follow me

Friday, January 8, 2016

Taman Botani Negara Shah Alam Part 2


Assalammualaikum..
Jumpe lagi uollsss..
Kita sambung entry yg sblm ni yer..
So ari sabtu yg lepas aku n my sisfren pg laa ke Taman Botani Negara Shah Alam..
Kami sampai sane lebih kurang kol 9.30am kot..
Nak masuk Taman Botani ni kena bayar RM3 untuk parking..
Then bla korang plk nak masuk dalam tu..
Korang kena byr RM3 untuk org dewasa..
RM1 tuk kanak2..
Dah byr baru laa korg bole masuk utk start mengembara dalam tu..
Dalam tu ade macam2 tau..
Ada bahagian pertanian (padi), perikanan, rumah 4 musim, taman haiwan, buah-buahan, taman kaktus, dll..
Selain tu, korg bole berbasikal or cabar diri kat Skytrex Adventure!
So aritu.. kami hnya bole berbasikal jer..
Nak berskytrex dah penuh ler...
So xpe la.. Next time yer kakak..
So berbasikal ak rase hrga sewa basikal ni mahal laa..
RM15 utk jam pertama..
Jam seterusnya tambah RM1..
RM15 untuk basikal baru..
RM10 untuk basikal lama..
So pilih laa mane korang nak..
Aku n kakak aku mst laa amek yang baru.. hehe..
Lama laa jugak ktorg kat dalam Taman Botani tu..
Kol 2 lebih bru balik umah..
So malas taip panjang..
Jom tengok gambar sepanjang kami kat dalam tu..
Layannnnnnnnnnnnnn

selamat datang

pintu masuk utama

tiket parking

map

bus nk pusing2 dalam ni

excited bdk tu!

budak ni mmg gorjess

sila beratur yer..

Gerakkkkkk

sonoknyaa

penumpang

adek sesat ke? xtau jalan pulang? ikut bus dek.. haha

lokasi pertama

ade mcm2 tempat dalam ni

kita enjoyyyy

have fun bebeh

umh pilihan kakak

umh pilihan adek

skrg musim sejuk..

nk p paris ker istanbul? pilih pat!

jom masuk!

jadual pertukaran musim

skrg tgh musim sejuk!

tapi xlh masuk.. salji blm ade sgt..sob sob..

tengok dr luar jer kkk.. haha

exercise!

tinggi2 n besar2 pokok kat cni..

alamak.. gelap laa kakak.. sory..

budak ngeng!

menung ape tu kakak?

suke berbeno main boyan..

alamak.. salah pilih pic.. maap..

adek pon slh.. hahaha

smile.. :)

spek kita ni ober kn.. dh laa senget.. ahaha

merak~

jambatan gantung

jambatan goyang2 ku takut tenggelam.. lalu aku tenggelam.. abes basah baju ku.. ku tanggal semua.. haha

kuda or keldai?

itu kwn sya.. haha

r u ready kakak?

lets go!

singgah cni jap..

Haa Saaaatuuuuuuuuuu Malaysia

Jom!!

Mak.. kami dah balik!! haha

Lama gler xkayuh basikal.. nseb bole kayuh lg.. hehe

hollaaaaaaaaaa

banyak btol selamat datang.. yg pntg kami kayuh jauh gler!

sampai kat skytrex adeventure..

xdpt join tengok dulu jela..

haa.. ni dh hjg2 ke jln mati..taman buah-buahan n taman kaktus..

taman buah-buahan..

taman kaktus.. kakak.. adek penat.. jom balik.. haha
Habis sudah pengembaraan kami..
Penat!
Tapi seronok dapat berbasikal!
Walaupon terbakar laa jugak kulit kami..
Tapi kami puas!
Untuk maklumat lebih lanjut bole ke Website Taman Botani Negara Shah Alam..
Ok Tataaa semua..

0 comments:

8share