follow me

Monday, June 10, 2013

2 Minggu Lagi!


Assalammualaikum...
Hye readers..
Lama dah xbukak blog!
Macam biasa.. ketiadaan masa n kemalasan untuk mengupdate blog..
Ade orang rindu dik jemah takkk??? hahahaha..
2 minggu jer lagi!
Tapi 2 minggu ni laa yg membuatkan orang yang selama ini tdo 10 jam ala2 baby..
Skrg dah jadik 1 2 jam..
Alhamdulillah dik jemah dah tak camtu..
Tapi sejak 2 3 ari ni..
Dik jemah tdo xlena.. mcm xtdo.. aiyakkk!!
2 minggu ni  macam2 kena uruskan..
Biasa laa nak abeskan sem..
Yeah2!! nak abes sem.. dush2!! sedar sikit!
Settelkan kerja ko dulu.. biar masa yang berlalu begitu sahaja..
Alhamdulillah since balik segamat cuti hari gawai aritu..
dik jemah dapat positivekan diri smpai skrg..
Bila nak terswitch mood jer dik jemah dapat control diri..
Allah xkn uji kita kalo kita xmampu hadapi ujian itu..
Dik jemah dan kembali kuat.. kuat macam diri dik jemah yang dulu.. InsyaAllah..
Tapi bila rase dh kurang semangat dik jemah pandai2 laa carik org yg bole naikkan semangat dik jemah balik..
Assignment memang melambak.. tapi actually kalo kita manage assignmnt tu baik2 InsyaAllah kita bole settelkn..
Jangan buat assignmnt time tgh pressure or stress nanti ape pown xjalan..
Kalo bole rest ur mind 1st.. tenangkan fikiran.. baru tgk assignmnt tu..
Kalo mcm dik jemah.. lagu bole menenangkan dik jemah..
sambil buat assignmnt dik jemah terpekik terlolong nyanyi ikut lagu..
Terbaikkkk lahhh!! (sorry hosmet kalo kak aten ganggu.. tp tulaa style kak aten)
Kita sebagai kawan jangan laa pentingkan diri sendiri..
If nampak kawan kita down.. cuba tarik dier dari jatuh tu..
Atleast bg kata2 semangat.. then nasihat kat diorg..
Berborak lah dgn org yang dier selesa yang bole mngurangkan stress dier alami..
Ini salah satu cara dik jemah..
Alhamdulillah setakat ni dik jemah masih dalam keadaan yang stabil..
Hopefully akan kekal sampai abes sem nnt.. InsyaAllah..
Ok laa dik jemah nk edit2 assignmnt ni.. kita jumpe lain kali..
Doakan dik jemah dipermudahkan segala urusan yer..
Amin...

0 comments:

8share