follow me

Tuesday, October 20, 2015

Just go with the flow..


Dulu2 aku xsangka pon dapat masuk universiti..
Tapi sekarang tgk2 sampai ke master aku sambung study..
Alhamdulillah..
Mungkin rezeki aku dapat belajar tinggi2..
Tapi ade lg tinggi.. Permenant Head Damage = PHD
Nape xsambung??
cukup2 laa aten oii.. carik duit plk..
Dulu ko sambung master sebab masa tu ko xde keje..
Now ni laa masanya balas jasa mak n abah..
Lepas dah abes belajar ni..
Pulun jugak aku carik keje..
Sampai mcm mengemis keje pon ade..
Again.. lg skaly.. aku xsangka aku akan dapat keje skrg ni..
Macam2 berlaku dsbabkan kerja skrg ni..
Emm..xpe laa.. bagi aku.. Allah bg aku ujian dalam mmberi aku rezeki jugak..
Dalam ujian ni aku nk buktikan yang aku tetap Ilya Nur Fateen Binti Othman..
Aku xpernah berubah.. lg2 melibatkan hati..
Yang cuma aku nak ubah hanya utk diri sendiri..
In sha Allah.. setiap hari ingin jadik yang lebih baik..
Again.. bila umur dah makin meningkat ni..
Ramai laa duk sebok tanya bila nak kawen?
Calon pon xde.. ingt sng2 nk kawen?
Ini pon melibatkan hati..
Aku xlh paksa ati aku kalo aku xnk..
Sebab aku takut dengan penyesalan..
So what i do now is juz go with the flow~~
If ade.. ade laa.. sampai masa korg tau jugak ak kawen or tidak..
If xkawen tu nk wat camne..
Mungkin jodoh aku bukan di dunia ni..
Mungkin di akhirat sane yg mgkn lebih mmbahagiakan..
Tipu laa kan kalo aku xrase sunyi?
Sunyi... sunyi sgt..
Sape kenal sape diri aku yg sbnr.. korg akn tau betapa kesian n sunyinya hidup aku ni..
Tapi nk wat camne?
Takkan aku nk mmberontak.. takkan aku nak main tarik jer laki mne2..
Its not me..
Aku masih menjaga batas pergaulan aku..
Dsebabkan fobia dengan kawan..
Kawan yg btol2 aku nk rapat pon sorg jer..
Terima kasih sahabat..
Dengan dia shj yg aku bersahabat kerana Allah..
Dia different sgt..
Jujur sejak kenal dia.. Aku jadik makin dekat dengan Allah..
Alhamdulillah..
Sebab tu aku sayang sangat kat dia..
Dia bukan menegur aku..
Aku cuma melihat dia shj mmbuatkan aku ingin berubah utk jadik lebih baik..
Maafkan aku sahabat if xjadik sahabat yang baik..
Aku cuba selagi mampu..
Sehingga masih bernyawa di dunia yang sementara ini..
Fihifzillah..

0 comments:

8share