follow me

Thursday, February 18, 2016

Cameron Highland Day 1


Assalammualaikum
Hye mind spoken!!
Sory laa yer..
Lama xupdate..
Now sedikit bz..
Ni pon curik2 nak update.. hehe..
Hujung minggu lepas..
Aku n my sisfren pg ke Cameron Highland!!
Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhh
Akhirnya kami pg bercuti jugak..
Ikut kan hati nak bawak kakak lagi jauh..
Tapi ape kan daya..
Waktu mencemburui kita..
Takpe lah..
Asalkan niat adek nak bawak kakak g bercuti menjadi kenyataan..
Alhamdulillah..
Actually, nak pg Cameron ni xde laa drancang sgt..
Kira mcm on d spot jugak laa..
Disebabkan kakak saya sgt susah nak dapat cuti..
Then akhirnya ari isnin dia dpt cuti..
So ape lagi..
'Adek jom betrcuti!!'
Bole kakak.. Jom!! laju2 adek survey hotel  lepas kakak cakap camtu dengan adek..
So hari ahad lepas 14/2-15/2 aku pg laa bercuti dengan kakak kat Cameron..
Tak sabar nak tengok pic?
Ok ok jom jom!!
Maaf.. Pic day 1 xbnyk..
Sebab camera problem..huhu..

Jom masuk Pahang!
Kami ikut Bentong

Jalan kosong uollss

Our hotel! Parkland Hotel! dekat Brinchang..Sampai2 terus g kaunter dulu.. tnya ade bilik kosong x?
Pastu kami terus kuar jalan2 dulu.. 

Nak tau kami kejarkan ape? Ni haa.. Sungei Palas Tea Estate BOH..
Impian aku nak masuk dalam ladang.. amek gambar dalam tu.. hehe
Tapi malangnya sampai sane dah tutup.. esoknya isnin ct pulak.. xde rezeki..
nak lepak sambil minom teh pon xdapat..
xdpt msk ladang.. kita tgk view jelaa dari ats..

Hijaunya.. Sejuknya angin kat cni.. walaupon cuaca panas..

Subhanallah cantik sungguh ciptaanNya

Bukan selalu dapat tengok hijau hijau ni.. Baik utk mata ok..

Amek pic dari cni jela kakak.. hehe

Always be my sisfren!

Budak ni kalo amek pic xpernah matang.. ahaha

Dia ni mmg model.. sume pic dia mst tantek.. hehe

Siyes! ni laa pengalaman pertama drive kete kat lereng2 bukit.. scaryy ioolllsss..
Makan dulu uollss.. pale dah pening2 xmakan lg..
Lepas makan kami jalan2 sekitar ctu.. ade laa kedai kecik2.. n then kami jumpe Kea Garden.. 
Adek bunga..

kakak bunga..
dalam ni penuh dengan bunga.. masuk free.. sila2..
Dah kenyang.. dah penat jalan.. ape lg.. jom check in hotel!

Ok not bad.. hotel ni dsggestkan bg sape2 yg dtg ke Cameron Highland!

Bilik air pon besar.. yg penting! ade pemanas.. air sane sejuk uollss..
Malam tu kami ingt nak pg Night Market.. tp tutup plk.. sob2.. xpe laa xde reezeki..
So kami jalan2 sekitar Brinchang.. Jumpe ni! Tempat kakak saya nak keje! hehe
Petang tu lalu depan ni.. nampak the voice ko! ape lg.. jom karok kakak katr cameron.. tp mlgnya.. masa xckp plk..
Kami twun ke Tanah Rata tuk lepak kat Starbuck! Di cni mmg tempat kami heart to heart.. 

Habisss dah utk day 1..
Lepas lepak Starbuck..
Aku n sisfren balik hotel semula..
Rehat time..
Sok nak jalan2 lg before balik..
So kita sambung next entry tuk Cameron Highland Day 2 yer..
Tataaa...

0 comments:

8share