follow me

Friday, January 8, 2016

Taman Botani Negara Shah Alam Part 1


Assalammualaikum..
Salam Jumaat..
Korang apa kabar?
Aku? emmm.. ntah laa..
Baik baik jelaa..
Minggu lepas aku n my sisfren pg ke Taman Botani Negara Shah Alam..
Finally..
Aku pg jgk mengembara kat sana..
Dari dulu nak pg xde orang bawak..
Pastu bla dh ade org nk bawak tahun 2014..
Aku salah tempat..
Sebab nama lain Taman Botani ni adalah Bukit Cherakah..
Mmg masa tu xtau pon kat mne..
Aku pon guna waze..
Mmg waze ni pandai sangat..
Bawak aku pg bukit cherakah btol kat hujung puncak alam tu..
Sampai terjadi benda yang xingin terjadi..
Kun faya kun.. Yg jadik ttp akan terjadi kn..
Redha..
So tahun 2015 pon ade jugak plan2 nak pg..
Tapi still xdapat nak pg..
Dah biasa dah..
Selalu ape yg aku inginkan mmg ssh nk dpt..
Tu pon aku dh redha n xletakkan harapan..
Ade rezeki ade laa..
So awal tahun 2016 kali ni..
Plan menjadi..
Alhamdulillah..
Terima kasih kakak sebab bawak adek pg sane..
Tapi sebelum kami mengembara dalam tu..
Kami pg survey dulu akhir tahun 2015 aritu..
So entry pagi ni aku cerita pertama kali aku survey kat Taman Botani Negara Shah Alam..

Rupe2nya kat sek 8 jer

pintu masuk utama

tempat parking

pintu masuk no 2

depan pintu masuk no.3

survey pon nk bwk bekal..

xpernah lepas bekal dia tu.. haha

yg ni bgs.. tgn kosong (pdhl srh kita pgg)

tengok tu pgg lg.. haha

kusi senget mcm kat korea plk.. 

berbasikal! jom~ (blm.. survey dulu)

view 1 (jalan ke bahagian padi)

nice kn?

model padi

ni orang2..haha

orang2 jugak..

mengindang2 padi huma

sisfren

adekfren

Hujan kelmarin..
Ok sampai cni sje entry pagi ni..
In sha Allah..
If ade mood jumpe petang nnt..
See u again..

0 comments:

8share