follow me

Monday, December 21, 2015

JJCM: api api steamboat & grill


Assalammualaikum..
2 minggu lepas..
Hari jumaat bersamaan 11/12/2015 hari cuti untuk Selangor..
Khamis malam 10hb tu kakak twun Melaka..
Yeahhhh..
Terima kasih kakak twun Melaka yg xde pape ni..
Demam2 pon twun Melaka nek bus..
Dalam kol 12am kakak sampai Melaka..
Aku amek dia kat Melaka sentral terus bawak balik umah..
Sok paginya aku pg kerja..
Badan kakak panas..
So pagi tu aku xbawak dia pg ke tempat kerja aku..
Tapi waktu rehat/lunch kol 12 suku..
Aku balik rumah..
Then petang kakak ikut aku pg kerja..
Aku stay kat opis dengan kakak sampai kol 8 lebih..
Sebab malam tu aku nak belanja kakak makan steamboat! he he he..
So tempat pilihan aku adalah api api steamboat & grill..
Kata orang steamboat kat cni sedap n best..
So aku try laa dengan kakak kat sane..
Sesampainya di sana..
Ape lg..
Usha laa keadaan sekeliling..
Tengok menu sume..
Dah usha2..
Ape lagi jom bakar!!
berasap2 ape lagi jom makan!
Emm..
Biasa2 jelaa steamboatnya..
Takde yg special pon..
Udang pon kecik..
Jagung pon xde.. ha ha ha..
Perut dah bunchit..
Ape lg balik laa rumah..
Plan hari sabtu sepatutnya kami nak beriadah n bersukan kat Pusat Rekreasi Redtma Tasik Ayer Keoh Melaka..
Tapi dsebabkan badan kakak saya xberapa nak sehat n hujan masa tu..
Kami batalkan plan..
So kami pg bedal Pizza Hut.. ha ha ha..
Takde bt ape2 pon aktiviti kat Melaka..
Boring.. Takde pape pon..
So pagi Ahad tu kami shoot menuju ke Shah Alam..
Isnin tu aku mmg dh apply cuti..
Sebab Selasa n Rabu aku ade kursus kat Shah Alam..
Nak jadik kn cerita pulak..
Kakak pon dapat cuti peristiwa isnin tu..
Sebab Selangor menang Piala Malaysia!!
Yeahhh kami cuti sama2.. he he he..
Ahad tu b4 balik Shah Alam..
Aku bawak kakak masuk KL..
Saje bawak dia jalan2 n tengok bangunan tinggi2..
Nak tau kami pg mne??
Tungguuuu..
Next entry yer.. (banyak nak citer ni)
Now meh layan gambar sekitar api api steamboat & grill..

Selamat datang ke opis adek!

Pilihan jjcm yer..

view 1

view 2

view 3

view 4

view 5

view 6 (kaunter bayaran)

view 7

view 8

view 9

view 10

view 11

view 12

our table! berdua jer uolllsss

chef 1

chef 2

Our food!

my sisfren!

adekfren! (aku laa)

jangan membazir yer.. 

sape berminat bole search diorg kat cni!
Berpizza pulak kita..

coke float! (fv)

coklat cake lava..

Ok sampai cni saje..
Jumpe next entry yer nnt..
Sape nak jumpe laa..
Sape tak nak..
Ade aku kesah.. ha ha ha..
Tataaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

0 comments:

8share