follow me

Tuesday, December 22, 2015

JJCM: IKEA Cheras


Assalammualaikum..
Sambungan dari entry sebelum ni..
B4 balik Shah Alam..
Aku n kakak masuk ke KL dulu..
Actually dh lama dah aku ni teringin sangat nak rase meatball dr IKEA..
Dari zaman degree sampai dh grad master xdapat2 nak pg..
Walaupon dulu dekat laa jugak puncak tu dengan IKEA Damansara..
Ape bole buat..
Belom ade rezeki..
So now dah ade kete sendiri..
Bole dah pg sendiri xyah nak berharap orang lain bawak kita ke sana..
Now biar aku bawak org pg ke sana..
Sape lg kalo bukan my sisfren! haha
Selalu dengar lagu Jom ke Cheras Jom ke Cheras dalam radio Era!
Now jom ke Cheras kakak!! haha..
So lunch kami kat IKEA CHERAS!
Perghhhh nak pg sane mmg jem..
Dah laa hujan selebat2nya sepanjang perjalanan ke sana..
Bukan sepanjang perjalanan..
Tapi sepanjang hari tu!
Masa carik parking kat IKEA..
Dari jauh mata ku ini nampak seseorang yang aku kenal..
Dia dh nak balik dr IKEA..
Dia parking tepi jalan jer masa tu..
Aku n kkk aku pon ape lagi menegur laa orang tu..
Nak tau sape??
Kak Eny! staff PTDI!
Sampai ke KL bole jumpe.. he he he..
Lepas dapat parking..
Aku n kakak aku terus mencari bahagian yg menjual makanan..
Adoiyaii..
Lautan manusia kat sane..
Ape lg beratur yer..
Ikut giliran.. hehe..
Akhirnya!! aku dapast makan meatball IKEA!!!! (jakun sungguh)
Lepas abes makan..
Kami hilang arah tuju..
Aku suggest kat kakak jom g Muzium Coklat!
Ktorg pon pg la..
Tapi sampai sane dalam kol 5 lebih..
Muzium tu dah ttp.. (so plan esoknya nk pg)
Tekak masa tu teringin nak benda manis..
Aku cakap dengan kakak..
Nak pg dip n dip Bangsar x???
Kakak kata ok jer..
Aku pon drive trs ke sana..
Sampai sane ape lg..
Order my fv laa.. hehe..
Mulut dah rase manis..
Ape lg dah jom balik!
Balik ker??
Tengok2 tersampai kat Bangi.. ha ha ha!
Buat ape??
G kedai BAKAR BAKAR! (Steamboat)
Makan lagi ker??
Giler ko!
Cukup2 laa makan tu oiii..
Saje jalan2 survey..
Lepas survey barulah kami pulang ke rumah..
Home sweet home..
Sweet sangatttsss..
Ok now jom tengok pic plk..
Zaaaassssssssssssssssssssss

banyak kete..

sume nampak sedap2..

TAPI! aku nk yg ni.. hehe

sandwich pon ade..

Our food!

Licin!

pon licin! 

aku!

Tq sisfren teman adek mkn meatball..

Jln fv!

tembok si o--n

odw pg dip n dip

Ko lg! asyik2 ko.. xde org len ker? kering duit aku.. haha

Love it when u smile :)

wit my fv!
Abes dahhhh..
Jalan2 jer kita..
Soknya kami jalan masuk KL lg..
Secara tak sengaja..
Ke mana?
Tunggu laa yer..
Tataaaaa

0 comments:

8share