follow me

Sunday, August 11, 2013

Untuk Dia!


Hollllaaaaaaa...
Bagi sesiapa yang mengenali dik jemah..
Mesti korang tau dik jemah ni anak sulung kn??
So meaning that dik jemah xde kakak...
Tapi tahun lepas.. dik jemah mengenali seseorang yang bernama Nuradila Johari..
Masa awal perkenalan time iftar kat kedai mek xtau pown dik jemah akan rapat dengan dier..
Tapi lama kelamaan dik jemah dgn dier semakin rapat..
Semakin kenal semakin banyak persamaan..
Dah kenal sikap masing2..
Bole percaya & share masalah masing2..
Dik jemah bukan seorang peluah..
Tapi sejak kenal dier..
Dik jemah belajar meluah..
Tu pown hanya meluah dengan dier sahaja..
Dengan mak sendiri pown dik jemah xpernah luah masalah sendiri..
So arini 10/8/2013 genap laa setahun perkenalan dik jemah dgn dier..
Itu pown dik jemah tahu lepas tengok date kat gambar iftar tahun lepas..
So arini entry khas untuk seorang yang bernama KAKAK..

Perkenalan pertama kali.. kat kedai mek..
Kakak...
Seorang yang pemarah.. kurang sabarnya..
Dier jugak tegas dan degil..
Dier susah nak percaya dengan orang..
Dier banyak peminat (lelaki)..
Dan ade jugak org yg xsuka cara dier (perempuan)..
Dier xpernah renggang dgn hp dier..
Orang sekeliling aku selalu cakap dier cantik & comel..
Ada yang memuji dier ade jugak yang mengata dier..
Masa befday aku tahun lepas dier buat aku menangis risaukan keadaan dier..
Dan time tu jugak aku rase pelik kenapa aku nangis sebab dier..
Dier seorang yang sebok sgt dengan kerja KI dier kat UiTM Segamat tu..
Sebab tu aku panggil dier Puan Sri KI..
Orang puji dier cantik & comel..
Aku puji dier Si Anggun Jelita Gorjessss Gituuuu...
Dier mengajar aku cara nak meluah daripada text kepada mulut ke mulut...
Berkawan dengan dier aku banyak berubah ke arah kebaikan..
Dier jugak bnyk curahkan kasih sayang yg xpernah aku dpt masa besar ni..
Dier banyak mengajar aku erti kehidupan..
Dier sudah menjadi semangat aku ketika sambung belajar..
Dier ada masalah always aku akan rase jugak..
Dier pernah tanya aku satu soalan " Mengapakah kita harus bertemu"
Aku jawab dengan selamba "Takdir yang menemukan kita"
Pertanyaan tu ditanya di depan toilet umah dier..
Tipu kalo aku xmengaku aku sayang dier..
Yes aku sayang kakak aku yang bernama Nuradila Johari..
Bila sayang.. kita akan risaukan dier kn??
So aku sgt care pasal kakak aku.. sebab aku kenal dier..
Dier tipu aku tahu..
Orang kata buruk2 pasal dier.. aku xkn 100% percaya..
Aku bukan jenis adapt terus menerus..
Aku akan tanya dulu..
Manusia ada baik dan buruknya..
Yang selalu org tengok buruk jer.. baik dlpakan..
Walaupown baik tu lg bnyk dr buruk..
Jgn sebab 1 kesalahan dilakukan.. segala kebaikan dier hilang begitu sahaja..
Manusia xsempurnakan?? Bukan sume hati org kita bole puaskan...
Sekarang Allah maybe tengah uji aku dengan kakak..
Ape2 pown yang berlaku..
Aku ikhlas berkawan dengan kakak aku..
Takde niat yang tersembunyi melainkan berkawan dengan kakak..
Dier merupakan kawan dan jugak sbg kakak aku (sisfren)..
Aku berkawan atas dasar kejujuran..
Aku pernah serik rapat dengan org lain..
Aku xnk its happen again...
Aku akan prefer mengalah utk selamatkan hbgn yg ade..
Biar aku menjaga hati org dari hati sendiri yg tersakiti..
Sebab itu adalah aku..
Aku simple.. aku xcantik.. aku xkaya...
Tapi aku bersyukur Allah menemukan kakak dengan aku..
Aku sangat2 hargai kehadiran kakak dlm hidup aku..
Dalam hati ini hanya Tuhan sahaja yang tahu..
Betapa aku hargai kewujudan kakak..
Aku harap hubungan yang terjalin selama setahun ni..
segala memori yang ada..
Akan di teruskan..
Akan kekal sampai Jannah..
In sha Allah..
Adek sayang kakak..
Adek rindu kakak..

0 comments:

8share