time for rest.... Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
Ehhhhh jappp!! belom abes cerita lagi... sambung part 4 yer...
To be continue.....
Bye bye bye...

Bus sewa kami di langkawi

Retiss sangatttsss
jom mulakan perjalanan!

Sangat besttttttttttt!!

Cantiknya view ni.. saya suke!

Nampak x helang?? maaf laa guna hp jer..
Depan tu laut..

saya seronokkkk!!
Kakak seronok takkkk??

Gwiyomi!

Panggil Hussin hussin hussin.. ala2 hantu kak limah balik rumah..

Gua kelawar..

Kami!!

Satu2nya kelawar yang xtdo.. hahaha!
Pulau kasut!
Nampak kakak takkk?? haha:P

Cuaca panas! air tebu satu!!
Kakak keding!!!!!!!!!!

Org kuat UiTM Segamat ni..

Ya Allah sgt comel ok! umur sume atas 20 dah.. haha!
Langkawi style!

kakak conduct kuda tu.. hebat!!

hye cherry! 1st time naik kuda..

peace yooo!

come to bonda!! haha
Makan Mahsuri!

Mandi ke kakak? haha..

adek nk cebok jap.. :P

gler gediks kakak ni.. haha

camni laa.. baru rock! peace.. hehe
Perusahaan gamat sireh lagenda!

in the making..
Bahulu panas!!
Dataran helang!

Weollsss.. nampak x??
style laa kita kakak.. haha

Mcm sama jer..hahaha!

Big lollipop!
Kenyang takkk?? haha!



0 comments:

8share